Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
upnorth

upnorth

Medlem
  • Registrerad 2006-06-25
  • Senast aktiv 2015-06-17
  • Antal inlägg 71

Foruminlägg

De senaste inläggen upnorth har skrivit i forumet.

Ursprungligen av acarlstein:

Tacksam för ditt svar!

Vad är det för andra "måste" program?
Rippa skivor gör man i iTunes eller?

Jag rekommenderar Beamer om du ska strömma filmer från din dator till en Apple TV. Det är betydligt bättre på att strömma film än Apples inbyggda alternativ, i alla fall på min MBA från 2011. http://beamer-app.com

Ljud från Spotify och andra källor strömmar du enkelt genom att hålla nere "alt" samtidigt som du klickar på högtalaren uppe i menyfältet (eller vad det kallas) och sedan väljer Apple TV.

Jag tänker mig att det har skett en förändring av användarmönstret av smarta telefoner sedan Apple släppte sin första iPhone med 3,5" skärm 2007. Såväl hårdvara, mjukvara som tjänster har förbättrats över åren och det går att göra betydligt mer med din smarta telefon idag än vad som var möjligt 2007.

Du gör bankärenden, fyller i kalkylark, tar anteckningar, surfar, navigerar, använder olika sociala medier, tar och redigerar foton, allt i din telefon och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad du kan göra. När du gör alla de här sakerna ger en större skärm en bättre användarupplevelse. Din smarta telefon blir allt mer det primära redskapet du använder för att konsumera information och utföra ärenden. Det var inte på det sättet 2007. Så jag tror snarare att det är en anpassning till nya användarmönster och nya sätt att använda en smart telefon. Visst du kan använda en iPad, men den kommer aldrig att vara lika lättillgänglig som din telefon och där är slaget förlorat.

Det verkar vara helt omöjligt för mig att uppdatera till Mavericks. Jag försökte i gårkväll, i morse innan jobbet och nu efter jobbet. Oftast går hämtningen igång och avslutas efter några hundra megabyte eller någon gigabyte, sen får jag ett felmeddelande. Någon gång har det även stått att 10.9 är hämtat, men därefter händer ingenting. När jag sedan startar om Appstore får jag börja om och ladda ner igen. Grr!

Tack så mycket för svaren! Jag hade hoppats att jag skulle slippa ytterligare en fysisk pryl och klara mig med Expressen, men nu får det bli en switch också.

Jag har flyttat in i ett tele2-hus med bredband och tv via internetuttaget i väggen. För att fixa ett trådlöst nätverk köpte jag en Airport Express vilket fungerar bra. Nu vill jag också koppla TV-boxen via Aiport Expressen för se TV, här är det problem. När jag kopplat boxen direkt till internetuttaget i väggen får jag signal och kan se TV som vanligt. När jag däremot kopplar boxen via Airport Expressen får jag ingen signal.

Klarar inte Airport Express att leverera internet till TV-boxen eller finns det någon inställning jag kan göra för att få det hela att fungera?

Ursprungligen av kenjon:

Jadå, bara någon är hemma och skriver på.

Tack! Då var en MacBook Air 11" med 256GB beställd. Precis som jag väntat mig blev leveransdatum satt till 5 september (jag åker utomlands den 3e) så det får bli min sambo som tar emot den. Nu känns det tråkigt att man inte varit snabbare på att köpa en, men den som väntar på något gott...

Jag är på väg att beställa en 11" Air med 256GB SSD från Apples hemsida, men har funderingen på vad som händer om jag inte är hemma när leveransfirman knackar på dörren? Kan exempelvis min sambo ta emot datorn i mitt ställe?

Det här var inte vad jag hoppats på. Bättre skärm, SSD och ny design hade varit grymt. Nu känns det som om min MacBook core duo får överleva ytterligare 1 år, även om den är på fallrepet...

Vi kommer att vara 83376 medlemmar den 4 maj 2010 klockan 21.00.

Går det inte bara att byta ut gummimaterialet på ovansidan av stället mot tillklippta bitar av silikon eller liknande material? Typ klippa sönder en grytlapp eller en "burköppnarlapp" i gummi/silikon och limma fast.

Jocke på macpro.se skrev nyligen en recension på en färglaser. Den kan kanske vara värd att läsa: recension av Oki C3450N

Ursprungligen av el gringo:

hm...halebop har ett mecenatpris på totalt 6090

Jag skickade ett mejl till Halebops kundtjänst och frågade om det gick att skaffa iPhone 3GS med abonnemanget "Vänner student". Svaret blev:

Ursprungligen av Halebop:

2009-08-03 20:12:36
Hej ...

Nej du kan inte skaffa en Iphone samtidigt som abonnemanget vänner student.

Hälsningar
...
Halebop kundtjänst

Jag tycker att det är tråkigt att Halebop inte inkluderar iPhone i sina studenterbjudanden. Hoppas verkligen att det bara är en tidsfråga innan det även kommer ett sådant erbjudande

Hoppas bara att den inte är tjockare än nuvarande, då blir jag ledsen...

Jag tror att det absolut bästa är att samtala med personen/personerna som man har tänkt fota och höra att det är ok, om det nu är möjligt vill säga. Och genom att upprätta någon form av relation få personen att släppa på "stelheten"... Exempelvis genom att berätta vad det är man vill fota hos den här personen och varför, ja genom att föra ett normalt samtal. Det kan också ge bilden ett extra värde efteråt.

Ah, tackar det visste jag inte! Då tjänar jag några kronor alltså...