Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hasselgren

Hasselgren

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Produktägare, IT
  • Registrerad 2006-04-03
  • Senast aktiv 2018-02-25
  • Antal inlägg 133

Foruminlägg

De senaste inläggen Hasselgren har skrivit i forumet.

Hej alla!

Jag brukar ha med mig en laptop (nu en MacBook Air 13" från 2011) när jag är ute och reser för jag filmar en del med GoPro och drönare så jag ska kunna lasta av datan. Nu klarar inte min MacBook Air att spela upp något mer än 1080p utan att tokhacka vilket är störigt då man ofta filmare i högre upplösning.

Så, min fråga är om någon kör en MacBook 12 Retina och har erfarenheter av att spela upp video i 2.7K, 4K, etc. på en sådan? Tänker att den har GPU-acc. som stöttar detta på ett annat sätt än min dator.

Vad är era erfarenheter?

(Jag redigerar film på min MacBook Pro 15" hemma så inte det som är behovet).

Ursprungligen av Joacim Melin:

Får du upp information om artist och låtar i SID:en i din 9-3:a?

Nix - min SAAB 9-3 är ifrån 98. Jag har fått en AUX-ingång och sedan köpte jag en dock-kabel som är en dock-kontakt i ena änden och sedan en USB (för laddning) och en 3.5mm (för ljud). Jag lödde fast en USB-laddare på baksidan av cigarettsuttaget och sedan in med AUX:en så det som kommer ut är en dock-kontakt bara. Sedan med Spotify (så klart) och Navigon - och iPhonen fastsatt på instrumentbrädan blir det en finfin kombo.

Jag har gjort samma sak i min SAAB 9-3. Det som är vanligast är att man kopplar in sig där annars cd-växlaren ska sitta - vilket dom flesta bilar har stöd för men inte har.

Ursprungligen av glemme:

Vad är det du försöker göra?
10.6.8 som OD master. 10.7.2 Som AFP server för hemkataloger?
Skall inte vara några problem.
Koppla 10.7 servern mot 10.6 servern, sätt upp en afp share, välj att den skall automonteras i OD som en homeshare. Peka ut den för användaren i OD servern.
Klart?

Tack för svaret.

Det hade jag hoppats på - så fungerar det med 10.6. Men med 10.7 så när man kopplar 10.7 Server till en 10.6 Server (med OD) så dyker den inte per automatik upp i Workgroup Manager eller fungerar med automonterade hemkataloger.

Har du testat detta? Behöver man göra något annorlunda än med 10.6 Server?

Ursprungligen av acidflash:

Jag fick lära mig av en kompis som är certat och han sa till mig ganska snabbt när jag uppgradera till Lion att 10.6 klient -> 10.6 server och 10.7 klient -> 10.7 server. Det går inte att köra 10.6 server och 10.7 server och visse versa..
Det är så jag uppfatta det. Vet dock inte om det hjälper dig i detta fall.

Hej, jag förstår att det med att du uppgraderade inte hade något att göra med att det inte fungerar. Jag är också certad men detta är lite out of by the book verkar det som.

Hej alla,

Jag har en 10.6 Server som agerar OD-master och håller på att sätta upp 10.7 Server på annan ort för att nätverksinloggning där. Först testade jag med 10.6 med en äldre Mac för att testa detta. Fungerade perfekt. Grymt tänkte jag. Vi beställde en Mac Mini med dubbla Intel 600GB SSD (och ytterligare en Mac Mini för backup). Dock fungerar det inte att köra 10.6 på Mac Mini mid 2011. Jag testade att installera 10.6.8 på en annan maskin och sedan klona över men det var instabilt. Så, jag är fast med 10.7 Server.

Försökte sätta upp 10.7 Servern på samma sätt. Men efter att jag har bindat den med OD (den hämtar bara auth från servern, ingen replika) så dyker den inte upp i Workgroup Manager som den borde. Jag kan söka fram den genom att skriva in adressen men så ska det inte vara. Sedan när jag skapar en utdelning för Network Home Folders så syns inte den heller i Workgroup Manager som den gjorde när jag körde 10.6 Server.

Någon som har koll om det går eller vad jag gör för fel?

Mycket tacksam för svar.

Hej mac:are,

Jag söker ett program som loggar vad som görs på en mac. Alltså vilka program som öppnas, vad som skrivs på tangentbordet, etc. Känner någon till något sådant?

Tack på förhand.

Hej macvänner,

Jag söker en rackmonterbar raid som hanterar små filer bra. Det är för en mailserver. Jag har kikat på Lacie 12Big Fibre (LaCie - LaCie 12big Rack Fibre) men den verkar mest vara optimerad för filmredigering och då är det stora filer. Några förslag?

Den ska vara kopplad till en xServe Intel via fiberchannel.

Tack på förhand!

Så har det varit på mina MacBook Pro Unibody. På min nuvarande (senaste modellen) och den tidigare (den innan den senaste modellen). Inga konstigheter utan ett "bra" ljud.

Det verkar väldigt osäker om 10A432 är GM eller inte. Jag kör det skarpt på två maskiner och det fungerar väldigt väl. Jag hoppas i alla fall det är GM, jag tycker Apple borde skriva Beta eller RC i buildnumret - hade varit mycket enklare så slipper man spekulera så mycket.

Jag har ADC-konto så vi får väl se om 10A435 dyker upp på måndag. Funktionen med Adressboken är ju fin med Facebook.

Supernice. Då ska man kika!

Hej 99mac:are!

Jag är på jakt efter någon programvara som kan göra att två 3G-modem blir en internetutdelning via ethernet. I Tiger/Leopard kan man bara dela ut en uppkoppling men jag vill kunna göra det med två. Perfekt när man är på landet och vi är några stycken som ska surfa. Vet ni något program som löser detta? Helst mac men skulle det finnas något smidigt till Windows kan det gå det också.

Tack på förhand.

Jag är på landet just nu och jag brukar göra så här;

3G Modem kopplat till en trött iBook. iBook i sin tur kopplar jag upp och sätter på internetdelning till ethernet. Och till ethernet-uttaget kopplar jag en ännu tröttare D-Link-wlanrouter. På D-link-wlanroutern stänger jag av DHCP och ställer in SSID och nätverksnyckel. Färdigt.

Så i ditt fall hade jag satt 3G-modemet i Mac Minin (som får vara på 24/7) och sedan stänger av DHCP på din AirPort-station. Easy peasy!

Jag är på jakt efter mer professionella accesspunkter (fult det låter på svenska) som har vassare prestanda och mer robusta än vardagliga hemmaroutrar. Priset får gärna vara runt 2000kr plus moms.

Vad har ni för erfarenheter? I skolmiljöer eller andra situationer där man har många klienter.

Tack på förhand.