Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Merovech

Merovech

Medlem
  • Registrerad 2003-06-10
  • Senast aktiv 2007-09-02
  • Antal inlägg 1192

Foruminlägg

De senaste inläggen Merovech har skrivit i forumet.

Ursprungligen av draags:

Som jag ser det så har du ingen som helst koll på vad jag tycker utan kastar enbart ut ett tomt påstående och det är sorgligt.

Vilken trevlig ton.

Jag läser ju dina inlägg och du hasplar ofta ur dig "ditt" och "datt" och "användarvänligt" i en liten fin röra, men det var faktiskt inte meningen att kliva dig på någon öm tå.

Ber om ursäkt och fortsätter att diskutera detta inte i en ny tråd utan på ett annat forum.

Ursprungligen av Hagge:

"developers... a very sweet", jafan, alla är skitimponerade över att deras websidor kan visas på telefonen, även om man nu kan anropa call() eller vad man nu gör ;/

Men ja, ingen förlust jämfört med att de inte skulle kunna utveckla några applikationer alls, vilket ju är vad Apple har sagt hela tiden. Så det är väl ingen anledning till att klaga.

Man ropar inte på något alls. Telefonen känner av ifall ett det är ett telefonnummer på sidan och om det är det så går det att klicka på det.

Precis som det kommer att funka med klockslag och liknande. Som gamla Data-detectors funkade i OS 8 eller vad det var.

Ursprungligen av draags:

Angående 3d dockan så är det ok med det nya utseendet OM det finns en mening med att dess utseende,

[…]

För min del så hoppas jag verkligen att de byggt om Findern från grunden och inte enbart gjort en ny sminkning. Det som är plus här är att det ska vara mer enhetligt - det är bra.

Vi borde kanske starta en egen tråd angående den gamla och den nya Finder.app och vad Apple borde och inte borde göra. Måste bara protestera lite mot att du inte inser att hur saker ser ut också är viktigt ur ett användarperspektiv.

Användbarhet handlar inte bara om hur enkelt det är att klicka på rätt knapp som vissa högskolor/kvällskurser verkar lära ut.

Läs gärna Emotional Design av Donald Norman (som du säkert vet fd GUI-guru hos Apple.)

Det går att ladda hem kapitlet som passande nog heter Attractive Things Work Better (245 kbyte pdf file)

Ursprungligen av boris91:

Att ZFS inte presenterades är inte så himla konstigt tycker jag. Det är ju trots allt en sak som rätt få bryr sig om åtminstone i Steves uppfattning, och då han även nämde "300+ new features" är ZFS säkert en av dessa.

Ja, självklart är det inte någon som förväntar sig (möjligen med undantag av anställda på SUN) att Steven ska stå och säga något i stil med

"And also we have ZFS working like and as you all know ZFS uses a copy-on-write, transactional object model. All block pointers within the filesystem contain a 256-bit checksum of the target block which is verified when the block is read. Blocks containing active data are never overwritten in place; instead, a new block is allocated, modified data is written to it, and then any metadata blocks referencing it are similarly read, reallocated, and written. To reduce the overhead of this process, multiple updates are grouped into transaction groups, and an intent log is used when synchronous write semantics are required."

Däremot kunde han kanske ha sagt i avsnittet om TimeMachine

"And we have this great new filesystem, that makes it super-easy to add storage for your back-ups. No more copying to certian diskdrives. You just plug a in a new disk and you automagically have more room everywhere.

Like a pool that you just add more water to…"

Eller dylikt...

Var det inte mest av allt en tråkig repris av tidigare grejer?

Okej för att vissa saker väl var fina, exempelvis no-ip-tjänsten för .Mac, men känslan av att något inte riktigt står helt rätt till där borta på torpet finns ändå kvar och är oroväckande stor.

Mustangenter heter det, klicka genom att hålla ner siffran 5 på det numeriska tangentbordet och 0 för att klicka och dra, 5 igen för att släppa.

Telia säger att den kommer i November.

Tycker att reklamfilmerna är bland de bättre produktreklamfilmer jag har sett. De visar verkligen hur välutvecklat gränssnitttet är jämfört med exempelvis SonyEric et al-mobilerna. Dessutom så lyfter de ju fram funktioner som verkligen känns snyggt implementerade. Minns när jag fick min gamla S700i och tyckte att den stora skärmytan skulle bli fin fin att visa film på och det sedan visar sig omöjligt att visa film i fullskärm.

Hoppas bara att reaktionstiderna i filmerna verkligen visar verkligheten och inte någon reklamfilmsvariant.

Ursprungligen av Björnström:

Kul!

-- Ett tips från http://www.99.se/tipsa/ --

Vad i det inlägget var det som var ett tips från tipsa+

Du ska inte kasta bort saker som hör till systemet bara för att du inte ser någon användning för dem.

Gå in i Systeminställningar - Hjälpmedel och stäng av Voice Over.
Om den inte är på så sätter du först på den.
Sen stänger du ner Systeminställningar och går sedan in i Systeminställnigar igen och stänger av.

Du får ta och installera något program som gör att du kan tota ihop en tema-fil som passar.

Exempelvis shapeshifter.

Eftersom jag inte var så tydlig. winmail.dat filer går alltså att konvertera till rätt sorts filtyp med programmet jag länkade till om nu inte kryssriddarens filändelsebytarvariant funkar.

Den var ju inte så rolig.
Vilken reklambyrå har trollat fram den där?

Kan inte någon rättstavare fixa till trådrubriken?