Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johan dansk

johan dansk

Medlem
  • Sysselsättning dansk. med råge.
  • Registrerad 2002-09-09
  • Senast aktiv 2007-11-29
  • Antal inlägg 1728

Foruminlägg

De senaste inläggen johan dansk har skrivit i forumet.

Ursprungligen av erkus:

nån som har kollat om det är ok för någon annan än beställaren att kvittera paketet när tnt levererar?

ja det går nog. Ett alternativ är ju att ringa tnt, eller tala om det för chaffisen när han ringer dig. Eller så ber du bara han som tar emot att tacka och buga och skriva under. TNT/DHL/UPS/FedEX har aldrig kollat id eller något sådant på mig när de leverat packet, så vem som helst kan ju stort sett kvittera

apecode är ingen budfirma, utan bara ett interface till Kuehne+Nagel (http://www.kn-portal.com/) som visst är en sorts logistik firma model större.
Men det går inte att söka via dom om inte packetet leveras via dom. Min verkar tex. leveras direkte ifrån Shanghai med TNT, så då är det bara TNTs tracker man kan få status ifrån.

...Min har också "Potential Connection Delay " i Pudong, som ser ut till att vara ett distrik i Shanghai. Inte kommit så långt alltså.

konstigt att vissa skickas med K&N och andra (möjligtvis) direkt med TNT

ja, brukar ju ta någon dag eller två ifrån Arnhem. Kan iofs bara vara TNTs tracker som är seg på att uppdatera..

min har 2 november också som uppskattat leverans datum. Har dock stått stilla ett tag nu, antar den ligger och myser på väg till arnheim:

30 Oct 2006 13:04 Shanghai Shipped From Originating Depot
29 Oct 2006 18:59 Shanghai Consignment Received At Transit Point

erkus, det kan ta en stund innan du kan söka på tex. tnt.com via referensnumret.

Jag beställde en 2,33/2gb/160gb den 25 okt. 08:30 med leveringstid mellan 1 och 7 november. Fick precis mail om att den är på väg!

Ursprungligen av Marcus Wernvik:

Jag beställde 2006-10-24 15.56, MBP 2.16 2gb 120gb nonglossy och har inte fått den skickad än, är det nu jag får sota för det extra minnet tro?

Vad jag har förstått (läs: läst på diverse forum ifrån personer jag inte känner ) så räknas en maskin som BTO så fort du ifrångår konfigurationen som står på "huvudsidan" (typ dem man för välja model på), dvs beställer du glossy skärm istället för standard matt räknas denn som BTO och brukar ta ett par dagar extra.

Jag beställde en 2,33/2gb/160gb morgonen efter den lanserades, leverings datum är mellan 1-7 nov.

yes! ge mig ny mbp!

*ahem*

Är också i behov av att kunna köra xdelta under osx.

vad jag har fått med mig är dels att C2D är 64bits, något snabbare (men inte tokigt mycket (~10%)), och möjligen aningen kallare.

jag trallade runt på diverse ryktesforum innan idag, verkar vara en del påstår att många återförsäljare har antingen nästintil slut på lagren av MBP, eller inte kan få tag i fler ifrån apple.
Även folk med beställning inne hos applestore som har väntat i veckovis på att statusen uppdatgeras.

Någon som vet om det ligger likadant till på denna sidan stora sjön?

Macbook Pro kommer (förhoppningsvis) att få c2d ganska snart, det känns som det är ganska snart (dock har det varit snack om det ganska länge snart), med tanke på att andra tillverkare har börjat skicka c2d i sina bärbara. Men detta är ju apple så man vet aldrig vad de hittar på.

Som sagt, mac mini är nog längst ner på listan när det gäller uppgradering, så vänta dig inte att se det förens det finns i någon annan model (pga av storleken verkar den följa de bärbara mer än de stationära)...

Nu är jag visserligen språkskadad, men som jag fattar det är det endast framtida versioner, baserade på mozilla's projekt, som kommer vara öppna. Ingenting nämns om att öppna upp den befintliga kodbasen.

Citat:

Det jag själv ser i WO som gör att jag tror att den passar större projekt bättre är M-V-C tänket genom hela frameworket + systerskapet med JSP och alla vinster det för med sig, som t.ex skalning.

Allt det går att göra i RoR oxo naturligtvis, men min känsla ändå är att WO/JSP inbjuder till M-V-C/n-tier tänket från dag 1.

åååååhhh. Them's fighting words!

Tycker faktiskt Rails har något av den renaste MVC implementationen som finns, sällan det är tvivel om vart något hör hemma. Att dessutom ActiveRecord inbjuder till en klar model domän är bara bra.
Hörde nyligen en historie där en programmerare satt med en kund och kollade över koden på ett större railsprojekt (detta var på en av de största XP företagen, därför satt kunden bredvid), och kunden plötsligt stoppar upp och säger "nä men det där objektet ska inte ha sådan relation till det andra objektet". Klarhet och konventioner har sina fördelar ibland