Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Stinky

Stinky

Medlem
  • Registrerad 2003-12-08
  • Senast aktiv 2013-10-28
  • Antal inlägg 939

Foruminlägg

De senaste inläggen Stinky har skrivit i forumet.

Beställde min nu. Maxade alla tillval… Betalar med banköverföring så det lär väl dröja en dag extra för mig.

Skulle aldrig förlita mig på en Mini för 1:1 blurayrippar, när de bästa mediaspelarna med senaste Sigmachippet gör det så mkt bättre trots att de bara kostar bråkdelen av en Mini. Har en HDI Dune för film; Mac Mini + NAS för iTunes och backups.

Hm... Ska man köra 2,3 eller 2,6 av i7-modellen? Kommer i övrigt maxa RAM och ta ssd-disk.

Det handlar ju främst om att streaming är en marknad som är oexploaterad pga distributionsfönster-/otillgänglighetsproblemet. Finns ett stort antal studier, även vetenskapliga som visar att en stor majoritet av tv-fildelare t ex hellre betalar för samma tillgänglighet lagligt än tillförskansar sig den gratis och olagligt. Har själv varit på ett antal seminarier där tv-chefer sagt att man måste matcha fildelningens attraktivitet och att detta främst handlar om tillgänglighet, inte "gratis är gott".

Nja, all marknadsanalys kring detta just nu säger ju att tablå-tv dör snabbare och streaming växer mkt fortare än man tidigare trott. HBO baserar sig självklart på just detta. När den traditionella kurvan faller (vilket den alltså redan gör, oväntat fort, inte minst pga lågkonjunktur och piratkopiering) så måste man ha en stigande kurva på new business-sidan. Ju förr man kommer i gång desto lägre risk. Man gör alltså detta inte för att man tror att man kommer att tappa marginellt på den traditionella sidan, utan för att ha den nya tidens lösningar etablerade när de förra oundvikligen förlorats.

ace4711: HBO lanserar alltså en tjänst som helt går på tvären mot deras tidigare tänkande, släpper sina serier direkt till Sverige ett dygn efter USA-sändning, trots att SVT och CMore visar flera av dessa serier långt senare. Verkar som du missat detta eftersom du verkar hävda att HBO håller fast vid sin gamla modell. Det är ju uppenbart att de påverkats av piratkopieringen och insett att tillgängligheten är ett enormt säljincitament i sig.

zepto: Jag pratar om kulturell utveckling. Tv-serier är inte längre bara förströelse på fredagskvällen, det har blivit ett passionerat kulturintresse för stora grupper, allt vanligare t o m som kulturellt huvudintresse. Då existerar inte det valet du pratar om. Eller, översatt till andra kulturformer: "Synd att inte min största idol Bob Dylan ges ut i Sverige, jag köper Winnerbäck då", eller "visserligen älskar jag amerikanska independentfilmer men de distribueras ju inte här så jag hyr Jägarna 3".

Jag pratar om kultur. Du pratar om distribution. Det senare hade aldrig existerat utan det förra, dvs utan människors brinnande intresse för att förkovra sig kulturellt. Det är vad jag menar med att HBO:s epokgörande helt-om-steg aldrig hade tagits om det inte hade varit för att piratkopiering ledde vägen. Piratkopiering och tv-kulturens kreativa superboom hör i allra högsta grad ihop. Finns ju t o m exempel på serier som bolag lagt ner, och inte gett ut på dvd, men sen startat upp igen eller gjort Hollywoodblockbusters tack vare att fildelande fans hållit lågan levande och skapat en hype.

Återigen, wlao m.fl. som försöker förklara HBO:s traditionella affärsmodell – HBO har själva gjort HELT OM i denna fråga. De släpper ALLT på nätet. För 79 kr/mån kommer vi i Sverige att kunna se SAMTLIGA deras serier, inkl t ex politiska pratshowen Real Time with Bill Maher, med ett enda dygns fördröjning, och i 1080p-upplösning.

Och detta hade ALDRIG HÄNT om inte piratkopiering lett vägen och visat hur allt fler människor i dag vill, eller kräver att få, konsumera tv.

Ursprungligen av Zepto:

Det är inte nödvändigtvis så att de tjänar mer pengar så.
De har mer insikt och kan bestämma detta själva.

Upphovsrätt.

Så hur menar du att detta tänkande gjort att TV4 tjänade maximalt med pengar på sista 24-säsongen?

Och om nu HBO:s strategi varit rätt, att de haft "mer insikt" än trådskaparen, hur kommer det sig att HBO nu gör exakt som trådskaparen vill och släpper alla sina serier även direkt till Sverige, inom ett dygn efter USA-premiär och med 1080p-kvalitet? Lutar det inte snarare åt att trådskaparen har en insikt som nu leverantörerna, som HBO, sent omsider äntligen börjat dela?

Tänkte precis beställa en ren thunderbolt-disk 7200 rpm som ska få ta över alla hushållets mac-backups. Men så slog det mig att två av våra fem macar inte har thunderbolt – min fråga är, fungerar thunderbolt-till-firewire-adaptern som finns i Applestore för 279 kr åt båda hållen? I produkttexten pratas det enbart om att koppa fw-diskar till tb-utrustad Mac…

Om inte, finns andra adaptrar som tjänar mitt syfte? Hittar inget givet svar när jag googlar.

Ursprungligen av keptang:

Nej, skillnaderna är inte mindre än man tror.
Jag har nog kört varenda mediabox som existerar i stort sett, inget går upp mot en riktig HTPC.

Samma här, långvarig forumräv på MPC…

Har gått långa vägen från den runda Tvixen, och inget är bättre än HDI Dunes modulsystem med senaste Sigmachipet. Självklart är det toppen om man kan bygga en dedikerad HTPC, om man behöver den ytterligare kraften detta kan ge, men en Mac Mini är ju inte i närheten av en riktig HTPC eftersom man inte kan byta ut grafiken utan är default-hänvisad till en tämligen kraftlös och limiterad lösning.

Ursprungligen av keptang:

Det är nog precis det TS inte vill ha.

Jag vet, men skillnaden är mindre än man tror – Dunemodulerna är mkt små, och externa diskar har ju TS redan förklarat sig villig att ha. Och en MBA går att kila in varsomhelst och göra närmast osynlig... Så, den största skillnaden skulle bli att HD-video blir så mkt bättre än det hade blivit med en Mini.

En alternativ rekommendation: Köp en billig Dune-box (förslagsvis Dune Smart BD + en diskmodul i samma serie) och använd dem för HD-video. Sigmachipet i dessa är överlägset grafikkretsen i Mac Mini. Kostar bara ett par, tre tusenlappar sammanlagt.

Sen köper du en Macbook Air för allt annat. Eller, för all del, en Mini om du redan har skärm och inte behöver portabiliteten.

Vill varna lite för att hdmi-kortet i förstärkaren inte är det bästa. Ska du fylla upp hdmi-ingångarna och kommer att växla ofta mellan signalerna kan det lätt börja strula. Har haft två pioneerrecievers som brakat ihop pga hdmi-kortet.

Rekommenderar Yamahas excellent byggda RX-serie, förslagsvis 810:an.

Dock bör jag väl då tillägga att min "personliga kontaktperson" varken är en tjänst de har, eller något jag fixat pga känningar el.dyl. – utan det handlar helt enkelt bara om den första bästa handläggaren jag fick att göra med hos dem. Hon var så jävla bra att jag noterade hennes namn/direktnummer…