Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jacobsteel

jacobsteel

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning filmmakare, illustratör, fuskar med ståuppkomik sedan ett par år.... har jobbar med ljud och musik i typ 15 år också... mastring, mixning, keyboard...
  • Registrerad 2004-01-05
  • Senast aktiv 2010-05-28
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen jacobsteel har skrivit i forumet.

1

(error occured...) --- Man _kan_ prova med en äldre ipod-updater (dvs restore och byta till en äldre på ipoden)

Något händer med version 2006-06-28 (laddar man t ex över Ipod updater 2006-03-23 och sen provar Ipod-Linux installer blir man varnad men kan fortsätta att experimentera).
Jag har lyckats få in Linux på ipoden, men epodia (dvs wikipedia i textformat) funkar av nån anledning inte. Dessutom verkar en hel del ipod-linux-sidor spärrade nu.

Bästa lycka!

QT och Flash pratar, FCP kan t ex importera .swf filer direkt men två hakar finns:
1) Man kan vara tvungen att publicera i Flash5
2) I QT 7.1.3 har Apple av nån outgrundlig anledning stängt av Flash, du måste gå in i System Prefs, välja Quicktime och under Advanced klicka "Enable Flash".

Mer från Apple här --- mina problem började just _efter_ en uppgradering. För i tidigare QT var Flash enablad i default. (sorry Swenglish och viss korspost)

Funkar icke detta kan man försöka med ffmpegX

Vilka versioner? Jag har importerat flash utan problem i så gamla program som FinalCUt 3. --- alltså direktimporterat .swf filerna. Dom dyker upp som vanliga videofiler, det är bara att klippa och klistra.

Två hakar finns:
1) Man kan vara tvungen att publicera i Flash5
2) I QT 7.1.3 har Apple av nån outgrundlig anledning stängt av Flash, du måste gå in i System Prefs, välja Quicktime och under Advanced klicka "Enable Flash"

Mer från Apple här --- mina problem började just _efter_ en uppgradering. För i tidigare QT var Flash enablad i default. (sorry Swenglishen)

Har en stöt+vattenskadad ipod mini och behöver mer reservdelar, har nån en trasig ipod mini så köper jag den gärna. Maila mig på jacs@algonet.se

Har tvättat med sprit och låtit torkat noga men än så länge verkar rubbet stendött. Förmodligen stekt moderkort. Har nån erfarenhet av vattenskador så är tips välkomna.

Senast redigerat 2007-04-18 08:58

jag postade samma fråga i princip, här för ett tag sen. inga svar än.

vad jag förmodligen gör är att jag köper ett SATA-kort, en SATA sladd och en extern SATA låda. Hur meckigt det än kan låta (och hur segt det än verkar vara att få grejerna till Göteborg) kan det ändå vara både billgast och bäst.

Länkar till inköpsställen i andra tråden

Som sagt ovan, gummihjul går att fixa. antingen med att tvätta fram ny friktion eller gå över med mycket fin smärgelduk / våtsandpapper. Jämnt och fint över hela ytan så biter dom ett tag till sen.

Jag höll min urgamla Apple Laser Writer II c vid liv på det viset tills den gick över 100.000 kopior...

(och den kunde till skillnad från min nya Brother 1450 (för mer drivrtutin-gnäll, se även här ) skriva ut direkt från Photoshop)

Hmm... är det nåra drivrutiner som behöver installeras? Ibland kan det hjälpa.

Tjena

Jag sökte runt så gott jag hittade men såg inte om detta behandlats tidigare, ursäkta för ompost i så fall, nu till saken.

Jag kör en G5 2 x 2 G och en Brother 1450 printer och _varje_ gång, det blir minsta fel med utskriften (bilder i pdf, vilken liten struntgrej som helst, även om man försöker skriva genom Preview). Ja då är enda chansen att installera om drivrutinerna från början igen.

Katastrofdåligt, på jobbet har jag en urgammal pc som glatt skriver vad man än kastar på den, alla tidigare macar funkade helt ok också.
Just denna mac funkar dock fullkomligt bedrövligt ihop med Brother 1450. Kör OS 10.3.9, (men det har varit lika dåligt sen 10.3.6). G5 2 x 2, med 1.5 GB minne.

Någon som har råkat ut för samma problem och löst det?

Vilken iMovie har du? I några iMovie (f o m 5 tror jag) kan man spara projektet som typ virtuell skiva och sedan bränna med _annat_ program, typ Toast. Det kanske hjälper.

Kommer inte exakt ihåg, men har för mig att möjligheten visas om man håller nere option innan man klickar file.

Nåväl, här står lite mer som kanske är till nytta: http://forums.support.roxio.com/lofiversion/index.php/t7653.html

Den ska ha intern koppling SATA och kopplas till datorn via Firewire. På det viset kan jag lyfta hårddiskar ur min G5 och in i externlådan. Och lyfta extralådan till vilken G5 jag vill.

Typ såhär:DUAL DRIVE SATA II ENCLOSURE

Har beställt en Desktop DUO Combo (FW800+USB2)

Men ingen kan säga när den dyker upp... alltså: kära forum: vet någon här var man _snabbt_ kan få tag i en externlåda för två SATA hårddiskar?

(körde ett par sökningar men hittade inte om någon haft detta problem tidigare, ursäkta om jag tjatar i onödan...)

Merovech - suveränt bra skrivet. tack!

(har själv jobbat frilans i ca 15 år... och eh... det är väl det där med att jobba gratis som är svårast skulle jag nog säga... )

1