Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Striberger

Striberger

Medlem
  • Plats Skåneland
  • Registrerad 2004-01-26
  • Senast aktiv 2021-06-06
  • Antal inlägg 287

Foruminlägg

De senaste inläggen Striberger har skrivit i forumet.

1. Få tillbaka medaljongtapeten.
2. Fokusera helt på Apple. Inget annat.
3. Lägg i stort sett allt fokus på forumet.

Ursprungligen av ragonline:

Har exakt samma fenomen på min iPhone 6 (ej S). Jäkligt irriterande. Sen när man sätter i den i laddaren så startar den på samma procent som när den stängde av sig...

Samma här. Varit inne två gånger hos Apple för felsökning.Batteriet ok enligt deras diagnos vid första besöket. Vid nästa besök blåstes telefonen, men det löste inte problemet. Har därför bokat in tid för ett tredje besök.

Ursprungligen av oscarqrx:

Någon som vet vad det beror på? Om man kan fixa det själv?
/ O

https://m.youtube.com/watch?v=aa18l8hZ3ZA

Ursprungligen av Adzam 1:

1. Ingen annan här som har problem med albumsomslag och id3-taggar? Satte på iCloud-musikbibliotek igår. I iTunes ser det bra ut, medan det är kaos på telefonen och plattan. Utbytta omslag, ibland helt fel omslag eller inget omslag alls, uppstyckade album, etcetera. Ser det ut så även för er? Vet någon en lösning, eller är det bara att vänta och hoppas på att Apple löser det?

Låter inte bra, har själv inte kollat så noga än men jag har sett en del felaktiga omslag i telefonen. Satte också igång iCloud-musikbiblioteket igår (utan att egentligen veta vad det innebär men det är en annan femma).

Ursprungligen av zinned:

Huh?

Viaplay finns numera direkt i ATV.

Skulle behöva ta ett grepp på lagring, synk, arbetsflöde etc. när det gäller fil- och dokumenthantering i Apple-världen här hemma och vill därför höra hur folk här har lagt upp sina system.

Förutsättningar:

  • MacBook Air anno 2014 med OS X 10.10

  • iPhone 5 med iOS8

  • iPad Air med iOS8

  • ATVs version 3

  • Time Capsule + 2 Airport Express

  • Dropbox-konto

  • iCould

Idag är mina dokument spridda mellan lokal lagring på MBA i dokumentmappen, några dokument i en Dropboxmapp och några Numbers- och Pages-dokument i iCould. Vidare har jag lagring av en ständigt växande Lightroom-mapp på en extern HD (kopplad via USB) som också känns viktig att hålla koll på. Totalt utgör viktig data som hanteras någonstans mellan 100-150GB. Allt detta säkerhetskopieras via TM till min TC.

Mitt problem är att hanteringen av dokument spretar. Jobbar jag med ett Word-dokument lagrar jag det i dokument- eller Dropbox-mappen, jobbar jag i Numbers blir det lagring i iCloud för att kunna redigera dokumenten i iOS-enheterna. LR-mappen som ligger på extern HD lever sitt lilla liv utan synk till vare sig iCloud eller Dropbox osv osv. Jag har inget smidigt arbetsflöde helt enkelt.

I den perfekta världen skulle jag vilja att samtliga dokument och filer jag arbetar med lagras och synkas på samma sätt, så jag kan komma åt och redigera filer oavsett om jag sitter vid min MBA, iPad eller iPhone. Jag vill så att säga ”strömlinjeforma” mitt arbetsflöde och hitta en vettig hantering som inte ska vara beroende av vilken form av filer jag jobbar med. Jag har börjat titta på att utöka lagringen på Dropbox och kasta in allt där, men vet inte om det är bästa lösningen. Kan jag t.ex. jobba med Numbers-dokument på iOS-enheterna om filerna lagras via Dropbox?

Därför undrar jag hur ni hanterar lagring och synk. Jag vill t ex inte behöva lagra ett Word-dokument och ett Numbers-dokument på olika sätt för att kunna redigera dem på min iPad. Och jag vill gärna komma åt LR-bilderna via iOS-enheterna. Kort sagt, jag vill ha tillgång till allt överallt oavsett vilken enhet jag råkar sitta vid.

Långt och spretigt inlägg kanske, men det hade varit intressant att höra era tankar och lösningar.

Som en liten bonusfundering tänkte jag komplettera den lokala säkerhetskopieringen med en offsite-lösning och har då tittat på Crashplan. Tankar om den tjänsten?

Ursprungligen av Fredrikwa:

Byter jag till Chrome funkar bägge. Så är det med många sidor, och enbart i safari och mail på mac och iphone.

Precis, byter jag från Safari till Chrome fungerar sidorna. Det är det jag inte förstår. På min iPhone har jag inte lagt in någon annan webbläsare så jag vet inte om problemen är detsamma, men det känns ju så. Vad det nu än är.

Ursprungligen av Jock Scott:

Framför allt, tycker jag att problemet har intensifierats de senaste dagarna, även med "Mail".

Inte märkt av problem med Mail, annars håller jag med: har de senaste dagarna gigantiska problem med Safari i både iOS och i OS X. Bl.a. nu när jag skulle posta detta. Vad är problemet?

Ursprungligen av reboot81:

Bör nog ha lite mer ledigt än så, systemet vill ha lite svängrum att jobba på.

Därav min fråga. Brukar hålla mig på runt 3GB ledigt, men de har tuggats upp av "övrigt" som jag inte kan påverka (by default i iTunes utan att återställa).

@Baron, tack för tipset. Hittade inget uppenbart såsom en mängd röstmeddelande, men "övrigt" är nu nere på 1.5GB utan att jag gjort något. Känns svajigt, ungefär som WiFi-syncen som fungerar ibland men oftast inte.

Ursprungligen av Baron:

Jag tog hem iExplorer...

Sitter i samma sits som Baron beskriver i första inlägget. Har 2.5GB "övrigt", som inte går att hitta eller relatera till någon installerad app. Hittar ingen vettig lösning på nätet mer än att återställa, och det vill jag inte. Är det iExplorer som gäller, eller finns det andra tips? Frågar eftersom iExplorer inte är gratis, och jag vill inte betala för något i onödan.

Vet inte om det är relaterat till samma problem, men på sistone får jag ibland besked på platsbrist när jag ska ta ett foto, trots att iTunes visar X MB ledigt efter synkronisering. Använder inte iTunes Match, Spotify eller annan app som skulle kunna cacha stora mängder data.

iPhone 5, iOS 7.0.4.

Hej Micke,

Du kanske kan lösa det med den s.k. "iBook G4 logic board fix" som länkades här på forumet för några år sedan. Nu är den länken död, men går att komma åt via denna länken istället.

Jag löste mina problem med min gamla iBook efter att ha följt tipset i länken. Vill du inte skruva och ha dig direkt kan du ju "torrköra" lösningen först (typ trycka ihop datorn under uppstart vid lämpligt ställe). Lycka till!

Bra att sidan utvecklas! Jag tror säkert en del av de nya funktionerna kommer bli uppskattade när det hela sätter sig. Däremot tycker jag att det ser tråkigt och platt ut. Saknar (fortfarande) medalongtapeten och det bruna, eller i alla fall något som gör att sidan sticker ut och känns "mysig" att hänga på. Och, ett stängt brev=oläst