Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Infinity

Infinity

Medlem
  • Registrerad 2003-05-28
  • Senast aktiv 2012-12-01
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen Infinity har skrivit i forumet.

Om man trycker in knappen på batteriet, så tänds upp till fyra lysdioder. Dessa visar laddningen på batteriet. Ju fler dess bättre. Dock var det endast Apples originalbatteri som hade denna funktion, vad jag vet. Så batteriet är antagligen slut, då det troligen är 3-4 år gammalt.
Annars kan man beställa ett nytt till hyfsat pris via Björnström, han planerar att beställa ett 50-tal. Det pris som det troligen handlar om är ca: 700-800 kronor, d.v.s. halva priset. Sök efter tråden på 99Mac.

Det kan även vara läge att byta back-up batteriet, då det är slut efter ca: 4 år. Om det är på upphällning kan man få problem att starta datorn, samt att datum och tid försvinner när man stänger av datorn.

/Infinity

Om batterierna inte redan är beställda, så är jag också intresserad av ett batteri till min Pismo. Men vad blir priset inkl moms, expeditionsavgifter och transport?
/Infinity

Såg precis på Apples hemsida att det finns en ny mus, som nog passar alla: Apple Mighty Mouse. Synd bara att den inte är trådlös.

Om man inte vill starta om datorn, så kan man lägga objekten från papperskorgen på skrivbordet och därefter lägga tillbaka dom i papperskorgen, och då går det nästan alltid att tömma papperskorgen.

Jag bugar och tackar. Jag fick bort filerna.

Det var framförallt tipset om länken till www.osxfaq.com/tutorials/root_user_creation/index.ws som löste mina problem, tillsammans med Tinkertools.

Än en gång tack.

Senast redigerat 2005-05-03 17:40

Tackar, nu tror jag att jag förstår hur man gör. Jag kommer att testa imorgon.

Och jag har tagit bort dom andra trådarna, som jag skapade av misstag (Skrev inläggen på en PeCe).

Det stämmer delvis. Först så var jag tvungen att använda Tinkertools för att göra filerna synliga och därefter dra dem till papperskorgen. Det gick att göra dem synliga, men inte att kasta dem. Jag försökte även med Resedit, men där kunde jag inte ens göra dem synliga. Båda krävde ROOT-behörighet för att kasta filerna.

Jag har inte datorn framför mig, men de ligger i den osynliga mappen usr/man/man8/... och usr/man/man5/.... Filernas namn är procmailsc.8 o.s.v.

Jag har aldrig använt Terminal, så jag vet inte var man hittar programet?

Senast redigerat 2005-05-01 10:00

Jag är lite osäker hur man gör detta, då jag tidigare använt MacOs 9. Skulle du kunna beskriva lite utförligare hur man gör?

Jag har fått ett PC virus som lagt sig på hårddisken (Datorn är en Quicksilver), som jag har lyckats lokalisera. Men för att kasta filerna måste jag bli ROOT användare. Hur ställer man in det? Jag är ensam användare på datorn och jag använder MacOs 10.1.

Tacksam för hjälp