Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
funkybruno

funkybruno

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2003-01-24
  • Senast aktiv 2013-02-15
  • Antal inlägg 213

Foruminlägg

De senaste inläggen funkybruno har skrivit i forumet.

Tack, man kan ju tycka att den borde känna av det i appstore när man reggar sin nya mac.

Hej,
Har precis fått min nya MBP Retina och Mountain Lion verkar inte följa med? När jag loggar in i app store står det att jag måste betala 149 kr för att köpa ett nytt OS till en helt sprillans mac? Stämmer detta?

Kör en del windows-applikationer på jobbet via VMWare vilket har alltid har funkat kanon, men efter att jag uppgraderade OSX till Lion så är det knappt användbart längre, det går extremt slött att öppna och använda program. Som ett exempel så försökte jag spara ut en 30 sekunders wav-fil i ljudprogrammet Sony Vegas, det tar i normala fall bara några sekunder men nu frös processen helt efter ca 10 minuter och jag var tvungen att ctrl-alt-della.

Om jag startar om i bootcamp så funkar PC-läget utmärkt, men det slipper man ju gärna...

Har googlat och kollat i forum men hittar ingen som haft liknande problem.

//J

Jag har velat ha en MBA i 2 år men väntat på en uppgradering med 4GB ram. Jag tycker bägge dessa maskiner är enormt tilltalande. Efter att ha klämt lite på dem i butik så valde jag en "13,3 med 128GB SSD och 4GB ram. I min värld är MBA "13,3 det optimala formatet på en laptop, väger nästan ingenting och går att använda bekvämt på flyget till och med för oss fattiglappar som flyger mest Economy

Hej,
Kanske någon som har en Macbook Air har koll på detta?

Funkar en MBA Rev C OK för att spela upp film på en Full HD-tv och digitalt ljud?

Vill inte använda den som "media center" dvs always on, men vill kunna koppla in den till TVn och kolla på en långfilm utan att det hackar eller strular på annat sätt.

Gör det stor skillnad om man har en SSD-disk för detta användningsområde?

Tacksam för hjälp!

Kan man köpa en begagnad Macbook Air med standard HD och byta till en ny SSD-disk i den? Är det meckigt/kan man göra det själv?

Frågan är om uppdateringen kommer nästa år eller om en månad. Samt VAD uppdateringen kommer bestå av.

Jag vet inte vad man skulle kunna trycka in i ett sånt litet skall som skulle vara så mkt bättre än det som sitter i den i dag.

Har iaf konstaterat att jag hellre vill ha en air än en mbp. Formatet är oslagbart för mig.

Inser nu att de nya MBP inte heller har HDMI...

Hej,

Då min gamla MBP "15 snart har gjort sitt så är jag på jakt efter en ny laptop. Jag tycker att 15-tummaren är för tung och är ute efter en dator som är lättare att bära runt på.

MacBook Air känns givetvis som det naturliga valet. Samtidigt vill jag kunna använda datorn för att koppla den till TV och kolla film i bland. MacBook Air har väl inte HDMI? Finns det adapter som gör den HDMI-kompatibel (inkl ljud) eller måste man ha separat ljud- och videokabel?

Hur stor är prestandaskillnaden i övrigt? Jag vill kunna göra enklare redigeringsjobb i Photoshop, köra hyfsat stora Excel-filer men i övrigt mest surf, Spotify och vanligt datoranvändande.

Hur stor är den faktiska skillnaden i batteritid?

Tacksam för hjälp.

Någon som har ngn info gällande 3G-versionen av iPad och de simkort som är kompatibla? Som jag har förstått det kommer det att vara en annan typ av simkort än den standard som används i t ex iPhone.

Gäller detta bara i USA eller är det samma för den europeiska iPad-versionen?

Mig veterligen finns det ingen operatör i Sverige som har den nya typen av simkort till försäljning.

Jag har tänkt köpa en iPad 3G i USA i Maj men är osäker på om det kommer vara en US-specifik version...

Fantastiskt att det tagit tills nu för Apple att göra det möjligt att multitaska och köra t ex Spotify och Skype i bakgrunden som man har kunnat göra sedan launch med en jailbreakad lur.

Jag fick min i dag. 2 veckor efter beställning, inte så farligt ändå. Varför ska de skrämmas med 6 veckors leveranstid när man beställer?

Nu ska man bara hitta RAM-minnen någonstans också Ingen som säljer 4 GB SO-DIMM-minnen billigt?

Hej,
Har precis fått hem min iMac "27. (Dum)snål som jag är så snålade jag med RAM-minne och tänkte att jag skulle köpa till RAM i annan butik.

Nu verkar det som att alla 4 GB-rammoduler är slut i lager överallt. Däremot kan man få tag i 2x2GB-paket rätt billigt.

Finns det någon prestandaförlust att köra 8 GB ram med 4 st 2GB-moduler kontra att köra med 2 st 4 GB-moduler (utöver att man så klart har en extra plats över)?

"Din beställning skickades iväg 11.02.2010 och vi räknar med att den ska levereras till din leveransadress senast 24.02.2010. Dagarna är arbetsdagar och tiderna är ungefärliga."

Kan man lita på detta tror ni? Innan var det sagt 9e Mars som leveransdatum.

Jag har trots alla mardröms-post i det här forumet beställt en "27 i7 iMac. Helt enkelt för att jag redan har sålt min gamla "24 iMac Alu.

Helt bisarrt långa leveranstider de har nu! 9 Mars, och då beställde jag 2 Februari. Har redan fått välkomstbrev från Apple "Kom igång med din nya Mac" haha.

"Skickas: 26 Feb, 2010.
Beräknad leverans: 09 Mar, 2010.

Observera att din beställning inte kommer att levereras förrän alla delar finns tillgängliga. Dagarna är arbetsdagar, och tiderna är ungefärliga. Innan produkten levereras kommer du att få ett e-brev med bekräftelse på leveransen."