Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Björn Malmehed
  • Namn Björn Malmehed
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2003-07-25
  • Senast aktiv 2021-04-21
  • Antal inlägg 532

Foruminlägg

De senaste inläggen Björn Malmehed har skrivit i forumet.

Min Time Machine-volym är krypterad och ansluts då och då till datorn. När jag ska mata ut skivan säger systemet att "skivnamn" är upptagen, men att "skivnamn 1" matas ut.

Så här ser det ut när jag använder diskutil list i Terminalen med Time Machine-volymen ansluten:

/dev/disk2 (external, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *1.0 TB disk2
1: EFI EFI 209.7 MB disk2s1
2: Apple_CoreStorage Limbo TM 999.9 GB disk2s2
3: Apple_Boot Boot OS X 134.2 MB disk2s3

/dev/disk3 (external, virtual):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: Apple_HFS Limbo TM +999.5 GB disk3
Logical Volume on disk2s2
F726EE5E-5431-4906-9E84-8EF49D889F02
Unlocked Encrypted

Nu till min fråga: Vad är denna virtuella disk? Den ligger kvar i /Volumes även när jag har tagit bort den externa disken. Tar den plats? Är den nödvändig?

Ursprungligen av Jånte:

Ja tyvärr verkar Safaris skydd mot tracking suga. Stäng av så funkar det bra ska du se.

Tråkig men effektiv lösning … Det borde gå att godkänna vissa adresser för tracking. Nåja.

Jag har alltid kunnat logga in på dn.se och så håller den inloggningen i sig länge. Nu är det inte så. Beror det på att inloggningskakan ligger på en annan domän (account.bonnier....) och inte på dn.se? Och det faktum att jag i Safari har kryssat i rutan att förhindra cross-site tracking?
Använder High Sierra på en MBP 2016.

Jag lagade min 17-tummare (sista modellen, sent 2011) i höstas, och den blev som ny. Första reparationsförsöket ledde till ett fel i ljudet, men då bytte man helt enkelt ut logikkortet igen. Jag är mycket nöjd.

Ursprungligen av reboot81:

Var vill du ha svenska veckodagar och månadsnamn?

Till exempel i Numbers. Där blev det Oct fast jag föredrar okt. Så vill jag förstås att brev och annat har svenska datum.

Jag har använt engelska som systemspråk sedan OS X började för 15 år sedan. Trots det har jag kunnat välja att datorn skriver svenska veckodagar och månadsnamn. Nu kan jag inte hitta det sedan jag uppdaterade till Sierra. Engelskt system, svenska ord. Har någon en lösning?

Nej, det här får jag inte att fungera. Programmet säger att settings-filen saknar index, och så vill det inte starta. Jag får väl flytta över mina närmare 200 snippets till Alfred 3 i stället, men det saknas en del funktioner där.
Är det någon som lyckas med TE 5.1.4 tillsammans med Sierra?

God morgon!

Är det någon som använder Alfred 3 här? Jag kör Alfred 2 och är nöjd med det, men i och med Textexpanders nya prenumerationsmodell funderar jag på ett annat program för att hantera textexpansion.

Senast redigerat 2016-09-01 10:50

Tack, jag hade inte läst releasetexten till uppgraderingen. Det var en sida med inloggning till citrixklienten som krävde javascript. Inte för att fungera, utan för att inte spotta ur sig en massa felmeddelanden i Keyboard Maestro. Tack!

Jag får oerhörda mängder notiser från Keyboard Maestro just nu, och en dialogruta som bifogas. Jag blir osäker. Ska jag tillåta detta eller ej? Varför har det kommit nu?

Ursprungligen av joakimo:

Nu har även Nordea uppdaterat med Touch-id som inloggning. #nyhetstips

Japp, och det funkar bra. Men jag begriper inte varför man ska ange ett användarnamn. Kräver Touch-ID att det finns ett sådant? Det verkar underligt. Telefonen i sig är väl jag som användare?

Ursprungligen av pmarriott:

Om datorn bara är två år gammal så kör en reklamation på den.

Bra! Jag ska tipsa pappa om det. Och så får jag se till att han köper Apple Care nästa gång det blir en ny maskin.

Ursprungligen av IngoX:

Vad som än är fel så beror det inte på detta "behörighetsproblem", du kan sluta leta fel där. Jag har 10.10.5 (vad har du?) och får exakt samma felmeddelande. Om jag kör en behörighetsreparation, omstart och ny kontroll i Skivverktyg så kvarstår samma "fel".
(Att reparera behörigheter är överskattat och hjälper bara sällan. En kontroll av behörigheter är bara en kontroll där vissa filer jämförs med det kvitto som skrevs när filen installerades. Filens attribut kan ha ändrats av en helt legitim anledning, utan att det avspeglas i installationskvittot. Tidigare versioner av OS X var ofta behäftade med "felaktiga felrapporter" i Skivkontroll, gick att googla fram listor på vilka man skulle ignorera. Numera är det bättre. Men just denna har vi gemensam och den är troligen helt ok att ha i Yosemite!)

Men du har uppenbarligen ett problem med din dator. En vild gissning är att det är något fysiskt fel på hårddisken. Det är i alla fall bra att utgå från det och som första åtgärd se till att du har en aktuell backup! En annan gissning om datorn bara låser sig är fel på RAM-minne.

Nu är felet hittat! Det är batteriet på logikkortet som har lagt av. Eftersom det är fastlött är det oekonomiskt att laga datorn. Märkligt hur det kan hända. Det har inte hänt ens på riktigt gamla maskiner jag har; den här är bara två år.

Datorn är min pappas, så jag har bara andrahandsuppgifter om hur den uppfört sig, men han är en van datoranvändare. Men något 99mac-konto har han inte.

Ursprungligen av Björn Malmehed:

Nu är det problem med en MBP 13", mid 2012. Den låser sig, varefter jag måste stänga av o göra en omstart. Ibland kommer jag inte in i den förrän efter tre - fyra försök. Vid kontroll av disken har en kommentar om skrivaren synts. Den har försvunnit vid omstart efter att jag tagit bort skrivaren och installerat den på nytt. Vid skivkoll läser jag: "private/var/db/displaypolicyd" ska vara 0, användare är 244.

Behörighetsreparation fungerar, men resultatet kvarstår inte efter omstart.

hade satt datorn på vila. efter en timme ville jag ta den i bruk. tre uppstarter innan den kom igång budskapet:Varning: SUID-filen ”System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/MacOS/ARDAgent” har ändrats och repareras inte.Fel användare på ”private/var/db/displaypolicyd”, ska vara 0, användare är 244.Fel grupp på ”private/var/db/displaypolicyd”, ska vara 0, grupp är 244.

Nu är det problem med en MBP 13", mid 2012. Den låser sig, varefter jag måste stänga av o göra en omstart. Ibland kommer jag inte in i den förrän efter tre - fyra försök. Vid kontroll av disken har en kommentar om skrivaren synts. Den har försvunnit vid omstart efter att jag tagit bort skrivaren och installerat den på nytt. Vid skivkoll läser jag: "private/var/db/displaypolicyd" ska vara 0, användare är 244.

Behörighetsreparation fungerar, men resultatet kvarstår inte efter omstart.