Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
wgvfactory

wgvfactory

Medlem
  • Registrerad 2002-06-03
  • Senast aktiv 2006-11-10
  • Antal inlägg 54

Foruminlägg

De senaste inläggen wgvfactory har skrivit i forumet.

Plattan ja jajjemän "high rotation " hemma!

Kul att träffas!
Skall hälsa å buga!

Tomas

Nove VNC är faktisk rigtigt lätt.. Man startar en server på den dator man vill styra å loggar sedan in med en vnc klient på datorn man styr ifrån.. går på ca 10 min.. å roligt är det oxå..

å det är gratis...

Lysande förklaring av videostandarder kontra kablar Erik.dv!!

Har testat dv matte pro (finns även till FCP) fungerar något bättre än FCP´s inbyggda men bara lite

Tomas

Kona är ett bra kort men har sdi ingångar för " bättre kvalitet" <- läs plugga in en diggibeta..
Sedan komprimerar den sdi signalen (typ som stuffit för att kunna köra den över firewirekabeln till datorn (dator å kona kopplas ihop via firewire).. i slutändan är det dock samma regel som gäller:

kopplar du in dv via firewire till kona så är det en dv signal du får in i datorn.
Kopplar du via konas sdi kontakt fär du in "diggikvalitet"..
men då måste ju du ha en maskin med sdi utgång=diggibeta eller hdtv format typ..

Förklarade jag detta förståligt alls?? strular till det ibland..

JAG KAN OXÅ HA MISSFÖRSTÅTT ALLT

Tjing

tomas

Exakt mina vänner.. vilket "rent" codec som helst är bättre än att lajja med filmen i dv format när du gör en composing. Lek ock lär med tester är bästa sättet för att få ok bild..

He he det bil tillock med bättre croma från min isight (som spelar in okomprimerat) än med en 3 cippars dv fil som chromas som dv fil.... men det är inte omöjligt.. bara lite trickigt..

Det finns olika dv cromakey filter därute på den stora webben som gör ett ok jobb men i mitt tycke är det fel approach för man föröker "blurra" bort artifakterna i filmen.. å detta gör det bara mer tydligt...

Lär av de gamle vettja.. Fuska! Försök dej inte på en mega-croma först med massor av rörelser å hår utan nått enkelt.. Funkar det så gå vidare.. När du lärt dig hur långt du kan gå med DV å har möjlighet att använda diggibetamaterial är du kung på att croma för att du lärt dig alla fula trick

Igen som sagt.. lycka till!!!

Tomas

Hmm håller helt med.. En "cheers" plats där "alla känner ditt namn" med öl å trivsel och en återkommande mer workshop plats med mer från gång till gång planering.. Om man behöver lokal till workshop kan vi på WGV factory alltid ställa upp med både maskiner å en plats att vara ( ps. vi har bar i lokalen ).. Vi finns på norra liden intill kungsgatan.

Tomas

Hallo gubbar!!!
Ville bara informera om att bluescreen /greenscreen i ett så komprimerat format som dv är minst sagt problematiskt.. Visst det går ,men ha inte för höga förväntningar.. Man brukar ofta sluta med ett infernaliskt mpeg liknande brus kring kanterna.. Ett tips från mig är att först rekomprimera filerna du skall cromakeya till okomprimerad video och sedan keya.. brukar funka lite bättre.. men i vilket fall som helst.. Lycka till!! Hoppas allt funkar som ni vill!!!

tomas

Nope no Martin in sikte .tyvärr... men martinis fanns det! Nå nå ta det inte så hårt.. Det var inte meningen att hella någon över att de inte kommer. Det är bara kul att träffa lite gooa mac nördar ibland å hälla i dem orimliga mängder pils..

Tomas

Var tog Björnström & Björnström vägen????

Tja då vad det över....
Jag , min söta redhead o en hårt kämpande dj (stefan) försökte själva få lite mac stämning i lokalen tilsammans med slipsyuppies, bimbos. å överförfriskade knivförsäljare.. Å vi lyckades bra!!
TUSEN TUSEN till Stefan som stöddigt nog körde missy Elliot rätt i plytet på vinkonnesörerna.! Kharmas härmed å det fetaste!!!

BÄTTRING ERA PÖBLAR!!

5å5 tills vi gör det igen.. p.s Stefan spelar även nästa lördag....<-- OBS! detta är en hint

Tomas

Tja tja nu är det bestämmt.. Vi är där från runt 21.00 iallefall.. kom ni som vill!!!

Tja.. något dunder å brak verkar det ju inta vara i gbg regionen.. börjar så smått tröttna på att ingen verkar komma.. Björnström går heller inte att få tag i.. så vi får se, kanske gör som de andra å bangar. (som vanligt).. om någon här mot förmodan är sugen på Elite ikväll vid 21 tiden kan ni gärna ringa mig, Tomas på 0704 134 823.. ha det så gott!
Fortfarande hoppfull inför ikväll...

Tomas

Klart ni skall komma både Kennet & Ermedahl... Låt os komma överens om at vi inte överens.. pc å mac i tillfällig skön harmoni.. till beatet av Stefans hypnotiska bas.. som sagt 21.00 finns jag på plats med babe. (tror jag.. har inte frågat än

ÅLJARJT BOJS and GIRLIES
Hurmånga tänker ta sina söta göteborgsrövar å möta upp på elite?
Jag kommer iförd något halvsunkit som vanligt. så.... hands up everybody... klart ni skall med. Vi börjar bli mer än lovligt tråkiga här i Götet.. Nåväl om ingen annan kommer så blir det la jag å Bröderna Björnström med privat DJ å en stor hög paraplydrinkar...

Få foten ur baljan nu bojs. Finns å loungar från ca 21.00.. kanske medföljer en rödhårig, kvinnlig mac hottie.. de ni!

Tjjingeling! Dryckesbröder!

Tomas