Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MagnusB

MagnusB

Medlem
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2002-07-26
  • Senast aktiv 2015-05-05
  • Antal inlägg 617

Foruminlägg

De senaste inläggen MagnusB har skrivit i forumet.

Jag föredrar Lingon!
Lingon by Peter Borg

Apple går det mesta med launchd istället för med cron nu för tiden?

Då funktionen finns i Quicktime kan den mycket väl komma till program som använder sig av QT. t.ex EyeTV eller FrontRow (min spekulation). Det finns ju även andra lösningar, t.e.x osxbmc:
XBMC on OS X

Idag ville jag skapa en stor PDF utskrift (100 x 142 cm) från MS Powerpoint genom att använda Mac OS inbyggda PDF funktion (Mac OS 10.5.2). Det var inte helt rätt fram, men efter tips från:
http://www.itg.uiuc.edu/printing/Mac%20OSX%2010.4/Converting%20PowerPoint%20Posters%20Adobe%20Acrobat%208.pdf

Och:
PPT to PDF on a Mac - OpenWetWare

Så löste det sig.

I korthet kan jag sammanfatta hur jag gick till väga som följer:

  1. Skapa en "custom" storlek enligt första länken ovan.

  2. Lägg till en ny skrivare, en enligt andra länken ovan, som klarar stora format. För att få detta att fungera så valde jag (i System Pref -> Print & Fax): IP printer -> HP Jetdirect - Socket -> Ange sedan namn (t.ex. "Stor Skrivare") ->Välj en HP Designjet (t.ex HP Designjet 4500ps) -> Lägg till genom att trycka på "Add".

  3. Se till att den nya skrivaren är vald i Print-dialogen tillsammans med rätt papper (det du skapade i första steget). Det kan ta några besök i div Print-relaterade menyer innan allt är på plats.

  4. I stället för "Print" väljer du Mac OS inbyggda PDF-> Save as PDF... (Se till att "Scale to fit" är valt för att få bäst passning till din Custom storlek)

Varför så mycket besvär? Vet inte... Men annans så vägrade Mac OS skapa stora utskriver, utan de blev istället antingen A4, eller så föll all text bort!

Tjohoo - klart man är med!

Går att få i QuickTime - men tror inte det stödjs i Front Row.

Ursprungligen av Andreas Th:

Det brukar inte hjälpa att bara skicka över menubar. Man måste först döda frontrow-processen, sedan byta så att menyn är på den externa och sedan starta frontrow igen. Så brukar jag göra iallafall

Öppna aktivitetskontroll och leta upp frontrow, som du sedan avslutar. Koppla in den externa och placera menyn på den som beskrivs i posten ovan. Starta sedan frontrow igen.

Lite krångligt men har alltid funkat hos mig!
Lycka till!

Bra tips, ska komma ihåg det tills nästa gång!

Kommer inte ihåg exat hur det var med MacBook, men jag har för mig att byta primär och sekundär skärm inte funkade till 100% med FrontRow (körde iof med Mac OS 10.4 på den tiden). Därav mitt råd med skärmspegling. Men det är bara att testa så ser du vilket som funkar bäst!

Min gissning är att de kommer prissätta den så att den hamnar inom samma intervall som toppmodellerna från Nokia, SE, HTC, etc. Så ca 4000 kr + abonnemang för ca 3000/två år...?

Enklast är det att välja att "spegla" bilden (Mirror display), dvs visa samma bild på dator och TV. Dra sedan ner Brightness till noll på MacBook:en (knappen bredvid "Esc" på tangentbordet) så att skärmen på MacBooken blir svart. Det finns redan en massa trådar om detta på 99.se/mac - sök så hittar du dem säkert.

Lycka till!

Ursprungligen av Affe_Kaffe:

Varför finns forum på internet?

Var skulle de annars finnas?

Människor har i alla tider kommunicerat på olika sätt. "Internet forum" är ytterligare en form av kommunikation.

En stor skillnad mellan "vanlig kommunikation" (dvs inte via internet) är att en del forum tillåter dig att vara anonym, vilket kan få en rad konsekvenser (för språk, ton, ärlighet, etc, etc).

En annan viktig egenskap är att alla kan ta del av diskussionen (dvs läsa), inte bara de som för diskussionen (dvs de som skriver inlägg). På så sätt är internet forum väldigt lika sin förebild (Forum = a public meeting or assembly for open discussion).

Jag skulle nog dock säga att den främsta fördelen med forum är att de dramatiskt underlättar kommunikation mellan liksinnande, t.ex. Mac-nördar!

1: Få hjälp / Hjälpa till
2: Trevliga mac-träffar i Umeå

Jag tycker att oavsett hur en "nykomling" presenterar sig så borde de två-tre första svaren från en öppen, trevlig och hjälpsamm community vara i stil med det Clase skrev (ffa sista stycket):

Ursprungligen av Clase:

Såja, nu tror jag det räcker med instruktioner i både forum-navigering och vilken attityd som skall tas i bruk. Detta är en ny medlem som ska välkomnas och förhoppningsvis bli en del av forumet också. Vi har inte bara som policy att försöka förbättra forumet efter användarnas önskemål, utan också att vi välkomnar nya medlemmar.

Så... Hej MikeWax! Jag hoppas du kommer till rätta här på forumet. Om du skulle ha problem så kan du klicka på mitt namn till vänster om detta inlägg. Välj där "Skicka PM till..." och skriv ned dina tankar och funderingar till mig. Behöver du hjälp så ska jag försöka bistå dig med det också.

Dvs, hälsa välkommen, tacka för input och erbjuda att få hjälpa till. Personer som ofta är otrevliga, även efter uppmaning om ändring, tycker jag man kan hantera hårdare. I det här fallet är det dock inte säkert att det handlar om medveten "otrevlighet", utan det kan även handla om okunskap? Otrevlig eller ovetande spelar för övrigt inte någon roll i detta fallet eftersom det handlar om en ny medlem - en väl fungerade community borde kunna visa överseende och hjälpa den nya medlemmen till rätta? IRL liknelser i all ära (fester, etc) - de gäller bara om man genom erfarenhet eller på andra vägar blivit informerad om hur sådana fungerar. Samma sak gäller för forum och "netikett".

Är det bara 99.se som du (MikeWax) inte förstår eller gäller dina synpunkter forum i största allmänhet?

Gäller det bara 99.se så bör det tas med stort allvar och ev synpunkter bör övervägas noga. Ofta har iof dessa överväganden redan skett och resulterat i forumet så som det ser ut nu. Med med mer input kan det vara så att vissa saker kan göras på ett annat sätt. (T.ex. "Svara" i stället för "Nytt inlägg").

Gäller det forum i största allmänhet så tror jag att det finns många som är villiga till att förklara grunderna. Men framför allt: våga prova själv! Ibland blir det fel, men man måste ofta göra fel för att lära sig göra rätt! (T.ex. lära sig att "Nytt Inlägg" resulterar i handling X, eller att klicka på "Dagens diskussioner" resulterar i Y.)

Lycka till

Är det ett samlingsalbum med flera olika artister?
Om det är det så tror jag det är orsaken till ditt problem. iTunes sorterar på Artist -> Album och olika artister (på samma album) får "egna album", dvs egna bilder. Du kan samla dem i samma mapp genom att markera att de ska var en del av en "compilation", men jag tror att de fortfarande visas som separata bilder?