Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Göran Bolinder
  • Namn Göran Bolinder
  • Plats Lund
  • Registrerad 2002-08-14
  • Senast aktiv 2017-10-06
  • Antal inlägg 309

Foruminlägg

De senaste inläggen Göran Bolinder har skrivit i forumet.

Ursprungligen av grenhall:

Gissar på att dom öppnar när Mini 3G släpps. Så personalen kan stå och tagga upp alla köpsugna kunder. Eller bara för att dom ska ha något "extra".

Jag gick förbi butiken på Emporia i söndags (11/11) och såg två personer som jobbade med någon form av installationer i taket och därför stack upp ovanför det svarta "planket". Givetvis frågade jag när de tänkte öppna och efter att på uppmaning ha upprepat frågan på engelska fick jag svaret att vad han hade hört var det den första veckan i december, runt 6-7/12, som var aktuellt.

//Göran

Nu har jag löst problemet! Jag visste att jag hade råkat ut för samma sak tidigare och att det fanns en enkel lösning, men jag kunde inte komma ihåg hur jag gjorde. Nu när jag satt vid datorn och svor igen drabbades jag av plötslig hågkomst och vips fungerade det. Nu håller jag på att replikera gammal iPad till ny för glatta livet!

Hursa? Någon som ville veta hemligheten?

Okej då, så här gjorde jag:

1. Koppla loss iPaden från Macen
2. Koppla in den i Windows 7-burken
3. Dra igång iTunes på Windowsburken (om det inte startar själv) och kör igenom registreringsproceduren för ny iPad hos Apple
4. Koppla bort iPaden från Windowsburken
5. Koppla in den i Macen igen och allt fungerar precis som det ska.

Tänk om mitt minne hade varit bättre igår, så mycket mer jag hade fått sova och så mycket piggare jag hade varit idag...

Tack för glada tillrop och tips på vägen! Jag försökte faktiskt köra en backup mot iCloud av min gamla iPad, men den hade vägt in på 5 GB och skulle ta 15 timmar. Dessutom hängde den sig och kunde inte slutföra säkerhetskopieringen.

Ursprungligen av Capeman:

Du har inte iCloud aktiverat då? Det är det absolut smidigaste sättet att återställa en iOS-enhet från backup, tycker jag.

Nej, jag har inte plats för 60 GB data i molnet, så jag har valt trådalternativet. Eller menar du att det borde gå att köra enbart konfigurationen via iCloud så att jag återfår kontakten med iTunes ochsedan kkan synka ner appar, filmer, musik och böcker därifrån?

Nu har jag ägnat en dag åt att googla utan att komma närmare lösningen. Så här är det:

  • Min nya iPad 3 64 GB 4G dyker upp under Enheter i iTunes när jag kopplar in den med USB, men det går inte att komma åt några inställningar för den. Den stora ytan i mitten där det brukar finnas diverse flikar för olika typer av innehåll är helt tom förutom texten "iPad" mitt på.

  • Jag kan synka den nya paddan om jag manuellt väljer "Synkronisera nu" under iTunes Wi-Fi-synkronisering.

  • Det jag vill åstadkomma är att återställa den nya paddan med hjälp av en säkerhetskopia från min iPad 2.

  • Både min iPad 2 och min iPhone 4S beter sig precis som vanligt när jag kopplar in dem med samma kabel till samma dator, dvs. de synkar via USB, visar upp innehållsflikarna i iTunes, låter sig säkerhetskopieras osv.

  • Mac OS, iOS och iTunes är alla senaste versionen.

  • Både iTunes och datorn är omstartade flera gånger.

  • Jag har återställt den nya paddan ett flertal gånger, dvs satt den i DFU-mode och kört hela återställningsproceduren från början. När man kommer till valet mellan att konfigurera som en ny iPad, återställa från iCloud eller återställa från iTunes väljer jag iTunes-alternativet. Då visar paddan att den vill bli ansluten till iTunes med USB-kabel, vilket jag gör. Resultatet blir att paddan dyker upp under enheter, men i övrigt händer ingenting. Symbolen för att ansluta till iTunes visas fortfarande på skärmen och iTunes ser ut som i första punkten ovan.

  • Väljer jag istället att konfigurera den nya paddan som en ny iPad startar den normalt med fabriksuppsättningen appar och fungerar precis som vilken ny iPad som helst. Dock ser det precis likadant ut i iTunes, dvs. den dyker upp under enheter, i övrigt inget.

  • Den nya paddan dyker även upp iPhoto.

Jag är ju lite småsugen på att börja använda min nya leksak, så om någon kan tänkas sitta inne med något tips som kan leda mig en bit på vägen, skulle jag vara väldigt tacksam!

Tack på förhand!

/Göran

Ursprungligen av William Naversten:

Jag hittar ett inlägg HÄR http://discussions.info.apple.com/[email protected]@.688d7f40/0 men i ärlighetens namn förstår jag inte riktigt. Kan någon tolka bort teknik-lingot?

Det första killen pratar om är att skapa ett alias till sin iTunes-mapp så att han kan lägga den någon annanstans. Att han krånglar med terminalen beror på att "vanliga" alias bara fungerar från Finder och inte när ett annat program som t.ex. iTunes skall använda dem. Då måste man istället använda Unix-världens motsvarighet till alias, nämligen "symbolic links".

Sedan kommer han fram till att han inte behöver länka till hela iTunes-mappen, utan bara delar av den. Förutom att han har ett antal låtar i iTunes-mappen på sin hårddisk precis som vanligt kompletterar han med ytterligare musik från en extern disk. Låtarna i iTunes-mappen ligger oftast sorterade i mappar med artister som i sin tur innehåller mappar med album. Bland alla dessa artistmappar i sin lokala iTunes-mapp lägger han länken till iTunes-mappen på den externa disken han skapade tidigare och vips har han delat sin musiksamling mellan en mindre del på den interna hårddisken och en större på den externa.

För att tillämpa detta resonemang på ditt problem borde det fungera utmärkt att i ditt iTunes-bibliotek på den interna hårddisken (där du idag har alla artistmappar osv.) placera länkar (unix-alias...) till lämpliga mappar på var och en av dina externa diskar. När du lägger till ny musik hamnar den på den lokala hårddisken och sedan får du kopiera låten/albumet/artistmappen eller vad det nu kan handla om till lämplig extern disk och sedan dubbelklicka på låtarna i iTunes för att programmet skall begripa att de har bytt plats.

Fortfarande förvirrad, fast på ett högre plan? Så känner i alla fall jag mig nu...

/Göran

Det finns en programvara som heter XPlay, med var hjälp det går utmärkt att köra en macformaterad iPod mot en PC. Kostar typ 30 dollar vid nedladdning och lär fungera utmärkt. Har dock inte provat själv. Samma företag (Mediafour Corporation) säljer även programmet MacDrive som låter PC-burkarna läsa godtycklig macformaterad disk.

/Göran, som kollade upp alternativen noga när han försökte (och lyckades) sälja sin 5-gigs mac-iPod till sin PC-nyttjande kollega...

Citat:

Skrevs ursprungligen av Eva
Bland alla kreativa "99macare" finns säkert många julrimsförfattare. Jag behöver hjälp med ett julrim till en iPod 20 GB och till en iTrip.

Det kanske kunde fungera med den här lilla ramsan till en iPod:

När du runt i världen flänger
är det viktigt att det svänger
Så fyll den här med Chuck och Cher
sedan kan du varva ner
För det är ju ingen brådska
musiken räcker fram till påska

Det kommer säkert fler med tiden, nu när du har väckt rimdjävulen i mig...

/Göran, lite ringrostig (eller heter det rimfrostig)...

Citat:

Skrevs ursprungligen av christopher julian
hoppas nu att det finns ett smidigt sätt att slå samman de två biblioteken för att sedan dela det nya biblioteket mellan de två maskinerna!

Så här hade jag gjort:

Utgå från den av maskinerna som har flest låtar i sitt iTunes-bibliotek. Börja med att köra "Samla ihop bibliotek.." för att få alla lokala filer på samma ställe. Kopiera sedan hela iTunes-mappen (ligger förmodligen under Användare/***/Musik/) till den externa hårddisken.

Gå in i iTunes inställningar, fliken Avancerat, och ändra sökvägen till den nya platsen på den externa disken. Bocka sedan för (om du inte redan har gjort det) att nya låtar skall kopieras till iTunes Music.

Därefter öppnar du den andra datorns fildelade disk, letar reda på iTunes-mappen där och släpper den i iTunes-fönstret på den första datorn. Då läggs all den musiken till på dator ett och det som läggs till kopieras till iTunes Music, dvs. till den externa disken. Korvspad!?

Sedan får du förstås ändra sökvägen till iTunes Music även på dator två, men det förstod du säkert!

/Göran

Citat:

Skrevs ursprungligen av Pelle Sten
Precis. Mycket smidigt.

Förutom att det tar en evighet att välja ut vilka 4600 låtar av de 11000+ i samlingen man vill ha med sig i fickan...

Dagens i-landsproblem för oss med 20GB-poddar.

/Göran

Citat:

Skrevs ursprungligen av MigueI
Teoretiskt borde man kunna sticka in iTrip i en portabel CD-spelare och sedan sända musiken från den med iTrip?

Kan man kanske tycka, ja...

Citat:

Det hänger väl på om inställningarna för frekvensen sparas i iTrip efter det att man har kopplat bort den från iPoden?

Visserligen, men det stora problemet är strömförsörjningen av iTrippen (hmm, det där låter som virtuell LSD eller nå't... )

Kontakten på en iTrip är inte en vanlig hörlurskontakt med två poler, utan den har fyra poler, samt en extra "krans" runt som förmodligen är jord. Detta för att kunna hämta både ljud och matningsspänning.

Stoppar du en iTrip i något annat än en iPod händer det därför ingenting, eftersom den bara hittar ljud och ingen matningsspänning.

Citat:

Någon som har provat eller som vet?

Ja, jag både vet och har provat

/Göran

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Jonaz:
Men, FWHårdisk funktionen?? Kan jag tanka filer från mac OCH pc?? Eller måste man s.a.s bestämma sig vid inköp?

Man måste bestämma sig vid inköp. Anledningen är att hårddisken i Poddarna är formaterad för olika filsystem beroende på plattform (HFS+ resp NTFS om jag inte har fel för mig). Detta gör att det inte går att läsa en iPod på fel plattform. Man kan dock konvertera en PC-pod till Mac-dito genom att formatera om den (samtidigt får man väldigt mycket ledigt utrymme...

), men det lär inte vara möjligt att göra tvärtom enligt de uppgifter jag har fått.

/Göran

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Andersson:
Ang. större HD, vem tillverkar de som sitter i nu?

Det sitter en 1,8 tums Toshiba-disk i iPoddarna. Dessa finns idag endast i 5, 10 och 20 GB-utförande. Här finns mer info än du behöver!

/Göran

Jag kan förmodligen vara med hemifrån i kväll. Nu verkar det ju iofs som om Norrlandsgänget har fegat ur och vill skjuta upp skjutandet... Lägg till mig på listan i vilket fall som helst, så får vi se om och när det verkligen blir av!

/G eller [99]NordicWolf i stridens hetta...

Ursprungligen av Björnström:

Roderick MacLean har upptäckt en massa företagshemligheter genom Google Maps nya satellitkartor. Fascinerande läsning som även inkluderar Apple och Steve Jobs!

Hmm, en liten stund blev jag faktiskt lurad av artikeln... Vissa har dock tagit hotet på allvar och sett till att maskera sig. Titta t.ex. på http://maps.google.com/maps?q=washington+dc&ll=38.896204233169556,-77.0367980003357&spn=0.006823539733886719,0.007992982864379883&t=k&hl=en och se vad som har hänt med Vita Huset och kringliggande byggnader. Flyttar man sedan sig någon kilometer österut på kartan finner man att hela Capitol Hill har fått sig en omgång av blur-filtret...

/Göran

Jag kan rekommendera SiteVision från SenseLogic i Örebro (www.senselogic.se). Även det ett verktyg för lite större miljöer, men med ett java-baserat webbgränssnitt för administration och underhåll som fungerar utmärkt med Safari. Betydligt enklare att arbeta med än EpiServer (för oss som inte är kompilerade i VisualStudio... ), men väl så kraftfullt!

/Göran