Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hallogallo

hallogallo

Medlem
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2005-01-18
  • Senast aktiv 2015-03-23
  • Antal inlägg 257

Foruminlägg

De senaste inläggen hallogallo har skrivit i forumet.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Jag tror inte att iMessages lagras i iCloud alls, faktiskt.

Undantaget är om du backar upp din iOS-enhet i iCloud.

Om du vill ha tillbaka historiken får du återställa den från din gamla dator eller en backup på egen hand.

Någonstans sparas historiken då det tidigare räckt för mig att logga in i iMessage för att få all historik inladdad direkt, det gäller komplett ny dator och ny installation och inte enbart för uppdateringar av OSX. Så verkar snarare röra sig om en bugg som tidigare nämnts där vissa enheter inte uppdateras med historiken men andra fungerar felfritt i den bemärkelsen.

Ursprungligen av Demiurgen:

Jo, det är en bugg och högst godtyckligt. En del apparater synkar Meddelande - andra inte...dom bara lagrar sina egna trådar och är autonoma. Apparaterna är alla inställda på exakt samma sätt angående allt som har med Apple att göra.

Sjukt irriterande. Inte hela världen förvisso, men ändå något som jag varit van fungerat utan några som helst problem. Finns det något sätt att fixa över detta manuellt för att få det att fungera?

Nej, min jobbdator jag fick för ett år sen, installerade helt ny, dök all historik upp utan problem. Nya datorn jag fick nyligen och har installerat med iCloud och allt, ingen historik. Någon buggighet verkar det vara kring detta.

Och vad mer innebär det än att bara logga in via iCloud? Har inget minne av att jag gjort något aktivt val att synca mer än att bara logga in för iMessage.

Fick en ny Macbook Pro här om dagen och satt upp den som en ny dator, loggat in på iCloud och allt sådant och allt rullar på finfint. Men en fråga: Historiken från iMessage har tidigare alltid bara dykt upp automatiskt när jag aktiverat iMessage på ny dator eller ny användare på befintlig dator, men på denna gör det inte så. Kör senaste Yosemite. Något jag kan göra för att få över detta automatiskt eller finns det något sätt att flytta över den för hand?

Löste det just nu med chmodfixande, men vore smidigt att kunna sköta det via administratörskontot där man begränsar gästen rättigheter direkt. Men ja, löst nu. Låste ner .DS_store också för att tvinga alla ikoner tillbaka till rätt plats vid varje omstart, men finns det något sätt att göra att de inte ens går att flytta från första början?

Håller på att sätta upp ett par imacs, när jag sätter upp gästanvändaren så kan jag inte hindra gästanvändaren från att radera ikoner jag placerat på skrivbordet. Finns det något sätt att stoppa detta? Idealet vore att låsa ikonerna helt så att de bara kan användas, inte flyttas eller raderas alls.

Har fruktansvärda problem med min telefon, ungefär tre fyra gånger per dag hänger den sig i standbyläge. Den går inte att få igång än annat än total omstart (reset+homeknapp i tio sekunder eller mer) och ibland hjälper inte ens det.

Det hela verkar väldigt slumpmässigt, ibland kan den fungera utan problem i en hel dag, vissa dagar hänger den sig konstant, vissa dagar är det bara att starta om den, andra dagar har jag behövt återställa den via iTunes två tre gånger samma dag.

Någon som varit med om något liknande? Någon som har någon lösning? Jag har hittat en del info på nätet om att 3.1 kan vara boven med vissa telefoner.

Finns det något program för att banka in undertextfiler i divx/xvid filer för mac? Likt AVIAddXSubs för windows. Det vill säga inte bränna in utan bara stoppa in i containtern så man fortfarande kan slå av/på dom...

Själv har jag fått igång den men får "Ingen service", antagligen har telia tjablat till det med att aktivera mitt abonnemang... grr.

Köade i 20 minuter i morse i Ume, nr 22 i kön och knep sista (eller möjligtvis näst sista) 16gigaren. I fart fall ropade de ut "endast 8gigare kvar" när jag gick ut därifrån.

Kan varmt rekommendera On the Edge, the rise and fall of commodore, för som som är intresserade av detta, Variant Press: On the Edge

Söker ett program som tar en textfil eller en markering i en textfil och skapar en ljudfil där texten läses upp, detta för att slippa använda apples talsyntes och audio hijack. Finns det ett sådant? Skulle underlätta något oerhört för mig.

Tackar på förhand.

Nej, själv har jag läs och skriv och "everyone" har läsrättigheter... Det ska väl stämma?

Verkar vara en förändring i Leopard hur Apache 2 är confat. Funkar finfint med min Mac Mini med Tiger. Men vill sig inte riktigt med att konfigurera om Apache.