Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Danne V

Danne V

Medlem
  • Plats Karlstad
  • Registrerad 2003-01-27
  • Senast aktiv 2008-09-02
  • Antal inlägg 5010

Foruminlägg

De senaste inläggen Danne V har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-17 10:22
Ursprungligen av staed:

Självklart tycker jag att moderatorer skall tala om varför en tråd eller ett inlägg tas bort. Kanske på det sätt rhesus skriver. Man måste dock komma ihåg att 99mac på intet sätt är goodwill och till för allmänheten i första hand. 99mac är ett vinstdrivande forum som är mycket beroende av annonsörer och man vill ha en slät och fin fasad.

Nästan hela sveriges samlade Mac-elit finns samlad här för att svara på frågor - gratis! Om då trådar spårar ur som knappt ens var inriktade mot Mac till att börja med så är det väl inte så farligt om dessa tas bort? Jag har inte full koll på de trådar som detta handlar om, men jag har ju märkt att det brukar bli ganska ohållbart så fort Danne V blandar sig i en tråd, speciellt om han får mothugg.

Men, som sagt, det hör till god hyffs att tala om för en trådskapare varför en tråd har tagits bort.

(till staed): Därmed skapade du ett inlägg som låg en aning vid sidan om ämnet och gjorde att tråden kanske börjar spåra ur.

(Till alla): Snälla, håll ögonen på bollen så att detta inte blir ännu en tråd om varför trådar och inlägg tas bort. Min kritik och tråden handlar inte om det alls, och det kan vi väl ta i en annan tråd i så fall. Annars blir det snart en enda gröt av det här.

Min kritik (och förhoppningsvis tråden) handlar om hur det går till när inlägg och trådar raderas, och tråkiga, arroganta, onödiga kommentarer fråm forumledningen som ju har all anledning att uppföra sig tvärtom.

"rhesus" förslag verkar kanske t.o.m. bättre än att skicka ett privat meddelande eftersom andra också får reda på vad/varför inlägg/trådar tas bort.

(till staed): Förresten: Tack för passningen om att trådar blir "ohållbara" när jag blandar mig i. Annars verkar vi ju vara överens.

Danne

EDIT: Ändrade några syftningar. Såg ut som om allt var riktat åt staed....

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-17 08:26
Ursprungligen av Laseranders:

Vi diskuterade under ett grupparbete hur det skulle se ut i världen om alla fick leva efter sin trosuppfattnings lagar. Vi kom fram till att ateisterna skulle få the sweet deal eftersom vi inte har några religiösa regler och därför skulle få göra precis vad vi ville.

Njaee.....låter ju "bra" iofs, men slutsatsen var i så fall inte logisk. Alla som (frivilligt) erkänner en tro och lever efter den gör ju precis som dom vill. Dom har alltså ett precis lika "sweet deal".

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-16 20:52

Använder inte Entourage på det sättet själv, så detta är bara en gissning: Kolla här om det kan ge en vink:
http://www.entourage.mvps.org/exchange/delegation.html
http://www.entourage.mvps.org/faq_topic/preferences.html#prefs7

Om inte, så finns det hjälp att få här: http://www.entourage.mvps.org/support_options/index.html

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-16 20:41

Om det är en extern server, dvs nåt webbhotell, så är det inte alls ovanligt att dom cashar utgående sidor, eller att din ISP gör det. Kan vara nåt sånt åxå.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-16 19:09
Ursprungligen av Sidde:

Jag har knappt varit närvarande senaste månaden och har tyvärr inte varit tillgänglig för att öka mina moderatorpoäng

Då ber jag om ursäkt för mitt vaga antagande.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-16 18:29
Ursprungligen av Sidde:

Kul att du skriver av dig. Men jag tycker du borde ta dina problem med Baron privat istället för att spy galla över resten. Vill du klaga på ledningen. Ta upp det med Martin.

Dessa trådar har du varit med i förr och jag vet inte om du kommer lyckas åstakomma något med att kräva fram förändring. Det är bra med kritik till en viss nivå, men denna nivå som du tar det till börjar bli mer störande bara.

Angående din punkt 2.
Trådar som bryter mot lagen är ganska självsagt. Vilket det handlade om i den senaste tråden.

Sidde,

Jag förstår att det är störande. Kritik är ofta det. Jag förstår också att det skulle kännas bättre om jag höll den privat med Baron eller Martin så att ingen annan kunde ta del av kritiken. Då är ju risken minimal att folk skulle tänkas hålla med.

Tycker heller inte att jag spyr nån galla över någon alls. Tvärtom är väl kritiken ganska sansad, eller hur? Stackars Baron, som egentligen är en hygglig prick, verkar tyvärr ha missuppfattat sin roll och tycks tro att det fungerar med nån slags kadaverdisciplin, spydiga kommentarer, trådstängningar och att peka med hela handen. De gör det inte märker du väl. Stämningen blir ju bara mer och mer infekterad. Därför tycker jag att någon annan borde ta över.

Förresten var jag väl ganska noga med att inte alls kritisera "resten" alls. Tvärtom, och det tror jag nog att de flesta förstod.

Åsså missar du poängen. Det handlar inte om själva avstängningen av "tråd 1". Det fanns det säkert goda skäl för. Men jag förstår att du kanske tog år dig lite för fort eftersom det kanske var du som stängde den? Det ska du alltså inte alls göra.

Kritiken gällde att ingen kontaktade killen när tråden togs bort, och sedan svarade snorkigt (Baron) och låser den nya tråden (Baron igen) där han frågar om det.

Danne

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-16 15:22

Jag använder Camino som har en inställning för detta.
Tror inte det går i varken Safari eller Frefox.
Men man kunde temporärt stoppa animeringarna i Firefox i alla fall, genom att hålla ner Esc, tror jag...

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-16 13:00

Så var vi där igen...

1. Medlem skapar tråd.
2. Ämnet obekvämt, tråden plockas bort.
3. Medlem skapar ny råd. Frågar vänligt: Varför togs tråden bort? Men viktigast av allt, medlemmen skriver (fortfarande vänligt): "Varför kan man inte i samband med att man tar ner någons tråd slänga iväg ett PM där men förklarar att och varför man gjort detta?"
Jag tycker det är risigt att inte ens höra av sig.
4. Medlemmen får några svar och andra kommentarer läggs till (också trevliga och korrekta)
5. Baron lägger in en onödigt spydig kommentar som inte fyller någon funktion alls.
6. Följande kommentarer något mer irriterade p.g.a. Barons formulering
7. Baron stänger tråden efter att ha levererat ett antal grötmyndiga tillrättavisningar och ber naturligtvis inte om ursäkt för den onödigt dryga kommentaren tidigare, utan rättfärdigar den helt och hållet. Utan att förstå det bakomliggande skälet till tråden (dvs bl.a. att medlemmen tyckte att man skulle ha skickat ett litet mail när man tog bort hans tråd), så konstaterar han att "Nu bestämmer jag helt på egna meriter att det här ämnet är uttömt och att det sprider badwill för 99mac om vi fortsätter att tugga"

De allra flesta moderatorerna här märks knappt. Det innebär sannolikt att dom gör sitt jobb perfekt. Framförallt innebär det att dom har en positiv, trevlig attityd. Jag har fått en tråd och en radannons bortplockad sen i våras. Visserligen var jag kanske inte så glad över det, men vad jag uppskattade högt och dyrt var att de båda moderatorerna som tog bort inläggen skickade mig varsitt PM. Tack Joacim T-Son Torkelson och Marcus Bennermo för det. Tack vare att ni tog er den lilla tid det krävde, så respekterade jag ert beslut utan att knorra. Så ska det fungera. Tack än en gång.

Dom andra moderatorerna verkar också ha en bra, positiv och uppbyggande attityd. Jag tänker särskilt på t.ex. Kristofer, Mattias och Björn, men inkluderar som sagt alla andra, även om en eller annan ibland kan ha en dålig dag, precis som jag har ibland.

Åsså ska vi inte glömma administratörerna som faktiskt går in och svarar schysst och bra fastän det antagligen inte ens är deras jobb.

Istället klandrar jag forumledningen för att det blir tråkigare och lägre i tak, och medan Martin givetvis har det yttersta ansvaret eftersom han säkert har tröttnat totalt på det här, så är jag inte särskilt imponerad av Barons inställning. Tvärtom. Han klarar inte alls av uppgiften och bör bytas ut snarast mot någon som kan ta åt sig av eventuell kritik och som förstår hur man bör bete sig.

Nu kommer vi till den konstruktiva delen i min kritik:

1. Snälla, snälla moderatorer. Gör ALLTID som Joacim och Marcus gjorde när dom tog bort mina trådar; skicka iväg ett PM eller ett mail. Jag tror inte att Martin eller nån annan har något emot det alls, och det är ju inte så himla ofta heller. Ni kan väl skriva ihop ett "bibliotek" med några svar och bara kopiera från så blir det ännu enklare?

Man blir så himla nöjd över att bli behandlad med respekt, som kompisar ska behandla varandra. Och vi är väl kompisar, eller hur?

2. Stäng inte trådar hur som helst. Ni vet lika väl som jag att det bästa sättet att skapa nya diskussioner är att hindra folk från att vädra sina åsikter. Så länge en tråd inte spårar ur fullständigt till totalt krig där man kallar varandra taskiga namn och hotar varandra (vilket aldrig händer här eftersom man moderererar OK och har bra medlemmar), så ska ni bara låta den leva.

Att säga "nu tycker jag att ämnet är uttömt" är inte bara att utgå från sig själv och strunta i tusentals medlemmar som kanske är av annan åsikt. Det är ju också kontraproduktivt eftersom man effektivt hindrar BRA inlägg och smarta lösningar att komma fram.

Och givetvis den pedagogiska knorren: Låt medlemmarna trötta ut sig själva. Då dör tråden ut.

Det var det hela.

Jo, förresten. Den där tråden jag skrev om i början hittas på http://www.99mac.se/feedback/105899-censur-pa-99mac.html

MVH
Danne V

EDIT: Stvafel.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-15 13:46

Det beror en del på hur servern är konfigurerad, om den t.ex. är fixat så att filerna i en mapp visas som en lista.

Men eftersom inte verkar vara ordnad på så sätt, så kan du ju alltid skriva in adressen direkt till dokumenten ifråg - ett i taget - och ladda ner.

http://www.minsajt.com/mappen/dokumentet.doc eller vad det nu är. Om inte webbläsaren du använder är konfigurerad att visa dokumentet direkt, så laddas det ner automatiskt.

Detta förutsätter givetvis att dokumenten inte är låsta och att det inte är t.ex. php eller andra server-side-opererade filer eftersom servern i så fall inte släpper iväg dom utan att ändra i dom.

Det är inte så att mappen faktiskt ÄR tom då?

Danne

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-15 13:23

Testa att gå in in code mode och ta temporärt bort "visibility: hidden;" i första taggen. Klistra in igen när du e klar.

Hjälper inte det, så visa HELA sidans kod (inkl. head) eller ge oss en länk om sidan finns uppe nånstans.

F.ö. bör du undvika layout mode, eftersom det inte sällan blir ett helt annat resultat i en webbläsare än vad du ser i DW. Kör helst i "Split", dvs du delar upp fönstret i Design mode och code view. Då ser du vad som händer i koden när du donar i designen och tvärtom.

Men testa förslaget om att ta bort visibility: hidden; tillfälligt och gör ett inlägg om hur det gick.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-15 13:14
Ursprungligen av Giggs:

Jag har varit på efterfest i Borgholm med bl a Lill-Babs basist!

Jag firade midsommar hemma hos Lill-Babs morsa i Järvsjö nån gång på sjuittiotalet.
Åsså träffade jag Herb Brooks i USA en gång. Han som var tränare för USA när dom spöade Sovjet i Lake Placid OS 1980 - och som tyvärr strök med i en bilolycka för några år sen....

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-15 12:36

Man kan ju skaffa ett imap-konto (finns en del gratis. Googla), skapa mappar och ladda upp alla mail från Outlook. Sen startar man Mail.app och ladda ner hela bibban dit.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-15 12:32

Testa att använda en annan font i Word-dokumentet. Antagligen har mottagaren inte fonten du valt och av någon anledning väljer hans Word-version istället en font som inte har å, ä eller ö. Nåt sånt, typ....

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-15 11:14

Användes det en "template" när sidan gjordes i MX månne?
Kan du visa koden (kopiera, klicka på #-knappen ovanför "skrivrutan" på 99mac och klistra in mellan taggarna som skapas)?

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-15 10:23

Umgicks ett tag med Svennis för 30 år sen (våra dåvarande flickvänner var kompisar) och senare med bl.a. svenska skådismaffian under åren jag bodde i Sthlm.

Men den just nu mest aktuella Lassie-noteringen är väl att jag jobbade med Maria Borelius för 20-25 år sen. (Högfärdsblåsa/Bitch de Luxe och ansåg sig vara en übermensch med särskilda privilegier redan då förresten. Jättebra på att sparka neråt och slicka uppåt. Iofs skvaller och kanske inte hör hit....).

Vill inte pinka på din parad som dom säger, Mattias, med den där truddelutten är ju urgammal. Vill minnas att den var med i en av de första Chaplinfilmerna med ljud...eller ? Annars är det ju en solklar höjdare!