Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
DuddeSr

DuddeSr

Medlem
  • Plats Nacka
  • Registrerad 2004-03-16
  • Senast aktiv 2005-12-20
  • Antal inlägg 107

Foruminlägg

De senaste inläggen DuddeSr har skrivit i forumet.

Hör med SUN. Nu är det ett tag sedan jag hade kontakter med dom, men när det begav sig var de alltid pigga på att hjälpa till. Hur mycket var beroende på hur intressant projektet var. Jag kan så mycket att vi fick minst 10 ggr mer än den hjälp vi fick från Apple.

/Richard

Ursprungligen av Björnström:

Vi närmar oss 2006 och "year of intel" vilket kommer innebära enormt mycket uppmärksamhet och trafik. Det kommer kräva helt nya nivåer av besökare och trafik - och vi måste uppgradera vår serverpark därefter.

Idag har vi en dedicerad HP Proliant DL380G3 med 3GB RAM och 4x36.4GB 15.000rpm Ultra320 SCSI diskar i RAID-10 plus hotspare vilket MySQL rekommenderar i sin guide.

Vi skulle behöva ungefär tre till fem gånger så snabb server gissar jag, vad ska man köpa då? MySQL cluster? Nu talar vi om allt kunna hålla igång på Expo.

Har snackat med Apple om fem stycken Xserve G5 Cluster nodes för ett MySQL Cluster men frågan är om det är rätt väg att gå.

Hej,
här kommer två snabba frågor.
Den första är om någon använder Nokia 9300 som modem tillsammamns med PowerBook.
Den andra är om detta funkar, vilket modemscrip använder man?

Hälsningar
Richard

Ursprungligen av Ardri:

Ibland när jag slänger ngt i papperskorgen eller tar en skärmdump så skriker högtalarna till istället för att spela ljud-effekterna. typ weeeeh statiskt konstigt ljud. Fan handlar det om? Någon som varit med om det? Helt ny iMac g5 iSight

Under Systeminställningar --> Ljud --> Ljudeffekter har du säkert kryssat i rutan; Spela upp ljudeffekter för användargränssnittet.

/Richard

Tyvärr har det alltid varit så. Redan 1984 var jag i kontakt med Apple angående samarbeta. Resultatet av detta var att jag gjorde allt och som tack fick jag ett julkort. IBM fick nys om detta och erbjöd sig att sponsra projektet, vilket jag dumt nog avstod ifrån. Har sedan dess varit inblandad i försök att få Apple med på noterna. Detta med varierande resultat, men aldrig det som IBM kunde och ville erbjuda. Då var det en otrolig skillnad i hur man tog emot kunder/samarbetspartners.

/Richard

Ursprungligen av Björnström:

Kort personlig kommentar:

Vi har ju jobbat länge med Apple och som ni vet är vi ganska inriktade på deras produkter & kunder - både iPod.se och 99mac.se är relativt kända bland målgruppen. Ändå kan jag inte påstå att vi har ett grymt samarbete även om vi fått hjälp då och då med serverrabatt och "frågor & svar" sessions. Vi får inte låna demoexemplar av deras produkter och vi är inte inbjudna till lanseringsevents - lite bakvänt eller hur?

Som jämförelse har jag haft kontakt med IBM på sistonde och diskuterat sponsring av serverlösning - skillnaden är enorm! Har fått direktkontakt med någon på marknadsavdelningen som inte bara svarar på mail (!) utan även varmt välkomnar flera typer av samarbeten och lösningar. Nu är vi ju inte IBM-inriktade så det finns begränsningar i vad vi kan hitta på men attityd-skillnaden är fantastisk.

Tänk om Apple var lika lätta att jobba med som HP och IBM - då hade 99mac sett helt annorlunda ut!

Köpte ett sådant hos Kjell & Company, trodde jag. Visade sig att jag fick ett ersättningskort som inte funkade med OSX. Upptäckte detta efter mycket om och men. Fick byta till ett Level One kort.
Även om det låter elementärt så kolla att du har rätt kort.

/Richard

Ursprungligen av Fredrik Dolk:

Försöker få ett D-Link DGE-528T nätverkskort att fungera på en Dual 1,25 Ghz G4 (FW800), tillsammans med Tiger server (10.4.2).

Det vill sig inte riktigt. Trots installation vill inte kortet hittas av datorn. Någon som vet om detta kort inte är kompatibelt?

Hej,
är det någon som har fixat till så att 10.4 Serverns Weblog kan visas på Ärans och Hjältarnas språk, dvs svenska. Vill att, bland annat, kalendern visas med svenska benämningar på dagar och månader.
Hälsningar
Richard

Det som funkar bäst är Timbuktu från Netopia. Du kan ladda ner en demoversion som funkar i en månad-
/Richard

Ursprungligen av Björnström:

Jag skulle behöva jobba med vår OS X Server från en PC just nu, går det på något sätt? Jag talar om ARD eller andra grafiska gränssnitt, inte SSH och sånt.

Hej,
jag är ute efter EasilySimpleCalendar 4.8 dvs den version som var fri för privat och icke kommersiellt bruk. Det är något knas med mina php skript. Den version som är ute är version 6.0. Jag vill ha den enkla varianten. Min måste ha legat på HD som kraschade. Finns det någon som har den i sina gömmor.

Hälsningar
Richard

Tyvärr kan jag inte anväda den till min Canon. Objektivet är bara kvar som så många andra pryttlar som blir över.

Richard

Ursprungligen av CyberPet:

DuddeSr, kan du använda det till din Canon?

Har själv beställt ett objektiv till min Canon. Deras nya 60 mm/2.8 Macro. Fast många säger att 100 mm är bättre då man kommer lite längre ifrån krypen så de inte skräms bort. Så det kan vara att tänka på, även om Nikkors 60 mm kan vara bra, kolla avståndet om du ska fota sånt som kan flyga iväg.

Mitt favoritobjektiv sedan många år är AF Micro Nikkor 60mm 2.8. Detta är säkert det bästa macrobjektiv som gjorts. Har mitt kvar trots att jag har gått över till Canon.

Trevlig midsommar önskar
Richard

Ursprungligen av Nelson:

Miri och gäng, vad skall jag ha för ett objektiv till min D70:a ? vill komma riktigt nära!

Jag har upplevt nätverksproblem orsakade av ett för varm ethernet-kort. Har du provar med att köra datorn med "huven" av?
Att du inte kör ett installerat orginal system skall inte ha någon betydelse. Det gör jag också.
Når du menar Classic, startar du då datorn i OS 9 läge?

Richard

Ursprungligen av Per Selander:

Får ingen stil på min G4/450 Cube. Jag upptäckte att firewireportarna inte fungerade , och öppnade den och letade efter lösa sladdar. Efter det så får jag ingen/tveksam Ethernetfunktion. Den alternerar mellan " nätverkskabel ansluten" och " ansluten men saknar IP" med en sekunds mellanrum. Jag har resettat PMU nollat parameterminnet och bytt batteri. Kan det bero på att jag tagit hårddisken från en G4 stationär och bara kört igång ? jag har ominstallerat original Cube OS på en ledig partion på disken så det känns lite långsökt. Problemet finns både i Panther och Classic.
Tips nägon !?

Uppdaterade en backup HD från 10.3.9 till 10.4.1. Det var inte mycket som fungerade som man hade väntat. Tur att den gjordes på en Backup och inte på en server i produktion. Ligger nog kvar på 10.3.9 ett tag till.
Att göra en helt ny installation fungerar vad jag kan se problemfritt, men dom flesta vill väl göra en updatering.

Richard

Ursprungligen av hugin:

Någon som har några erfarenheter av uppgradering från Panther till Tiger på serversidan?

Det börjar dra ihop sig för oss nu. På klienter brukar jag alltid ta archive and install för att undvika problem som kan uppstå vid vanlig uppgradering. Men på servern vill jag ju ha allting intakt och vill därför köra en uppgradering.

Någon som har provat detta? Skulle gärna höra lite rapporter.

Hej, vill byta den optiska enheten i min Cube till en UJ 815 Super Drive. Den CD IDE adapter som sitter på den nuvarande optiska enheten passar inte. Behöver en som är "Upp o Ner". Har hittat några utanför Sverige, men det tar emot att betala 3-4 ggr vad varan kostar i fraktkostnad. Är det någon som har tips på var jag kan hitta en sådan i Ärans och Hjältarnas Land?
När jag kopplar in den med den nuvarande adaptern så funkar allt, förutom att adaptern sticker ut på vänster sida.

Hälsningar
Richard

Hej,en liten fråga som har anknytning till denna. Är det någon som fått detta att funka med Nokia 9500?

Hälsningar
Richard

Vi skyller lite på tidpunkten när det skrevs. Nu spelar det som väl är ingen roll i och med att det inte är där problemet ligger.
Tittade på din dump. Tycker det skanas några siffror på MAC-adressen. Min Ti400 har följande MAC-adress på kortet: 00:03:93:12:49:E0.

Kan nog vara ett bra tips att kolla med supporten.

Ha det bra,

Richard

Ursprungligen av Olle@mac:

Nja du missförstod lite, någon DHCP har jag inte - bara fast IP, det nummret som du ser till vänster på skärmdumpen.