Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bobby555

bobby555

Medlem
  • Registrerad 2003-11-28
  • Senast aktiv 2014-12-10
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen bobby555 har skrivit i forumet.

Jag håller på och testar signering och kryptering av epost.

Jag har börjat med att testa Thawte, för att det är enkelt och integreringen med Mail.app är klockren.

Första frågan: Går det att få lika bra integrering och lika enkelt användande med GPG?

Andra frågan (som rubriken antyder): Vilket certifikat är det som jag behöver kopiera mellan mina två macar för att det ska gå att läsa epost som jag skickat från den andra datorn?

Nu har det funkat de sista gångerna jag provat. Svårt att felsöka med iphone.

Jag har också problem med gmail. Jag har inte haft det från början, men på sistone har det bilvit värre. Om jag går in på gmail med safari så funkar det fint.

AM

Min blixtrar också, men jag tror att en säkring bara gått en gång eller så.

Ursprungligen av JGG:

istället för att köpa Turbosim eller liknande produkter för typ 400kr/st?!

Vad är det man får för 400 kr? Och var?

Jag kikar på TSIM för närmare 1200..

AM

Jag försökte att dela ut en DSL-anslutning över sladd genom min macbooks trådlösa nätverkskort till min iphone, men det funkade inte så bra. Om jag deaktiverade delningen, och sedan aktiverade igen så funkade det en kort stund, och lade sedan av. Jag tröttnade efter ett tag.

AM

Nu finns en beta av Flip4Mac Wmv tillgänglig för intelmaskiner;

http://www.flip4mac.com/wmv_beta.htm

AM

Dayweed;

Jag har också liknande problem, men efter att jag tagit bort preferences-filen för Finder så fixade det till sig.. Nu har jag dock andra problem med QT efter uppdatering..

AM

Jag har ett knäppande ljud i mina högtalare (bara den vänstra?) som förekommer ibland.. Ungefär som när man slår på en gammal stereo eller nåt..

Jag har inte sett något mönster i när det händer, så jag blir inte helt klok på det.

Jag är ganska petig, men tror nog inte detta är något som är värt att försöka klaga på..

AM

Ursprungligen av etb:

Jag har testat det men det verkar inte funka. På deras forum skriver de att datorer med RPC2 dvd-spelare inte kan spela dvd:er genom VLC och att alla nya datorer har sådana. Vet inte exakt vad det innebär. Filmen jag testat med är Mr & Mrs Smith och den är en DVD 9: Dual layer single sided disc och i min instruktionsbok står det att Superdriven inte spelar dual layer men på produktspecifikationen som finns på Apples hemsida står det att den stöder just det formatet. Vad gäller? När jag stoppar i skivan vill datorn bara att jag ska byta region men det är ju det jag inte vill.

Det ska inte vara något problem att spela skivan genom VLC.. Referensen till forumet förstår jag inte helt, VLC klarar fint att spela DVDer trots RPC2 DVDspelare.. På min iMac kan jag inte klicka avbryt i dialogrutan om att ändra region, utan rutan måste ligga kvar medan jag spelar upp filmen med VLC.

AM

En högst pseudovetenskaplig observation;

Jag har under Win XP och OSX på min IntelMac (2.0/1,5) testat att spela upp lite trailers i HD från Apples sida.

Under XP får jag en massa 'tearing' (horisontella hack i bilden) och tappade bildrutor när jag försöker spela upp HD-material i Quicktimespelaren. Detta gäller främst 1080p. När jag spelar upp samma klipp i VLC får jag enstaka tappade bildrutor men inte tearing.

Under OSX får jag såklart inga framedrops och ingen tearing syns.

AM

Ursprungligen av INXS:

Vilket minne köpte du då? Och varfifrån?

Komplett.se

AM

Det handlar väl om att inte ta sig vatten över huvudet.. Har man lite datorvana kan man nog sluta sig till vad som är problemet om minnet börjar krångla. Har man hanterat och installerat tidigare är det ju ett plus. Och så gäller väl att man får vad man betalar för..

Mina SizlingKeys för iTunes funkar direkt nu, med 512 mb fick jag vänta en stund innan låten byttes. Det var nog en kombination av ett slappt iTunes och SizzlingKeys i Rosetta kanske? Innan jag uppgraderade funkade heller inte volymknapparna på tangentbordet som de skulle, det tog en stund innan volymen ändrades och ännu längre innan 'klicket' hördes och OSDgrejen visades.

Jag är SÅ nöjd med macen nu, innan var jag ledsen för att min nya fina (dyra) dator inte funkade.

AM