Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Stefan Sigemo

Stefan Sigemo

Medlem
  • Plats Norrtälje
  • Registrerad 2002-10-03
  • Senast aktiv 2005-11-21
  • Antal inlägg 105

Foruminlägg

De senaste inläggen Stefan Sigemo har skrivit i forumet.

Syftet med det hela är ju att få tryckta saker utan överaskningar i färgåtergivelsen i tryck och eftersom du inte får det så, grattis!

Man skall nog tänka på till vem trycksaken skall till och anpassa bildjobbet efter det. Är målgruppen av sådan art att de inte kommer att reflektera över bilderna är det onödigt att lägga 7 timmar på att retuchera en bild.

Men skall man göra en produktion som hamnar hos en grupp av människor som garanterat kommer att granska bilderna så kan detta extra arbeta vara värt varenda extrakrona för beställaren.

Aldrig har så få förklarat det så enkelt för så många!!

Tack Richard!:D

Citat:

Skrevs ursprungligen av Ree_Tab
Jag brukar ta en mjuk mjuk trasa och andas på skärmen. Då går det mesta bort, man får gnugga väldigt försiktigt för att det inte ska bli några repor.

Har bara en mjuk trasa. Måste den vara mjuk mjuk? Är en mjuk mjuk mjuk för mjuk?;)

Jag älskar 99mac här postar man en fråga och ca 35 sek senare för man alla svar man behöver!!

Hur gör ni rent era skärmar på PB? En rotborste med kaustiksoda kanske? Har fått en del småkladd på skärmen men vet inte riktigt hyr man gör rent den utan att skada den.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Anton S
Det tryckeri jag brukar skicka filer till tar gärna emot InDesigndokument från alla versioner utom CS. Enligt tryckeriet är det bara en massa strul med CS och rekommenderade oss att uppgradera till 2.0 och inte CS från 1.5.

Någon annan som hört något om strul med filer och pdf:er från Indesign CS?

Har kört ett par jobb med CS (levererade PDFer) och har inte stött på någon patrull ännu.

Jag skulle vilja göra en riktig djupdykning i ICC träsket. Nån som har nån länk/PDF/bok att tipsa om? Jag skulle vilja ha en ordentlig förklaring om hur det fungerar samt hur man praktiskt använder dem i OS X.

Använder idag en kalibrerad skärm och ICC profiler i tryck men känner att jag har vissa kunskapsluckor på vissa områden och jag skulle vilja uppgradera mig till "ICC Fantom" från "ICC allmänbildad".

Tack Kalle!

Det funkade!

Funkar inte. Jag kan aldrig markera mappen eftersom direkt när jag trycker på den kommer dialogrutan upp och när jag klickar ok så är den inte markerad.

I panthers finder ligger det en list till vänster med genvägar. Om man vill ta bort en är det bara att dra ut den på skrivbordet. Men en ikon som ligger där går inte att ta bort. När jag klickar på den säger den nått i stil med "objektet går inte att hitta" och jag kan därför inte dra ut den på skrivbordet så att den försvinner.

Nån bra lösning?

Citat:

Skrevs ursprungligen av TechnoHead
hur menar du då? jag får ett dokument från kund där det ligger säg 20 st illustratorlogotyper inmonterade. originalet är så att säga klart och jag vill helt enkelt bara skriva ut detta till en bild som kansle blir 8 kvadratmeter stor.

Jag trodde att du satt och skapade dokumentet och då kan detta sätt att montera filer lösa problemet. Om du har fått det från kund och skall köra ut det så är det ju en annan femma.

Har ingen smart lösning i bakfickan!:(

Citat:

Skrevs ursprungligen av TechnoHead
skulle någon som gjort sin hemläxa kunna förklara för mig hur det kommer sig att indesign klipper av en del inmonterade t.ex logotyper i kanten. tryckte precis ut ett gäng bilder där alla ® märken var avhuggna. illustratorfilen ser ok ut och bildblocket i indesign är så stort det går. kan lösas genom att göra en osynlig ram en liten bit utanför i illustrator, men det är ju bara en workaround.

Pröva att ha Illustratorfilen öppen och InDesigndokumentet bakom och bara drag-and-drop loggan i InDesign dokumentet.

Citat:

Skrevs ursprungligen av tomcat
Med banor jag med (en förkrossande majoritet verkar göra det, eller?).

Det blir gärna lite klippdocka av det när man monterar in i layoutprogramet. Eftersom jag kör InDesign använder jag .psd filer med transparens och monterar dem direkt. Då får man mycket mjukare kanter.

InDesign för allt för mycket skit pga okunskap. InDesign är ett modernare program som kräver lite kraftigare dator och modernare rippar.

Men det är som att säga att DVD skivor är skit för de går inte att spela videon som alla de andra filmerna du har hemma som alltid har funkat.

Tryckerier säger inte gärna.

"Vi kan inte ta InDesign filer för vi har inte gjort hemläxan och vet hut man hanterar transparens etc."

Då säger de istället.

"InDesign gör felaktiga PDF-filer som inte går att rippa"

Fick nyligen min PB 12" och jag är så nöjd som man kan bli, Helt underbar dator.

Nu hittade jag felet!

Det var bara att dra upp den listen som hade lagt sig längst ner.

tack för hjälpen!

Varsågod det var så lite!