Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cosmosp

cosmosp

Medlem
  • Registrerad 2003-04-18
  • Senast aktiv 2009-08-31
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen cosmosp har skrivit i forumet.

Men jag fattar inte. Jag har t.ex. Lost på DVD, köpt och betalt. Nu ska jag åka tåg och vill kolla på Lostavsnitt på ipod nano. Hur gör jag då? Funkar ju inte med handbreak och isquint direkt från dvd-skivan. Jag måste först ripa dvdn eller? Med vilket program isf?
Kan någon säga steg för steg hur ni skulle gjort? Eller är det olagligt?
Från Sofia, som känner sig trögast på Internet i dag, buhu.

Jo jag misstänkte det. Det var ju det jag ville ha från början så klart. Nu känns det ju ungefär samma som på gamla G4 och den inköptes för tre år sedan. Eh ursäkta, men jag känner en stor frustration bubbla upp inombords... Tack för svar hur som helst.

Jag fick en MacMini inköpt i USA för 1 månad sen. Tanken var att köra CS2 på den, och därmed ersätta min gamla ibook G4 (som jag då tänkte ha till typ musikdator hemma). Fast nu läste jag har att CS2 funkar bäst med Power PC-processorer och inte Intel... Och det märks faktiskt, CS2programmen är mycket instabilare på minin än på ibooken.

Minin har nu bara 1 GB RAM (skulle vart 2, men det blev fel vid köpet).

Så vad tycker ni, är det värt att köpa till 1 GB ram eller kommer det ändå att kännas hackigt med CS:arna? I så fall kanske jag skulle ha minin till mediadator hemma och fortsätta med ibooken på jobbet ett tag till.

Har beslutsångest...:'(

/Sofia (Cospmosp)

Senast redigerat 2008-02-21 16:32

Om man vill slänga gamla mail, som lagrats på datorn, hur gör man då? Var ligger de? Jag har OS X 5.1 och använder mig av Mail-programmet.

Jag har testat Target-mode i ett annat sammanhang, så det ska inte vara ngt problem. Fiffigt!

Hoppas det funkar bra nu då Tack för hjälpen!

Jag har exakt samma problem! Jag råkade packa med OSX-skivan när jag sålde en dator och känner verkligen inte för att gå och köpa en ny skiva till G3an som jag bara tänkt ha som musikdator.
Snälla berätta hur du gjorde (om du nu fick det att funka)! Jag har också en iBook G4 som jag har OSX systemskiva till, samt en firewiresladd.

Kära experter på 99mac! Jag har en helt ny ibook (OSX 10.3.5) som jag installerade rekommenderade programuppdateringar bl.a. senaste versionen av Panther (från programuppdaterings-programmet) på. Sen startade jag om och jobbade problemfritt hela dagen. Nästa gång jag startade datorn funkade väldigt få av Apple-programmen (kanske de som uppdaterades, vet inte så noga...). Safari, iCal, Mail m.fl. Och vad som värre var: Installeraren och Programuppdateraren var också paj!! Det var bara badboll och timeout för hela slanten... Kunde varken få ner programvara vi uppdateraren, eller installera ngt. Moment 22 där ett tag.

Jaja, jag startade upp från skivan istället och det har lett till att hela gamla systemet - som egentligen var en senare version av Panther, har lagts i en previous system-mapp. Med tanke på vad som hände innan idag, känner jag mig helt livrädd för att ändra någonting... Vågar jag slänga previous system-mappen? Och vågar jag någonsin använda programuppdateraren igen?

Mycket tacksam för olika tankar kring detta!

Fridens!

Sofia, som trodde att hon kunde LITE mer.

OK, då får det åka ut. Kanske tog i lite med min inledande varning. Man kanske skulle kunna säga såhär: Om man inte är 100 på att allt står rätt till med ens dator, rättigheter, etc så ska man inte tro att 10.2.8 fixar till det åt en. Jag vet att fler haft problem och antagligen har inte deras grejer varit helt i ordning heller innan de uppdaterade. Men man blir ju sur när allt (med lekmannamässiga termer då) funkar bra ena dagen och nästa dag får man vara tacksam om skiten startar i princip.

En grej till förresten, jag provade att installera mitt orignal OS X igen, och valde då att lagra allt det tidigare på en mapp som heter Previous system. Den tar ju upp sjukt mycket plats, så kan man slänga den eller? Jag kan ju inte längre bränna som bekant...

Tack för tipsen, det kanske är så att det är olyckliga omständigheter som gjort att allt blivit knas. Men det är inte mer kul för det. Ska testa era tips och hålla tummarna...

Den funkar lite sporadiskt. Jag skyller allt på 10.2.8 - det var då en ond ond demon tog sig in i min dator.

ok, pär... hur gör jag det? eller snarare hur ser jag att det är fel?

OK, jag kan öppna cd-trayet nu, men det är ju helt dött i alla fall. Kan inte läsa cdn eller någonting...Suck.

ok, en lite tröst ialla fall...

tack!

Är det någon som vet hur man tvingar upp CD trayet på en båvit ibook. Av någon anledning är det helt dött... Inget speciellt har hänt, den går bara inte att öppna längre, från en dag till en annan. Tips? Ibland kan man sticka in en spetsig lite grej i ett hål så öppnas mekanismen, men jag hittar inget sånt.

Mycket tacksam för svar,
Sofia