Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hasselgren

Hasselgren

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Produktägare, IT
  • Registrerad 2006-04-03
  • Senast aktiv 2018-02-25
  • Antal inlägg 133

Foruminlägg

De senaste inläggen Hasselgren har skrivit i forumet.

Jag ska snart göra ett ryck med min QS FW800 snart. Ska köpa tre nya fläktar och tre regulatorer för att ändra farten på dom. Ska bli kul Kanske skriver något om det om det blir bra nog!

Hej mac:are!

Jag håller på med att få ordning på en Powerbook G4 TItanium (Gigabit-versionen) som ska genom VGA kopplas till en 32" LCD-tv. Nu är det bara det att mac:en ger inte 1366x768 som alternativ bland upplösningarna. Något program som heter SwitchresX hjälpte inte heller. Jag vet att man kan gå in och ändra prefs-filer vilket kanske kan lösa det? Men jag sitter på distans vilket gör det lite tricky. Så, går det att lösa detta?

Stort tack på förhand!

Hej mac:are!

Jag håller på att lära mig om crontab, launchd, mysql, dumping, etc. Hur som helst, jag har en terminalslinga som rullar i crontab (Cronnix-gui) när jag markerar crontab-schemat i Cronnix och väljer "kör". En Mysqldump skapas på drygt 3MB och allt är fine. Däremot när jag kör schemat så blir den på 0KB och helt tomt. Jag anar att det beror på root-rättigheter eller liknande. Men hur löser jag det?

Tack på förhand!

En 40D i höst kanske är lagom. Min 350D må rulla på helt okej - men aldrig fel med att gå upp ett stag

Började zippa upp "vanligt" (med det inbyggda i OS X för zip-filer) - då skapas en temp-mapp som osynlig, men inte genom terminalen. Valde då att kopiera temp-mappen till en annan mapp och det verkar fungera. Den "vanliga" zip-funktionen i OS X gav mig felmeddelande under zip-ningen. Ämh, kanske lite dåligt förklara, men det är sent.

Hej, jag funderar på om det finns något sätt att en dator (OSX/Windows/Linux) att agera "nätverkshögtalare" så att dom dyker upp i iTunes som Airport Express gör?

Cool. Jag löste det precis genom terminalen!

Tack iaf - kan vara bra att ha!

Hej mac:are,

Jag har fått ett problem. Jag zip:ade en fil på 600MB (i jobbet...) som nu inte vill bli uppzippad. Den får något typ av problem. Jag har testat att kört någon program som heter - äh, nu minns jag inte. Men har Ni några tips om hur man force-unzipar eller lagar en zipfil så är jag hemskt tacksam. Det går bra om det är windows-program också.

Tack på förhand!

Jag funderar lite över prestandakraven på 800MHz. Går det att targetmode-installera på en 600MHz och räkna med att det snurrar ok? Jag testade på en PM G4 400MHz och det bråkade faktiskt en del(!). Vore lite "icke-apple" att sätta en MHz-gräns, även om man kan förstå varför.

Jag kör ett gäng bloggar på min sida och det är wordpress som snurrar. Allt fungerar klockrent - men en skum sak. På en blogg (www.julialarsson.se) så får man inte fram de najsiga knapparna för att lägga till bilder. Se bild här; http://benjamindesign.se/webpic/juni/borta.jpg
och så jämför Ni med;
http://benjamindesign.se/webpic/juni/dar.jpg

Båda bloggarna är Wordpress 2.2 och "visual" är på i profilen. 'Code'-knappen går inte att trycka på heller.

Hemskt tacksam för hjälp!

Canon EOS 350D
Canon EF 17-85
Canon EF 60 Macro
Sigma 55-200
Canon 50 1.8
Canon 430EX

Resultatet av mitt fotande kan du se på www.benjaminhasselgren.se (inte helt färdig - men på G!)

Jo, jag märker också av det. Får typ stört mycket varje dag och ligger runt 80-100 besökare på min blogg per dag ( www.benjamindesign.se ).

Akismet fungerar fortfarande inte :-/ Fuck.

Tack för svaret. Jag mailade WP-support och fick detta svaret ang. Akismet;

"Hi,
There was a brief outage but all should be good - sorry!
-

Mark"

Det är tydligen nere, hoppas dom löser det snart snart!

Hello,

Är det bara för mig som Akismet ligger nere på fem bloggar jag hostar? Börjar bli lite svettigt. Har sökt på Google men utan resultat. Någon som har Wordpress som dennes akismet bråkar?

Mycket tacksam för svar!

Hej kära macare!

Jag har stött på patrull när det gäller att använda sig av ett trådlösts nätverks nyckelindex. På en Windows-maskin kan man välja vilket nyckelindex man ska använda för att sedan skriva in nätvkersnyckel - denna möjlighet finns ju inte på macen. Jag har kikat på AFP548, MacEnterprise, med flera ställen men utan resultat.

Någon som kan hjälpa mig?

PS...jag hittade denna tråd från 2005 http://www.99.se/naetverk-saekerhet/96318-ange-nyckelindex-wep-i-mac-osx.html?highlight=wep men inget svar där.