Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
velgro77

velgro77

Medlem
  • Plats Halmstad
  • Registrerad 2006-02-16
  • Senast aktiv 2013-02-25
  • Antal inlägg 46

Foruminlägg

De senaste inläggen velgro77 har skrivit i forumet.

Jag har fått ett likadant felmeddelande på min Early 2009 MBP, inte långt efter att jag installerade Lion. Det står kontrollera batteriet nästan konstant, och då märker man att batterikapaciteten är bra mycket sämre. Det märkliga är att varningstexten vid vissa stunder efter att man kört på batteriet och laddat upp det igen försvinner. Testar man då att köra på batteri så håller det betydligt längre än när meddelandet inte visas.

Jag klockade senast bara för att se om detta stämde. Drog igång en film på 1,5 timme. När jag har felmeddelandet så hade jag efter filmen kvar 36% av batteriet. När jag inte hade felmeddelandet hade jag 61% kvar på batteriet. Så med tanke på att det håller längre vissa gånger så verkar det mer vara en bugg av något slag, men är ingen expert på batterier och hur dom beter sig.

Ville bara dela med mig av mina erfarenheter och samtidigt höra om någon annan haft liknande problem, och kanske lösning på det hela. Reset av SMC och alla möjliga reset har jag testat, urladdning+uppladdning, men inget har fungerat.

Ursprungligen av 20hz:

Jag själv anser att det är lite dumt att stänga av en sådan funktion som faktiskt finns för en anledning. Jag har dock stängt av den själv då jag kör SSD men en tanke är att kanske just inte stänga av den?

Jo men stängde av den enbart för att kunna konstatera att det inte var just sms som kluckade. Som jag skrivit ovan har det inget med hårddisken att göra utan är ett ljud som uppstår om man trycker lätt på undersidan. Räcker med ett väldigt lätt tryck så tickar det lätt, alltså inte alls det ljud som uppstår från sms. Låter nästan som något elektriskt ljud, när undersidan i metall kommer i kontakt med någon del på insidan så tickar det till lätt.

Har som sagt en MBP Unib. 17". Iom att det är en stor yta undertill så kan jag tänka mig att skalen inte blir lika stabilt som tex en 13" eller 15", blir mjukare helt enkelt. Man kan hålla datorn helt stilla och applicera tryck där under så låter det. Så HD och SMS avskriver jag helt.

Har nu stängt av SMS på min MBP 17" Unibody. Var nästan säker innan att det inte var sudden motion sensorn då den kluckar betydligt högre än detta "tickande". Det är som man skrivit ovan något ljud som kommer om det appliceras lite tryck på undersidan av datorn. Hårddisken är det inte heller fel på då jag testat med två olika i den. Räcker att man med fingrarna klämmer / trycker lite på undersidan så tickar det till. Någon som vet vad detta kan vara?

Den här ikonen som man skulle få, den glada smileyn, eller som man i alla fall har sett vid presentationer osv, har inte dykt upp hos mig. Någon som vet varför och vad exakt den ikonen innebär?

Vet att den har med push notification att göra, men exakt vad?

Har precis samma ljud på min unibody 17". Verkar vara något tick så fort man plockar upp den och "applicerar" tryck på undersidan. Är övertygad om att det inte är hårddisken utan något annat som tar emot inuti burken. Men har märkt detta vid flera tillfällen så det vore intressant att veta exakt vad det kan vara.

Japp lämnade in min då den inte ens är ett år gammal och dom bytte ut hela tagentbordet på garanti.

Jag har haft båda sorterna faktiskt. Den första rev 1 som jag hade krånglade konstant med ffa värmeproblem men även annat strul. Fick min MBP utbytt efter 15 månader på garanti och då hade precis de första MBP med Nvidia 8600M GT börjat levereras. Med den nya hade jag inte ett enda problem, mycket svalare, LED skärm, bättre batteritid m.m. Jag hade således inte tvekat på vilken modell jag hade satsat på. Jag spelar även en del via bootcamp och tycker prestandan var bra mycket bättre i de nyare Nvidia MBP.

Nu har man visserligen läst om att även Nvidia har problem med grafikkorten, eller hade problem om inte annat. Tror ändå att dessa MBP är bättre överlag. Lycka till i alla fall!

Toppen, tack för svaret. En vanlig Macbutik har inte sådana här saker hemma antar jag, om dom ens kan beställa hem?

Mitt i skrivandet på min MBP feb 2008 så lossnar min R tangent. Tittade på den och se att ena haken har gått sönder på den och undrar om någon vet om man kan köpa lösa tangenter som reservdel.

Vet inte vad det är men har precis samma ljud, något som knackar till med jämna mellanrum. Verkar dock inte komma från hårddisken utan från andra sidan på datorn, alltså från högra sidan. Har en early 2008 MBP också.

OK, detta rör bara bärbara MBP. Visste inte om du satt på en stationär eller ej.

Hade samma problem med min MBP, blir bara hänvisad till tillverkaren av datorn för att kunna ändra drivrutin till grafikkort. Men så läste jag på en annan sida att man kan kringå det och följde bara instruktioner på denna sida

tomkarpik.com Enabling Hardware Physics Acceleration on the New (and Old) MacBook Pro

Fungerade utmärkt för mig, senaste drivis till 8600M GT som även stödjer någon fysikaccelerator.
Lycka till!!

Tack för svaren och länken, ska ta mig en titt!

Har jailbreakat min iPhone 3G men tycker att allt går så långsamt och batteriet slukas på ett dygn så tänkte återställa den i iTunes. Funkar detta eller är det något man bör tänka på?

Vad försvinner på telefonen, försvinner tex alla mail, sms eller får man tillbaka detta vid återställningen? Har sökt på forumet vad gäller dessa frågor men har faktiskt inte hittat något. Tack på förhand!

Tack för svaret. Hur kollar man vilken drivrutin man har? Jag har kollat i enhetshanteraren men där står inget om de där numrena som det gör på Apples supportsida, dvs 167.44 utan det enda som står om drivisen som jag har nu är att det är version 7.15.11.6763.

Har försökt ladda ner de senaste drivisarna till kortet från Nvidia men precis som du skrev så är det inte så enkelt att bara installera dom eftersom Apple inte vill det. Men vet du hur man kommer runt detta, eller har du någon länk till var man kan läsa om hur man göra för jag hittar faktisk inget när jag sökt om det.

Tack än en gång