Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Striberger

Striberger

Medlem
  • Plats Skåneland
  • Registrerad 2004-01-26
  • Senast aktiv 2021-06-06
  • Antal inlägg 287

Foruminlägg

De senaste inläggen Striberger har skrivit i forumet.

Ursprungligen av joakimo:

Jag håller med om att svart och aluminium är mycket snyggare på Moccamastern, men tyvärr är ekonomin begränsad. Måste även överväga om jag har råd med Moccamastern.

Skulle det bli läge för en Moccamaster har Netonnet varianten i svart/aluminium för 1189kr.

Ursprungligen av joakimo:

Jag är på gång att eventuellt köpa en ny kaffebryggare. Såg nu att det fanns en Moccamaster Clubline KB741 för 999:-. Är denna modell en som kan rekommenderas för en kaffemissbrukare?

Ja. Komplettera gärna med en kvarn

Ursprungligen av Adrian B:

Numera går det att använda BankID hos Försäkringskassan i Safari 5.1, de måste ha löst de problem som fanns (jag har inte uppdaterat något).

Men. Jag får inte Safari att ladda Adobes PDF-plugin, trots att jag har den installerad. Jag läste att den kräver 32 bit, så jag har ställt in Safari att öppna i 32 bit-läge, men det gör ingen skillnad, det är Apples egen PDF-visning som används (vilket jag i vanliga fall *vill* ha, men Försäkringskassan använder PDF-funktion som kräver Adobes plugin).

Finns det någon lösning på detta såhär snart fyra månader senare (bortsett från att logga in via Windows)? Försökte som en galning i veckan utan att lyckas.

Ursprungligen av Capeman:

Det jag skrev. Minns MobileMe-lanseringen.

Men så har det väl inte varit på evigheter? Nya iOS-versioner har väl aldrig kommit samma dag som de visats upp.

Nej, du har säkert rätt. Jag tycker nog bara det är en väldigt utdragen process att få ut iOS5.

Ursprungligen av Capeman:

Exakt vad skulle de vinna på att släppa det idag? Att allting skulle krascha totalt?

Vad vinner de på att inte släppa det idag, alternativ vänta med presentationen? Det var en grej jag gillade med Apple - att deras produkter alltid fanns tillgängliga direkt.

Siri kan komma att fylla en bra funktion när man kör bil - i övrigt kan jag aldrig se mig själv prata med min iPhone. Jag gillar inte att prata med döda ting, men det kommer säkert bli en super-duper-succé som hyllas på nästa event.

Tycker Apple tappat en del på sistone. För mycket bling-bling.

Hakar på LCR: innebär det här att det enda sättet att nedgradera på befintlig Lion-dator är att köpa ny disk? Om så är fallet är det f-n vansinne.

Ursprungligen av Konrad:

Jag förstår inte allt gnäll om Lion, jag tycker det fungerar perfekt. Bara man ser till att ha moderna varianter av alla program man använder och inte trixar till det men konstigheter.

Och jag förstår inte allt snack om att Lion fungerar perfekt ;). Sitter med en MBP (2009) med 4GB internt och massvis med ledigt HD-utrymme. Har uppdaterade program och har inte tweakat systemet. Trots detta går saker i Lion betydligt långsammare än i SL: Safari och en drös andra program fryser och badbollar titt som tätt, och systemet är i allmänhet inte "rappt". Jag får skylla mig själv som trodde att Mission Control skulle vara en vettig ersättare till exposé/spaces, och att jag inte kolla upp hur autosave och "versioner" fungerar, men nu när jag har installerat Lion skulle jag i alla fall vilja att systemet fungerar som det är tänkt.

Har funderat på att dubbla internminnet för att se om det leder till en förbättring (efter att 10.7.2 är släppt), men för övrigt, förslag på hur man kan snabba upp systemet?

Jo, duplicera är alternativet, men jag tycker "spara som" var enklare och smidigare. Väljer jag att duplicera får jag först en dialogruta som snällt meddelar att "dokumentet har ändringar sedan bla bla bla". Därefter kommer en lull-lull-animation som tar fram en kopia, och först därefter kan jag välja att spara kopian. Med "spara som" var det bara att döpa filen och spara.

En annan sak med autospar/versioner som jag inte gillar är just autospar. Av gammal vana brukar jag stänga ner ett dokument om jag inte vill spara det (om jag t ex bara testat runt), och är då van att få frågan om filen ska sparas (med möjlighet att säga nej). Gör jag samma sak idag sparar Lion en version automatiskt, varpå jag måste in i det überbloatade rymdgränssnittet för att rota fram en ostörd version.

Vanesak kanske, men just nu stör detta mig såpass att jag funderar på att gå tillbaka till SL.

Jag är medveten om funktionen "duplicera" i autospar/versioner, men finns det något sätt att få tillbaka gamla hederliga "spara som" i t ex Keynote och Numbers?

Ursprungligen av iTiger:

Men om Spotify lägger ner om några år då. Då står du där med tom hårddisk och får spela ukelele med pinsamma farbror Lepistöö från Rovaniemi.

Fast då finns det väl säkert någon efterföljare till Spotify som erbjuder samma sak förstås

Tänk om din HD brakar samman, samtidigt som backup-systemet klappar ihop?

Alltså, 99 kr per månad är en summa som "försvinner" bland så mycket annat i vardagen. Det motsvarar drygt en dagens, 5 sekunders tankning på macken, fyra hyfsade bröd på ICA, osv osv... var skeptisk till Spotify när det kom, nu har jag ändrat mig. Prioriterar att kunna lyssna på så mycket ny musik som möjligt framför att äga musik, som förr eller senare ändå kommer hamna långt ner i spellistorna. Ett års avgift motsvarar knappt 12 album, det är nog vad jag lyssnat igenom under sommaren. Och nu när jag slutat bränna skivor ser jag ingen anledning att fylla disken med massa musikfiler

Betalar gladeligen. Skulle jag köpt all musik jag lyssnat på via Spotify hade jag varit åtskilliga tusenlappar fattigare.

Mitt tips är att göra som Konrad föreslår, ut och fota! Fundera inte så förbannat mycket på utrustningen, inställningar och vad andra kan tycka vara intressanta motiv. Och tryck inte upp blixtar i nyllet på folk. Använd sunt förnuft om du vill plåta folk, det räcker ofta väldigt långt.

Hade samma problem med min MBP, men det försvann efter ett tag. Antar att det "slets bort".

Vadå 25 dollar/år? Jag hade tänkt mig en engångskostnad på 25 dollar (rippar inte längre). Missförstår jag? Försvinner musiken om jag inte betalar löpande?