Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
yomoooo

yomoooo

Medlem
  • Registrerad 2006-02-05
  • Senast aktiv 2021-01-29
  • Antal inlägg 43

Foruminlägg

De senaste inläggen yomoooo har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Dalle:

Köp en extern SSD att ha som lagringsmedia. Släpar man runt på datorn och inte vill bära på en hårddisk så finns det speciella SD-kort avsedda för Air som inte sticker ut.

SD-kort har jag fasen inte ens tänkt på, det är ju faktiskt en riktigt smart lösning? Bara att ösa över typ iTunes-bibliotek på den så har man ju plats för Big sur

So ofrivillig IT-ansvarig för min mor blev jag ombedd att "fixa hennes mail" som har slutat fungera. Efter en snabb analys konstaterade jag att hon inte uppdaterat sitt OS sedan MacOS 10.11 El Capitan, och tänkte att jag lika gärna kunde börja där. Datorn klarar Big Sur (MacBook Air 2013). Dock märkte jag fort att Big Sur tar en j*vla massa plats på hårddisken och den är full med saker som helst inte ska raderas.

Däremot så konstaterade jag att de flesta OS mellan El Capitan och Big Sur kommer att kräva mer plats på hårddisken om jag fattat saken rätt. Vilket OS kör ni på er 128GB-Mac? Är det nåt som är snålare än nåt annat? Var det nåt OS som ni märkte svalde en massa utrymme på hårddisken?

(För egen del kan jag bara konstatera att jag ska fortsätta med att inte snåla på hårddiskutrymmet när jag köper datorer)

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Har du provat med en annan kabel till skärmen?
Berätta gärna mer om hur skärmen är kopplad till datorn (kabeltyp/adapter?).

(Och bifoga gärna bild som jpg eller png i stället, så blir det lättare att titta på den)

Har kopplat med DisplayPort-USB-C, men har även testat att byta till HDMI via adapter när felet väl uppkommit utan annat resultat. Även provat alla 4 portar

När jag har haft min externa bildskärm inkopplad under en längre tid (typ 2 dagar) och datorn stått igång under tiden, ffa när den stått med bildskärmen i viloläge (men datorn är ej i viloläge) så har jag råkat ut för ett problem. När jag väcker bildskärmarna så vaknar den inbyggda bildskärmen till datorn normalt, men den externa skärmen blir helt grön. Man kan se musen men den är fet istället för normal.

Väl i detta läge så går det inte att komma ur det utan att starta om datorn. Om jag drar ur bildskärmskabeln och stoppar i den igen är problemet kvar. Om jag drar ur bildskärmskabeln, kör en hård omstart på skärmen genom att dra ur strömkabeln, stoppar in allt igen, så är problemet kvar. Jag måste alltså starta om datorn för att återställa detta.

Är det någon som har varit med om något liknande tidigare?
Sitter problemet i skärmen eller i datorn?

Dator: MacBook Pro (13-inch, 2018, Four Thunderbolt 3 Ports)
Skärm: Philips 276E8VJSB

Ursprungligen av kenjon:

Du har inte slagit på att surfa anonymt? Nytt privat fönster...

Nej

Philips 276E8VJSB känns som ett prisvärt alternativ.

URL:
https://www.99.se/forum/p/2361316/svara

Problembeskrivning:
Jag är inloggad och går in på en tråd och klickar på "SKRIV SVAR". När jag klickar på "skicka svar" händer ingenting alls och uppe till höger på sidan (där man ser sin avatar plus användarnamn när man är inloggad) så visas texten "LOGGA IN", som att man har blivit utloggad.

Vad du gjorde när problemet uppstod:
Inloggad och surfade runt i forumet

Hur problemet kan återskapas:
Logga in på forumet
Gå in på en tråd, vilken som helst
Klicka på "SKRIV SVAR"
Titta uppe till höger om du blir utloggad

Webbläsare / klientinformation (om relevant):
Safari | Ingen plugin | MacOS Mojave 10.14.2

OBS! Enbart problem i Safari! Kan inte återskapa problemet i Chrome

Finns det några generella tumregler att titta efter när man letar? Är det något man bör se upp med eller undvika?

Jag tänker typ av panel (IPS, TN, nåt annat), anslutningar som inte klarar 60Hz eller upplösningen, osv.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Vad har du för budget?

Under 5000 kr. Mycket under 5000 kr är också OK

Om du tycker att det är för billigt för en bra skärm, motivera gärna varför!

Jag har tidigare haft en 15" MBP men när den gick i graven valde jag 13" istället då den blev ca ett kilo lättare att ta med sig när man reser. Väl medveten om tillkortakommandet med att skärmen blir mindre, men livet är fullt av kompromisser.

Däremot tänkte jag köpa en extern bildskärm till hemmakontoret. Visionen är att sitta där och mecka med semesterbilderna på en större skärm för att skapa fotoalbum, tavlor och sånt.

Vilken skärm ska man ha? Vilket skärm har du? Är du nöjd?

MBP 13" 2018 (4 thunderbolt 3-portar)
2,3 GHz i5, 16 GB RAM

Ursprungligen av CekariYH:

Eh,mobilen är ju vridbar

Det är en bra poäng ?

Dock tillåter inte t.ex. Instagram att videon roteras, den blir tvingad i stående. Och om man då filmat i stående, redigerar i iMovie så att det blir liggande, men den blir tvingad att spelas upp i stående så får man den tråkiga effekten som på bilden här ??

Går det att skapa en video i iMovie i stående format? Eller något annat format än liggande i standardformatet överhuvudtaget?

I denna digitala tidsålder vill man ju kanske redigera något i stående format för att passa mobiler bättre.

Jag är trött på att använda externa hårddiskar till annat än backup, och eftersom det inte kommer att gå att uppgradera hårddisken i efterhand då den är fastsvetsad i logikkortet så blir det 1TB för mig. Det är dyrt men det är dyrare att ångra sig sen

Om man nu sitter i min sits, datorn havererade precis och jag är i behov av en ny. Kan max vänta till september, sen måste jag köpa. Av de datorer som står till buds, vad kan man välja? Är nästan 100 på att det blir en bärbar. Jag hör vissa nämna touchbar och obekväma tangentbord, 2 eller 4 portar mm. Vilken är den produkt i nuvarande lineup som ändå är er favorit? (Fastlödda komponenter till trots ??)

Ursprungligen av andlin76:

....Men som sagt, ny dator. Får du även garanti och kan hänga på AppleCare, den trillar ju lätt i backen.

Apple Care är en utökad garanti och support, det är inte en försäkring.

Rörande garantidelen så väger den väldigt lätt med dagens EU-lagstiftning. Apple Care förlänger garantin från 1 till 3 år, men all elektronik som säljs inom EU går att reklamera upp till 3 år ändå utan Apple Care.

Rörande supporten så är det naturligtvis trevligt att kunna ringa och få hjälp, men de gånger som jag hittills stött på något som varit så pass komplicerat att jag behövt hjälp så har det varit för krångligt för Apple Care att lösa det också.

Nästa dator kommer bli utan Apple Care för min del