Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cosmosp

cosmosp

Medlem
  • Registrerad 2003-04-18
  • Senast aktiv 2009-08-31
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen cosmosp har skrivit i forumet.

Jag vill utfärda en varning (och be om hjälp): Jag har kört OSx 10.2.3 (eller ngt sånt) helt felfritt och skulle uppdatera till 10.2.8 för att kunna köra div. uppdateringar i andra program. Datorn ären ibook m 320 Mb internminne och en G3 processor. Fy fan vad allt sket sig! Jag kan inte nå något via Firewire längre, inte brännare, ingeting. USB-skrivaren strular så det gör ont. Virusprogrammet är onåbart. Allt detta kanske går att fixa, men om DU som har en ibook inte vill riskera detta, och liksom jag är en normal användare som inte kan en massa interna trix, skit då i att uppdatera.

Det värsta är att jag ville starta från en tidigare OS x från CDn, men Hej! Jag kan inte ens öppna CD-trayet längre, Kul va?! Någon som vet hur man tvingar upp det?

:((((( Sofia

Det är viktigt att du skickar ett visst antal fakturor till kunden med påminnelser. Efter det, om du inte hör något, ska du skicka ett rekommenderat brev där du ger honom ytterligare en tidsfrist innan ärendet går till indrivning. Det ska vara 10 dagar minst. I och med att du skickar rekommenderat, kan du få veta när han löst ut det och det gäller som bevis på att han tagit del av det.

Alltså, om det ska gå till indrivning måste allt ha skett "by the book", annars kan det bli problemos längre fram om företaget fortfarande vägrar betala...

Kasst är det i alla fall...

Morrr! Det är så bittert bara! Jo jag arbetar enligt den metoden ungefär, och mitt fack har drivit saken men det tar sån evig tid...

Men jag kanske har extrem otur, han som jag jobbade åt förnekar ungefär att jag ens varit i kontakt med honom. Ändå står det i bokens inlaga att jag formgivit den. Gratis då eller? Suck!

Det verkar som att alla mer eller mindre gått på någon nit när de var nya och gröna, oftast för att man inte tror att folk kan vara så fräcka att de bara glatt utnyttjar en och sen skiter i att betala.

Någon som har bra tips på fällor man bör undvika kanske? Dåliga erfarenheter somkunde undvikits...?

Jag tror att alla vi som frilansar och har eget företag, har råkat ut för gravt oärliga uppdragsgivare. Tyvärr är man ganska oskyddad och även om man är med i ngt fack, verkar hjälpen som de erbjuder vara högst begränsad...

Är det helt oetiskt att skriva vilket företaget är, så att man kan varna andra?:rolleyes:

Lägger min fråga här också...

Jag har arbetat med ATM, men vad jag förstår så finns det ingen version av denna för OSX. Jag har Suitcase, men har inte hunnit skaffa mig riktig koll ännu...

Är Suitcase OK eller? Jag vill inte ha en massa fonter liggande i datorn utan vill kunna förhandskolla på dem på de CD:ar som jag har och installera dem därifrån efter behov. Fixar Suitcase det? Och fixar den att bygga MM-fonter?

Jag har arbetat med ATM, men vad jag förstår så finns det ingen version av denna för OSX. Jag har Suitcase, men har inte hunnit skaffa mig riktig koll ännu...

Är Suitcase OK eller? Jag vill inte ha en massa fonter liggande i datorn utan vill kunna förhandskolla på dem på de CD:ar som jag har och installera dem därifrån efter behov. Fixar Suitcase det? Och fixar den att bygga MM-fonter?

Den ser ut som bilden vid mitt användarnamn... alltså blå och vit. Finns det inget sätt att komma runt detta?

Jag har en ibook G3 som jag kör osx på. Den har 10 gb hårddisk och 300 nånting i ram. När jag ska ställa in skärmupplösningen finns det bara 600x800. Varför kan man inte ha mer? Eller hur gör man för att öka på upplösningen?:confused:

Citat:

Skrevs ursprungligen av Andersson
Vad sägs om att köra OS X, plocka bort allt lull-lull som segar ner äldre processorer och fylla burkens minnesbank?

Sen ska man nog kunna köra ID2...

I like the sound of that! Några tips på vilket lull-lull man ska ta bort och vad menas med minnesbanken? För den har ganska mycket ram, 300 eller något sådant...

ha ha ha! datorn har ju 10 gb hårddisk såklart, men det verkar ju alla ha fattat redan

Jag har inget emot att lära mig Quark, om det har bättre funktionalitet på den burken jag har. Är InD segt hjälper det ju föga att den har bra funktioner... Page maker verkar vara helt ute i större sammanhang, men så släppte de ju en ny version, 7 var det väl, för bara ngt årsedan... Nån som testat?

Har inte QXP någn version som passar till OSX ännu då?

Hmmm... men är det inte lite lökigt att byta ner sig till OS9? Eller?

Var kan man hitta gamla versioner av program - kanske här i krokarna rentutav?

Tack för svaren hittills i alla fall

Jag har precis köpt en begagnad ibook (jättefin juh), efter några års (påtvingat) användande av PC. Känner mig därför lite ringrostig vad gäller Mac.

Datorn har 10 mb hårddisk 333-nånting processor och 376 i internminne. Kommer inte ihåg så exakt. Just det: OSX som operativsystem.

Jag har jobbat i InDesign 2 till nu, men har för mig att det kräver rätt mycket soppa för att fungera bra... Skulle det öht gå?
Vilket layoutprogram är att föredra? Vilket borde flyta smidigast?Jag har inte massor av andra krävande program, egentligen i huvudsak Photoshop 7 och lite annat lull-lull.

Kan tänka mig att InDesign 1.5 skulle kunna funka OK, men finns det till OSX?