Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
velgro77

velgro77

Medlem
  • Plats Halmstad
  • Registrerad 2006-02-16
  • Senast aktiv 2013-02-25
  • Antal inlägg 46

Foruminlägg

De senaste inläggen velgro77 har skrivit i forumet.

Någon som vet hur man uppdaterar grafikdrivrutin till MBP. Har den senaste rev med 8600M GT 512Mb kort i den. Vid vissa bilspel så hackar grafiken var 6e sekund, ett problem jag inte hade på min förra MBP med samma spel och bara 256Mb graffekort i. Vet att det är problem med vissa av dessa grafikkorten men mitt funkar iaf i alla andra spel.

Köpte en ny 17" MBP i mars i år och fick genast den utbytt för att det lät något förbaskat från grafikkortet. Fick den jag har nu och den väsnas fortfarande fast inte lika mycket. Vet inte om det problem jag har med spel har med grafikkortet att göra dock.

Jag har precis uppdaterat till bootcamp 2,1 och hoppades på att drivis till kortet skulle uppgraderas men det har inte hänt. Vore tacksam för svar om någon har koll på det här.

Tycker oftast det står "Ingen service" för det mesta när man försöker köra 3G och de få gånger man får täckning så är det en pinne. Samma fel hos i princip alla polare som kör med iPhone här nere, Halmstad. Har uppdaterat den och ingen förbättring. Har kört med min SE K800i bredvid och den har full täckning för det mesta på 3G nätet, så något tokigt är det med iPhone. Om det sedan beror på hårdvaran eller mjukvaran vetej tusan men något får Apple/Telia göra åt saken när man betalar så pass hög månadsavgift. Just 3G är hela vitsen med telefonen dessutom.

Är det någon mer som har samma problem?

Köpte den senaste 17" Hi-res skärmen och måste säga jag är helnöjd. Hade de senaste av 15" MBP innan och det är stor skillnad, man får plats med mer på skärmen samtidigt. Har aldrig haft glossy då jag stört mig på reflexer, men det där är nog mest en smakfråga. VEt inte ens om dom ger så mycket reflexer idag, kan bara jämföra med min Sony Vaio som ger störigt med reflexer. Men Hi-res är prisvärt helt klart!

Min MBP 17" av senaste reven blir också varm i Windows. Men ni som kör Vista kan ju alltid sätta datorn i energisparläget eller balanserat när ni inte behöver ha max prestanda. Har man på max prestanda inställningarna så blir datorn riktigt varm men i tex energisparläget så håller den lägre temp. Spelar man så måste man givetvis ha den i maxläget men kanske inte om man sitter och surfar eller kör lättare saker.

Någon som har någon koll på vad man ska göra för att hålla batteriet i shape? Jag fick min nya 17" Hi-res, 200Gb 7200, 4gb RAM förra veckan. Datorn är min andra på 3 veckor då den första hade grava problem. Hur som helst, kollade Full Laddning när jag fick datorn som var fulladdad och då stod det 6848 mAh. Nu efter en vecka och 4 cykler så är den nere i 6056 mAh och health är 97%. Räknar man på dom 97% så är health bra mycket sämre, men hur kommer detta sig? Kan man få upp den i sina original 6800 igen eller i närheten eller håller batteriet redan på att mattas av?

Och hur ska man göra, ska man kalibrera sitt batteri som Apple föreskriver eller ska man inte. Apple säger att man ska ladda ur batteriet tills datorn går ner i vila och sedan vänta några timmar och sedan ladda fullt? Andra säger på forum att dessa batteriee inte ska laddas ur helt för då tar dom stryk. Jag har som minst varit nere i 30% på batteriet som faktiskt håller bra länge, men som ändå är sämre än för en vecka sedan. Vad säger ni?

Samma sak för mig, den hänger sig men inte så ofta dock. Jag kan fortsätta surfa om jag har det igång men ingenting annat fungerar att starta upp. Får inte ens igång aktivitetskontroll och enda sättet är att hålla inne powerknappen för att stänga ner den. Har den nya penryn 17", Hi-res.

Har redan fått min första utbytt för en vecka sedan, den hade ett gravt fel på troligtvis grafikkortet som lät. Denna låter inte lika mycket i grafikkortet men lyssnar man noga så tickar det när man scrollar i Safari eller drar musen över docken men nu störs man inte av det, inget problem i sig nu. Störigt att allt hänger sig dock, så har inga andra MBP gjort som jag haft. Ingen som vet vad det kan bero på?

Ursprungligen av Peter Edwardsson:

Monitor? Du menar skärmen eller har du med dig en extra skärm ute på dina resor? Annars är ju definitionen av en monitor enligt Nordstedts ordbok följande: "kontrollinstrument vid arbetsprocess".

Nåja, åter till skärmen. Kan det måhända vara mögelfläckar eller mögelprickar som uppstått i skärmen i samband med resan till det varma och fuktiga klimatet i Indien/Sydostasien?

Jag ska åka ner till Mellanöstern två veckor i början av maj och vill absolut inte råka ut för samma sak med skärmen till min MBP. Vad för slags väska hade du till datorn när du reste? Kanske hjälper det om man lägger de där små antifuktpåsarna – som ibland följer med när man köper vissa prylar – i datorväskan?

Har haft min dator både i Sydostasien, Kina och Afrika utan problem med värme. Nu sitter man ju inte ute i värmen med den heller utan oftast i AC miljöer. Har inte haft några problem med min MBP.

Vad jag däremot fick jävulska problem med i gränsen mellan Mocambique och Sydafrika var dom där små antifuktpåsarna med salt i. Tullen var ju övertygad om att jag smugglade knark vilket ledde till att jag fick sitta fast där i 14 timmar innan de släppte mig. Men dom har säkert skyddat datorn

Senast redigerat 2008-03-27 10:51
Ursprungligen av Cartman:

Smart, men konstigt av dem att bara ha KVR under kategorin minnen, men de kanske vill belöna den som använder deras konfigurator med ett bra kit...

Ja jag kollade där när du nämnde detta och det är märkligt helt klart!

Ursprungligen av Cartman:

Hm, hur hittade du dem? Finns inte i inWarehouse meny under minnen, bara deras KVR för 490:- /2GB. Nu har jag köpt KVR på annat håll, men vill ju hellre ha de du länkar till...

Du får på minnen på deras hemsida och väljer deras minneskonfigurator, välj sedan Kingstons sådan. Där kommer du få fylla i tillverkare av dator, modell och sedan får du förslag. Då kommer du bl.a. få upp ett 4Gb kit som du kan klicka köp på. Hoppas du hittar det, annars använd bara länken jag klistrade in ovan.

Ja eller så skickar du tillbaka dom och tar KTA som garanterat ska fungera till Mac, det skiljer ju inget i pris direkt. 844kr för 4Gb KTA i länken jag satte in ovan, dvs 54 kr mer än för KVR minnena du länkat till ovan.

Ursprungligen av Gawy:

Kan ju självklart bara varit en dålig sändning av minnena vilket förekommer titt som tätt, brukar inte vara några problem att få minnen utbytta om de ej fungerar med datorn. Är ju trots allt kingstons billigare modell av minnen (Kingston Value Ram = KVR) vilket kanske leder till en inte lika bra kvalitéts kontroll som de dyrare minnena. Läst runt lite på olika forum och verkar då inte vara några problem med KVR minnen som jag ser det. Visst har vissa haft lite problem med vissa sändningar men verkar vara tillverkningsfel på dem.

Enligt de omdömen på dustins sida så verkar ingen ha haft problem varken i iMac eller Macbook Pro. Men som sagt, "User experience may vary".

Exempel omdömmen:
"Sitter just nu i den Macbook Pro jag skriver ifrån, perfekt!"
"Har nu installerat 4 gb av dessa minnen i min macbook pro och det fungerar utmärkt och mycket bra pris."
"Köpte två för att maxa ut min Alu-iMac 24". Funkar kanon"

Samt finns en post i http://www.99.se/macnyheter/237452-macbook-pro-lanserad-2008-02-26-a-11.html där dayweed länkar till dessa minnen, hör med honom hur de fungerar.

Ja precis, delade bara med min av mina erfarenheter och precis som du skrev så kan man byta ut dom om de inte fungerar. Min MBP av första reven ballade ur helt med KVR minnen, fick de utbytta 2 ggr innan jag gav upp. Men det finns folk som det funkat för också. Läste som sagt här på 99mac i någon tråd att KTA var att föredra, ingen direkt prisskillnad heller.

Jag vet inte, det är kanske många som kör dom där minnena men jag hade problem med mina sådana på min MBP. Läste på detta forum och då var det någon som sa att det inte skall vara KVR som tydligen står för Kingston Value Ram, utan man skulle ha de Kingston minnen som hette KTA. Jag kör iaf själv på dessa i min senaste MBP Penryn, http://www.inwarehouse.se/Product.aspx?prd=1138383 .

Jaha så man kan behålla sin "gamla" tills den nya kommer, då är valet lätt helt klart. Ska ringa Apple på måndag och begära en ny. Ljudet är så störigt, framför allt när man sitter i tyst miljö. Men det verkar inte vara många på detta forum som har problem men på denna http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=446193 verkar det vara desto fler som har samma problem.

Jo det stämmer nog, hittade en tråd om detta på ett amerikansk forum och det verkar vara var och varannan MBP av nya Penryn som har detta problem. Folk har fått utbytt sin dator 3-4 ggr nu på senaste reven pga detta surr eller tickande eller vad man ska kalla det. Blir tyvärr att ringa Apple och antingen använda sina 14 dagarn ångerrätt eller försöka få en helt ny direkt i utbyte. För detta ljud orkar man inte med, tyvärr!!

Fick min helt nya MBP 17" för 2 dagar sedan och hör ett konstigt surrande ljud så fort man tex scrollar neråt i Safari eller när man drar musen över docken. Trodde först att det skulle vara så, nåt ljud dom lagt till i senaste MBP. Men så installerade jag Windows och så fort man kör något grafisk, drar igång ett spel så surrar det konstant med detta ljudet. Verkar vara något som har med grafikkortet att göra eftersom det är när detta arbetar som det surrar.

Det kommer inte från högtalarna som jag trodde först för det blir ingen skillnad om man stänger av eller höjer volymen.

Är det någon annan med den nya Penryn MBP som har detta problem? Testa bara att föra musen över docken och lyssna om ni hör något surrljud då!