Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
evangelist

evangelist

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2003-07-05
  • Senast aktiv 2020-08-09
  • Antal inlägg 32

Foruminlägg

De senaste inläggen evangelist har skrivit i forumet.

Ursprungligen av mattiL:

Har du installerat uppdateringen till Catalina (supplemental update)?
Den korrigerar någon iCloud-relaterad bugg har jag för mig.

Jepp. Uppdaterat allt som går

Efter uppdatering till Catalina kan jag inte längre logga in på vare sig Meddelanden eller FaceTime. Meddelanden bara ignorerar mitt iCloud-lösenord. Efter att ha skrivit in det så tar det ett par sekunder och sedan är jag tillbaka till inloggningsrutan. FaceTime hänger oändligt efter det att jag matat in lösenordet. Att lösenordet är rätt vet jag eftersom jag kan logga in på icloud.com utan bekymmer. Någon som har samma erfarenhet och/eller tips om hur jag kan fixa det? Jag har provat med allt som jag hittat på nätet.

Nu vart det svårt.... (Bankomat i Nerja, Spanien)

Ursprungligen av kagayama:

Hej. Har samma problem om inte mer. Datorn extremt slö, kan inte använda adobe reader ordentligt, skärmen laggar vid rullning mm. Hittade du någon lösning på problemet med förhandsvisning? Jag har iaf avregistrerat mig för fler beta versioner. Har haft det några år men vad denna version gjort med min dator är katastrof. Blir nog en säkerhetskopia på materialet och en ny instal.
Mvh

Det ordnade sig vid en senare uppdatering av OS:et. Vet inte vad felet bestod i.

Efter senaste uppgraderingen (17E139j) så visas inga bilder korrekt. Oavsett om jag öppnar i Preview, Förhandsvisning, Photos eller något annat program som visar bilder blir resultatet ett sammelsurium av bildens innehåll och innehåll från andra fönster och tom Skrivbordet. Kolla med skickad bilder.

Någon som har samma problem? Förstår vad som händer och kanske tom har en lösning?

Hej,

Undrar om någon vet om man kan komplettera den interna hårddisken i en TimeCapsule med en extern hårddisk för att på så sätt kunna spara flera generationer backuper?

Någon som har ett förslag på hur jag ska kunna publicera ett större antal sökbara pdf:er. Jag vill att användarna ska kunna söka på innehållet i filerna och kunna se filerna direkt i web-läsaren. Jag har sökt som en tokig men inte hittat någon bra lösning

Ursprungligen av NicklasC:

Detta är nog den funktion jag saknar mest på iPhone. Har ju funnits länge på android och läste att Apple spärrade detta av något säkerhetsbekymmer som det kan innebära. Förstod inte riktigt vad som var risken. Hoppas verkligen på en sån app även till iPhone

Kolla mitt svar här i tråden

Ursprungligen av evangelist:

Finns det någon lösning på iPhone för att visa vem som ringer? Tänker mig en app som kollar inkommande nummer och slår upp det i hitta.se eller eniro.se under tiden det ringer. Skulle även vara nöjd med en koppling till en Mac där iPhones skickar över inkommande nummer till ett program som, på Macen slår upp numret och visar vem det är som ringer. Har för mig att det fanns något som hette Salling Clicker för månfar år sedan som gjorde något liknande.

Fixat. TrueCaller + PhoneCaller (Cydia) gör jobbet strålande! $2.99 i Cydiastore är väl värt lösning. Kolla bilden ser ni hur det ser ut när någon okänd ringer upp ?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Ska gå om man jailbreakar.

Jag har en jailbreakad. Vet du vad appen heter?

Finns det någon lösning på iPhone för att visa vem som ringer? Tänker mig en app som kollar inkommande nummer och slår upp det i hitta.se eller eniro.se under tiden det ringer. Skulle även vara nöjd med en koppling till en Mac där iPhones skickar över inkommande nummer till ett program som, på Macen slår upp numret och visar vem det är som ringer. Har för mig att det fanns något som hette Salling Clicker för månfar år sedan som gjorde något liknande.

Jag har haft jätteproblem med TV4Play som laggar och snurrar samtidigt som SVTPlay fungerar perfekt. Efter ett snack med en suverän tjej på TV4Plays support så fick jag ett tips som fixade problemet; Högerklicka på TV4Play-bilden, välj Inställningar och stäng sedan av Hårdvaruaccelaration. Magiskt! Inga problem efter det.

Hoppas det kan hjälpa någon som kanske har samma bekymmer som jag har haft

Jag har bekymmer med min MacBook Air och Airplay till en AppleTV gen 2. Ungefär var 5-10 sekund fryser bilden i c:a 1 sekund och fortsätter sedan som vanligt. Detta gör det helt omöjligt att använda AppleTVn. Någon annan som har samma problem? Har inte hunnit kolla Bluetooth-tipset än.

Tack för tipsen. Inget hjälpte dock. Började då misstänka att vår ISP (bor just nu i Spanien) hade gjort något med bredbandet. Och visst verkar det så. När jag kopplar upp en VPN-lina till min hemdator och därifrån går ut på nätet så fungerar allt bra. Likaså om jag kör över en 3G-koppling så är det inga problem. Jag har hört av mig till ISPn så vi får se vad de svarar. Uppkopplingar i Spanien är verkligen inte detsamma som i Sverige

Tack för alla tips och kommentarer

Ursprungligen av kenjon:

Rensa cache/cookies… kanske kan funka.

Har provat men det hjälper inte