Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fruktsallad

fruktsallad

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2006-06-30
  • Senast aktiv 2021-02-07
  • Antal inlägg 40

Foruminlägg

De senaste inläggen fruktsallad har skrivit i forumet.

Ursprungligen av surak:

Jag skulle gissa att det funkar likadant med t-mobile i tyskland som här i österrike. Och här var jag tvungen att skaffa mig ett abb. i affären. Man aktiverar den i iTunes men själva abbonomanget är redan köpt o bestämmt. Så tyvärr går det inte att göra som i amerika.

OK, det var ju tråkigt att höra. Hade varit suveränt att kunna köra USA-modellen i Tyskland också. Någon annan som vet mer definitivt? Bör jag avbeställa min USA-order eller ska jag köra på?

Hur funkar inhandlingsförfarandet i Tyskland? Är det precis som i staterna, dvs att man bara kan vandra in i T-mobile:s butik, köpa en iPhone kontant för 99€ och välja att "aktivera hemma"? Eller måste man kanske skriva på papper och fylla i abonnemangs-/adressuppgifter i affären?

--> Tacksam för snabbt svar, har nämligen beställt en iPhone från en polare som ska till USA och måste avbeställa den snabbt som ögat om de kostar mindre än hälften så mycket i Deutschlandet.

Jag använder en logitech v270 (blåtandsmus) med min macbook, och den fungerade hjälpligt utan att ha några bluetooth-drivrutiner i vista över huvud taget (enligt en källa pga att macbookens efi startar en förbindelse till musen). Vad som inte funkade var scrollhjulet. Grymt störigt. Lyckades först lösa det genom att installera widcomms bt-drivrutiner enligt guiden här:

http://www.dev-toast.com/2007/01/05/uncrippling-bluetooth-in-vista-rtm/

Skulle dock rekommendera att istället följa denna mycket enklare guide för vista på macen:

http://www.geocities.com/nja469/

Har bara testat med min MB CD, men bluetooth-delen borde vara densamma för er.

Skrev just i den andra tråden om CivIV att jag kör Windows-versionen på min MB 2,0. Funkar kanon.

Hehe, lutar faktiskt åt en PS3:a här också...

MEN, tänkte bara att jag skulle flika in att jag kör Windows-versionen av CivIV på min MB 2,0 alldeles felfritt o mjukt. I slutet av långa spelomgångar på de största kartorna märker man att fps:en sänks när man scrollar, men det är bara att zooma in ett snäpp eller två så flyter det på bra igen.

Fattar alltså inte vad de som konverterade till macen har hittat på. Mitt tips är att testa via boot camp.

Ursprungligen av kkb:

...Vi verkar ju vara de enda som har råkat ut för detta i hela världen. Jag kommer att tänka på Kalle och Chokladfabriken; kanske har vi missat att vi vunnit en stor tävling? Vi kanske borde sitta på planet till Suzhuo för att få en guidad tur i fabriken av självaste Steve? :eek:

Jag skrev om upptäckterna på macrumors forum också; där var några till som fått samma skit.

Angående hur det gått så kunde jag behålla min gamla tills den nya anlände i förra veckan, vilket var alldeles utmärkt imho.

Den nya går som en klocka, inga som helst problem med grafiken o mina två twinmos-minnen springer på för fulla muggar. Very happy med det.

MEN!

Aldrig kan väl allting vara helt bra, va? Tangentbordet på den nya är irriterande okänsligt, något jag aldrig märkte av på den första. Det här är inget jätteproblem, och det är möjligt att det blir bättre när jag vant mig vid att hamra lite hårdare på tangenterna, men det är tillräckligt för att jag bara medan jag skriver denna text ska få hoppa tillbaka o sudda flera gånger för att bokstäverna bara uteblir vid knapptryckningarna. Speciellt l- och ä-knappen verkar okänsliga. Där kan man placera fingret i övre vänstra hörnet på tangenterna och trycka ner knappen helt (inte jättehårt) utan att något tryck registreras. Man måste verkligen trycka hårt eller mitt i prick för att det ska bli nåt. Har ni det också så? (Kanske dags för en ny tråd om detta?

Vet inte om jag orkar med värsta processen för att få det ordnat, ska gå ned till macaffären idag o provtrycka lite på demo-macbookarna för att se om det är likadant på dem. Märkte som sagt inget på den gamla.

Denna nya skeppades från en annan fabrik än den första, vilket kanske spelar roll?

Hur har det gått för er? Fått felfria eller småstöriga maskiner?

Beställde en sån här igår kväll:

http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=835035&product_id=955987

Skickades idag.

Vet inte om det är nån skillnad på den och guianan...men tycker den röda färgen e härlig!

Ursprungligen av antonsilver:

Förresten, fruktsallad; kan det inte vara så att det bara är vi som är drabbade?
Både du och jag fick datorn samma dag, eftersom de har typ en eller två leveranser i veckan från Suzhuo eller vad det heter så är det ju faktiskt möjligt att vi fått datorerna som tillverkats precis efter varandra... Kanske var något fel med någon maskin den dagen, eller att någon kines var lite trött den dagen eller så?

LOL!
Ja, tänkte faktiskt att det skulle kunna vara nåt sånt också...det är väl ofta med hjälp av tillverkningsserier man identifierar/eliminerar fel? Som gjorts av trötta kineser. Det kanske e samma kines som byggt din veckan innan, kkb? Hoppas han fått nya arbetsuppgifter nu tills våra nya byggs isf...:p

Ja, du kan ju alltid prova. Men här gjorde det som sagt ingen skillnad överhuvudtaget.
Sen måste jag också säga att Apple aldrig kollade mitt leveransdatum, dvs när jag fick/hämtade min dator från TNT. Så om det nu är så att du hade sista dan på ångerveckorna igår kanske det inte är nåt jätteproblem? Jag sa precis som det var, att jag bara hade bekräftelse på mitt leveransdatum på nätet (tnt:s tracking service), och då snackade den ene killen om att jag skulle skicka en skärmdump på det. Men sen behövdes det tydligen inte ändå.

Hoppas det löser sig för dig. Och att min nya är frisk precis som din, kkb.

OK, nu har jag också snackat med Apple. Jag beskrev problemet och allt jag gjort för att åtgärda det. Killen fick mig att göra en safeboot, men skickade mig sen till en "specialist" som typ bara sa "OK, vi skickar en ny." Men det var nog tur att jag var inom mina 14 dagar, annars hade det med all säkerhet inte varit lika smidigt. Nu har de lagt en ny beställning med prio 1 och jag behövde inte betala nåt extra eller nåt för den nya.

Är grymt nöjd med Apples support, allt gick smidigt. Stör mig bara lite på att jag glömde be om nån form av kompensation för besväret...har för mig att de e rätt schyssta med sånt också, n'est ce pas? Hade varit trevligt med en gratis sleeve eller DVI->SVHS.

Tror ni man kan begära nåt sånt i efterhand?

Ursprungligen av antonsilver:

Jag fick med min dator den 30:e... hmm, då har jag alltså 2 dagar med idag kvar :S
Vi bestämmde inget. Jag fick ett casenummer och ska bege mig till Applestore i stan och försöka påvisa felet. Ska prova lite i kväll så man vet precis vad man behöver öppna för att komma upp över 67 c. Nu minns jag inte nummret, men det var typ 0771 199 519 tror jag. Så synd att jag har detta problemet, om jag får en ny dator så lär den väl garanterat ha alla andra fel, moo-ljud å allt som jag sluppit nu :/

Ja, haha, så har jag också tänkt. Då får man all skit man inte har nu. Säkert pixelfel också. Du har inte varit där än, eller?

Ursprungligen av antonsilver:

Så, nu sitter jag i skrivande stund och snackar med apple. Riktigt svårt att förklara problemet. Mycket riktigt som du säger fruktsallad så händer det när tempen överstiger 67 grader. Skönt att få det bekräftat att det verkligen är fel på datorn. Killen där sa att han aldrig hört något liknande förrut. Skumt, vi är ju minst 3 st här iaf. Jag tror att många som köpt macbook inte uppfattat detta som ett fel. de kanske är vana vid att deras gamla macar haft samma problem tidigare. Jag har uteslutande trott att de hade med ram-minne att göra om jag inte sett det här med tempen. tack!

Kul att det hjälpte! Och grymt skönt att det inte bara var hos mig det var fel, hehe! Hur gick det med Apple? Sa du upp köpet eller ska burken repareras? Jag fick min MB den 30:e juni...det betyder att jag senast kan ångra köpet den 13:e, eller? Vilket nummer ringde du? Har nämligen bara jättedodgy uppkoppling f.n. o inte mina Apple-papper här...

Ursprungligen av gabriela:

ja, då har du ju iaf problemet väl definerat och därmed lättare att klaga på, så att säga...

jag bara undrar eftersom jag är lite sugen på macbook men inte på värmen: kan man köra processorn i någotslags nerklockad läge och blir det någon betydande värmeskillnad i så fall?

Än så länge finns mig veterligen inget sätt att låsa den vid t.ex. 1GHz eller 1.33GHz, men till PC-CoreDuos finns det program som man kan sänka volttalet med. Det kan ge en rätt rejäl temperatursänkning och längre batteritid. Tror att liknande program kommer till Mac så småningom. Köp! Och testa om du har samma problem som jag!

Ursprungligen av kkb:

Jag ringde Apple och förklarade hur det stod till (och att jag hade installerat om system, zappat peram o s v)- han hade aldrig hört om problemet. Han vill att jag skulle ta mig till en Auktoriserad Apple-verkstad och få felet bekräftat. Och då skulle jag få den inskickad på garantin, och dom skulle ta en titt på den. Verkade jobbigt. Och jag trodde då att det knappast skulle hjälpa, skulle bara leda till att den skulle vara borta i fyra veckor eller nått, kändes det som... Dessutom fick vi ytterligare en anledning att skicka in den, men det var av.., en adminstrativ karaktär. Detta ledde till att jag helt enkelt ångrade köpet - tnt kom och hämtade den, gratis, och den försvann tillbaka till Apple och alla peningan fick jag tebax efter en vecka på mitt konto.

Samtidigt lade jag en ny beställning på en exakt likadan maskin (fast med litet större HD). Och den sitter jag vid nu, och hittills har inte det där tokfelet dykt upp igen.

Hmm...ja, det här är jag också intresserad av. Har inte riktigt vetat hur jag ska gå tillväga för att få dem att komma o hämta den direkt utan massa krångel - tänkte först bara ångra mitt köp, men kom på andra tankar när jag läste att man isf får betala returfrakten själv(!) Hur gick det till när du fick dem att betla ångerfrakten? Är spänd på den administrativa detaljen.

Och för en liten uppdatering av problemet så har jag upptäckt att det är direkt relaterat till processorns värme. Mätt med CoreDuo Temp o OSX 10.4.7 sätter slöheten igång ungefär vid 67 grader. Sedan sitter den kvar ända tills tempen droppar till precis 58 grader - då är allt precis lika snabbt igen. Upp till 67 o pang så e den slö igen. Och detta gäller oavsett om jag kör med orignalminnena eller mina 2GB. Testa!

Ursprungligen av Baltazar:

kan inte förstå, känner inte igen nått av problemen ni nämner. sitter själv på en macbook me 2 gb twinmosminnen o upplever inte att det hackar efter nått.

OK, det är iallafall goda nyheter. Är det 667MHz-minnen du har också? DDR-5300, CL5? Antingen har du fått tag på bra minnen eller en bra MacBook! ELLER så är det kkb o jag som sitter på måndagsexemplar av endera...:p

Funderar nu bara på om jag ska skicka tillbaka MB:n o hoppas att en ny funkar bättre med minnena, eller om jag ska köra en fuling o beställa likadana nya minnen o returnera de jag gamla...