Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ohennig

ohennig

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2002-06-27
  • Senast aktiv 2019-06-03
  • Antal inlägg 2542

Foruminlägg

De senaste inläggen ohennig har skrivit i forumet.

Glöm inte heller att den senaste Mac Pro-generationen introducerades och prissattes i mars när dollarn var uppe och vände över 9 kronor. Den senaste tiden har den pendlat mellan 7.50-7.90. Och den skillnaden gör ganska mycket på en så pass dyr maskin.

Tillägg: Ska man göra ovanstående analys bör man också ta hänsyn till vad komponenterna kostade när maskinerna utvecklades och sattes i produktion. De tenderar ju att rasa i pris ganska duktigt så snart tillverkarna fått volym, så att jämföra med vad man betalar tre månader senare kan bli rätt missvisande.

Och så får man också tänka på att priset inkluderar frakter. Mac Pron är ganska skrymmande och skeppas med express från fabriken i Irland. Det är inte gratis och den fria frakten som kunder och direktköpande återförsäljare har ska naturligtvis hämtas hem någonstans.

Du kan ju prova att använda Dodge & Burn (Images > Edit with > Dodge & Burn).

Ursprungligen av el gringo:

bra fråga! jag tycker gränsen går vid 7-8 min/km. vissa har ju 10, 15...20 min/km. jag kan också ha på mig stegräknaren...hela tiden.

det handlar ju om att bli/vara taggad. jag blir fortfarande det av mig själv...men det är roligare om man har möjlighet att vara i "tätstriden". nu är det omöjligt. jag "springer" 10 km varannan dag ungefär - cirka 5 min/km - det är på intet sätt elitklass - men jag gillar att vara med i en "tävling" som känns "utmanande" och "inspirerande". nu känner jag inte det...

ohennig? vad säger du? du brukar ju strutta omkring här i malmö

och - jag tycker man kan räkna medelhastigheten/månad. så - man inte behöver nollställa...

Jag är på din linje. Inte för att jag vill förringa dem som promenerar, men det vore roligare att kunna mäta sig med dem som faktiskt springer och se hur man står sig i den konkurrensen.

Sen vill jag ju ha kvar den gamla utmaningen, för det är rätt sporrande när man har en bra månad med många mil och lyckas klämma sig in på förstasidan.

Har aldrig sett formen ".$PHP_SELF." så jag skulle prova att ta bort punkterna:

<form name="contactform" action="'$PHP_SELF'" method="post">

Men det kan ju vara så att det är en variant jag helt enkelt inte känner till, så det är inte säkert att det hjälper.

Värt att nämna för den som överväger en extern SSD är att det inte är lönt att köra den över USB eller FireWire om det är prestanda man är ute efter - då gäller SATA. Men det finns naturligtvis andra fördelar förutom hastighet.

En SSD är ju inte lika stötkänslig som en vanlig hårddisk och kan därför vara lämplig för den som alltid måste ha en extern lösning i väskan.

Visst är Köpenhamn trevligt, men om ni åker dit för att träffa danskar så är Malmö ett säkrare kort.
Vid senaste besöket i byen var mer än hälften av alla expediter och servitörer vi träffade svenskar. Väl hemma på Södra förstadsgatan i Malmö hörde vi bara danska talas.

Ursprungligen av G.Lindqvist:

Var van vid att skifta tabbar mha. cmd + ö eller cmd + ä och det fungerade inte direkt efter man uppdaterat. Det beror på att man körde svenska versionen av safari innan betan.

Det går att fixa i väntan på att Safari 4 kommer skarpt med svenska kortkommandon igen.

Gå till Tangentbord och mus i systeminställningar och väl Kortkommandon. Tryck på + och lägg till kortkommandona som du vill ha dem.

Ursprungligen av star-affinity:

Som gammal Apple-anställd tar jag mig vissa friheter!
Nej, men får väl hålla mig till tåls då (eller fixa på annat håll....).

Som gammal Apple-anställd borde du veta bättre.

Jobbmobil växel kräver minst två nummer och du kan inte ha mer än 20, om verksamheten skulle växa rejält. Centrex ska du kunna skaffa med bara ett nummer.

Optimal konfiguration = kryssa i alla uppgraderingsalternativ som finns.

Ursprungligen av planB:

Det var precis så jag gjorde i ett helt år eftersom jag använde datorn som stationär nästan hela tiden. Men inte hjälpte det. Allt tyder på fabrikationsfel, men det är inte erkänt av Apple.

Ett batteri bör användas för att må bra. Om det ligger med konstant full laddning utan att tömmas så sliter du tyvärr på det och kan räkna med avsevärt förkortad livslängd. Eller som Apple, lite diplomatiskt uttrycker det.

Polymera litiumjonbatterier måste användas för att bibehålla maximala prestanda. Om du använder datorn eller enheten sällan bör du låta den gå igenom åtminstone en laddningscykel i månaden. Klicka på länkarna nedan om du vill lägga till regelbundna påminnelser i din iCal-kalender.

Ursprungligen av joste:

Tackar, men detta är ju redan för sent att få upplysning om...

Jag säger det inte för att vara dryg eller nedlåtande, men den sidan har funnits i rätt många år nu och jag vill minnas att du hittar en hänvisning till den i handboken som följer med datorn.

Edit: Kollade handboken till min första generationens Macbook och där fanns bland annat länken, samt en hel del matnyttig info om batterier. Bland annat hur man kalibrerar dem.

Ursprungligen av joste:

kan dom inte hjälpa sina kunder med att tydligt ge instruktioner för hur ett batteri ska hanteras för att fungera! I detta fall ger jag Apple det absolut sämsta betyget! Dåligt!

Hepp! http://www.apple.com/se/batteries/

Ska försöka att inte bli sjuk under april och hålla mig kvar i toppen även mot slutet av månaden. Fyra förkylningar/influensor sedan november känns lite fjantigt.

Ursprungligen av niben:

Vi får väl hoppas att deras produktlanseringar också ändras och sammanfaller när vi konsumenter faktisk i större utsträckning handlar dessa produkter ...

Du kommer snarare att få se Apple lansera nya produkter när de själva anser att de är färdiga för lansering, inte för att det råkar sammanfalla med vad någon annan tycker är lämpligt eller för att de ska tillgodose mässbesökarna på MacWorld.

I just det här fallet var ju inte ens iLife 09 färdigt för leverans under mässan, utan vi får snällt vänta några veckor till innan det finns i butik.