Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fruktsallad

fruktsallad

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2006-06-30
  • Senast aktiv 2021-02-07
  • Antal inlägg 40

Foruminlägg

De senaste inläggen fruktsallad har skrivit i forumet.

Verkar som att de dragit tillbaka förbokningarna? Kommer bara till huvudsidan via länk och sökning på sajten. Går ej att hitta luren i navigeringsträdet...

Ursprungligen av tribe79:

Fick sms idag av Comviq att min spacegray 64gb blev skickad med posten i natt .

Samma här!

Antar att du inte heller fått nåt trackingnummer?

Har beställt en svart 6S 64GB hos Comviq. Beställde först i söndags och fick beräknat leveransdatum 8/10, men eftersom det blev nåt fel i systemet och ordern skapade ett nytt abb istället för att förlänga mitt befintliga så fick jag lägga en ny beställning igår förmiddag. Den nya beställning har beräknad leverans 9/10.

Chattade precis med deras support för att försöka få lite mer detaljer kring leveransen. Episk fail. Se nedan:

Citat:

Comviq: Hej! Jag kan tyvärr inte ge dig någon leveransstatus på din beställning ännu då den nya iPhone inte har släppts i Sverige ännu. På fredag så börjar vi skicka ut alla beställningar i tur och ordning.
Fruktsallad: Ok, det står beräknad leverans på fredag nämligen
Comviq: Ja, det menas med att den beräknas att skickas på fredag:)

Seriöst? Jag ställde mig förstås frågande till ovanstående, men han insisterade och sa att även han det var lite ologiskt. Innebär ju med största sannolikhet att många som beställt från Comviq först får sina lurar på måndag.

Ursäkta ett par dumma frågor - det var längesen jag uppdaterade mig;

Om man köper en 6S i England, gäller garantin då även i Sverige? Och hur funkar det med 3G/4G-näten - har alla världen över 6S samma radiodelar nu för tiden eller tappar man vissa frekvenser om man använder utländska lurar i Sverige?

Har kört Android den senaste tiden, men är jäkligt sugen på att hoppa tillbaka till iPhone nu. Tjejen ska till London i mitten av oktober, så jag tänkte att hon kan plocka med sig en 64 GB 6S då..:-)

Ursprungligen av barbapappa_86:

Fick nu ett felmeddelande och kan inte köra igång den igen, få felmeddelandet direkt..

Verkar som att deras servrar gått ner...

Direktlänkar (som den för 5S GSM) går inte heller att använda.

Testa själv: http://appldnld.apple.com/iOS8/031-05671.2014...

Har precis dragit hem det, men hittar inte "nya, revolutionerande" Ping! någonstans! What's up!? Säg inte att detta är nån US-only grej det också...

Garantin ryker rätt rejält om man Pwnar/Jailbreakar sin iPhone (3G), va? Har dock för mig att det är enkelt att återställa den till originalfirmware utifall den måste in på service eller nåt. Eller e det kanske så att teknikerna inte kollar/bryr sig så mycket?

Ursprungligen av mais:

Nej jag var tvungen att tvångsavsluta parallels pga det hängde sig och när jag sedan skulle försöka boota i rent XP läge så säger den att den saknar den .dll filen mitt i allt och jag får inte starta via XP längre.

Dock fungerar XP fortfarande fin fint i parallels men ej att boota i.

Ide?

Wicked, något liknande hände mig igår också. Dock med VMWare och med skillnaden att det inte gick att boota i VMWare heller. Typ 90% av alla filer på partitionen var verkligen borta, så det var inte svårt att förstå att den inte hittade hal.dll.

Hur som helst, problemet KVARSTÅR efter att jag helt tagit bort BOOTCAMP-partitionen och gjort en ny och installerat WinXP igen. Häxeri.

Ursprungligen av pardeike:

Och jag har läst & hört att ett obunden iPhone är fortfarande "låst" till alla operatörer i landet. Dvs tex franska iPhone kommer kunna användas bara i Frankrike.

Andreas
TwoSailors Network
twosailors network

OK, ännu en inflikning om olåst & obunden i Norge. Har kommit en ny artikel där de kommenterar exklusivitetsryktena i Sverige (Telenor kan få Iphone i oktober - mobilen.no).

"Nå sikrer allikevel norsk forbrukerlovgivning at interesserte kan kjøpe telefonen hos Netcom og flytte den over til en annen operatør ved å bryte kontrakten. Da må det riktignok betales et bruddgebyr, noe som fører til at laveste pris vil være 4.189 kroner for Iphone 3G 8GB og 5.089 for Iphone 3G 16GB."

Men du menar alltså att det utöver operatörslåsningen finns en lands-spärr!? Eller är det bara att den fortarande är operatörslåst till just alla operatörer i land x? Skulle den spärren finnas även på en Telia-iphone som man låser upp efter 12 månader? Att den bara får användas med ett specifikt lands operatörer? Låter ju helt barockt.

O.T. Grymt initiativ med ditt excel-ark! Uppskattas verkligen.

Ursprungligen av zappee:

får hålla med Zeel här, OBUNDEN och OLÅST är två skilda saker.

Ja, obunden och olåst är två skilda saker. När jag skrev obunden så menade jag olåst. Men om man, igen, läser vad som står på norska sidan - kolla det jag fetstilstat - så kan du väl inte säga att det verkar som att den efter upplåsning fortfarande är låst till Netcom?

"Nå er også prisene offentliggjort, og det viser seg at det kan bli en svindyr affære for Netcom-kunder. Det finnes imidlertid en mulighet som kan bli både billigere og bedre for de som vil ikke vil over til Netcoms nett.

Loven hjelper deg
I Norge er det nemlig lovpålagt at forbrukerne skal kunne kjøpe seg fri fra kontrakten sin. Det vil i praksis si at du relativt enkelt kan komme deg unna bindingstiden og de dyre abonnementene til Netcom."

Låter lite för bra för att vara sant kanske, men man kan ju alltid hoppas.

Ursprungligen av zappee:

Antagligen kommer den inte gå att använda i andra nät även om man cancel'ar abonnemanget, om man inte hackar den förstås... Så är det AT & T i alla fall.

Jo, den kommer gå att använda i andra nät - kolla länken:

"Nå er også prisene offentliggjort, og det viser seg at det kan bli en svindyr affære for Netcom-kunder. Det finnes imidlertid en mulighet som kan bli både billigere og bedre for de som vil ikke vil over til Netcoms nett.

Loven hjelper deg
I Norge er det nemlig lovpålagt at forbrukerne skal kunne kjøpe seg fri fra kontrakten sin. Det vil i praksis si at du relativt enkelt kan komme deg unna bindingstiden og de dyre abonnementene til Netcom."

...vilket iaf jag tolkar som en HELT OBUNDEN telefon, inklusive garanti. Och den borde ju komma bra överens med både tele2 och i stort sett vilket annat nät som helst, right?

Jag är i Norge och jobbar nu över sommaren. Netcom ger här (tydligen enligt norsk lag) möjligheten att bryta kontraktet och få en operatörsobunden iPhone för summa summarum 5080 NOK, vilket översätter till lite drygt 5900-6000 svenska.

Funderar på att hoppa på det där och teckna mig hos Tele2 (rrys). Där får man 1GB data för 39/mån eller fri trafik för 99. Bästa abonnemanget som jag ser det är snackis där man kan använda hela potten på minst 99 spänn. Bundet i 18 månader ligger minut/sms-kostnaden på 39 öre, 24 månader blir den 19 öre.

Om jag inte räknat helt åt skogen betyder det i princip att man får ett iMini-paket (100 min & 100 sms) fast med 1GB data för i runda slängar 8500 spänn inklusive öppningsavgifter. Med fri data runt 9600. Det är runt 1000-1500 spänn billigare än Student/Bingo/Telia99 räknat på motsvarande sätt.

Frågan är bara om Tele2:s dåliga täckning är värd de sparade slantarna..? Tror ni det är nån större skillnad?

Norska obundet-priserna:
Så mye koster Iphone uten binding - mobilen.no

Senast redigerat 2008-07-03 09:33
Ursprungligen av romulan:

Star Trek-fan
Plocka de namnet för jag tyckte romulans var lite hemliga o coola när jag yngre.
När jag såg första epz när en romulan warbird var med blev jag helt såld. 10ggr större en enterprise och helt grön o cool!

Haha, härligt med fellow Trekkies!
Tittade alldeles nyss klart på Star Trek - The Voyage Home. Gammal men guld.
Har också Amiga i hjärtat sen gammalt (lattjade med både bbs:er och internet på en A600 med 40mb hdd!), men macen är ju lätt en värdig tronarvinge!
Välkommen till 99:an!

Fick svar från polaren min igår, hon sa att de var slut i Apple Store och att de inte visste när de skulle få in nya. Damnit. Men kanske tur i oturen - nu är de ju billigare i England än i staterna anyhow.

Hur gick det, makktrakker? Bingo?

Har en polare som e där och ska hämta hem en till mig, men kommer inte få reda på om hon fått med sig nån förrän hon är tillbaka i Sverige...skulle vara kul med en ledtråd