Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Errol Garner

Errol Garner

Medlem
  • Registrerad 2004-05-07
  • Senast aktiv 2005-05-04
  • Antal inlägg 1333

Foruminlägg

De senaste inläggen Errol Garner har skrivit i forumet.

Ursprungligen av TERdON:

Bägge de har jag för mig endast tillverkar bärbara datorer. Utvecklingen går mer och mer mot bärbara datorer (tror iBook visar siffror på 70%+ också om jag minns rätt). Dessutom har jag för mig att Medion är rätt nystartade... Notera också att de enda som går uppåt i övrigt är Dell (som också har en ganska stor andel bärbara)

Du har fel både Medion och Acer tillverkar och säljer även stationära datorer m.m. Medion har funnits några år i Sverige men längre tid utomlands, Medion ägs av en av Tysklands största livsmedelskejor.

Kolla Medion 533% plus och Acer 80% plus på ett år! Apples 33% plus bleknar lite mot de siffrorna men förhoppningsvis så kanske Apple kan lära sig ett och annat av deras framgångar och överlägsna marknadsföring. Missförstå mig rätt det går bra för Apple men det skulle kunna gå ännu bättre om Apple omprövade sin ickeannonseringspolicy i Sverige.

Ursprungligen av Syd:

Hej

Har nu haft min första mac i omkring tre månader och den har skött sig exemplariskt fram till nu. Den fruktansvärda badbollen har börjat trakassera mig i tid och otid. Oftast då jag surfar (använder Safari), men även när jag pysslar med annat som egentligen inte borde kräva vidare mycket processorkraft.

Något/några förslag på vad som skulle kunna avhjälpa detta problem?

Storstädning av datorn med xupport eller cocktail och mer minne hjälper nog.

Ursprungligen av Leftrustle:

Notera Gigabit ethernet, var det där förut?

Nix perfekt för video och musikproduktion plus eventuell CELL processing.......

www.apple.se 1.8 och 2Ghz med Airport Extreme och Bluetooth inkluderat som standard. 20" modellen 1000:- billigare. 512MB minne

Ursprungligen av Olle@mac:

Skulle bra gärna vilja veta om kontrakt mellan skivbolag och Apple har en inbyggd tidslimmit där sagan om ITMS plötsligt kan ta slut och att branchen iställer går över till WMA.

ITMS saga lär inte ta slut på ett bra tag. Branschen är inte bara ett fåtal bolag utan tusentals så att alla skulle dra sig ur ITMS snart verkar osannolikt och ganska korkat eftersom ITMS knappt startat. ITMS finns ju bara i knappt 10% av alla världens länder än......

Ursprungligen av Macus:

Men de äldre låtarna är ju oftast bättre än de nyare.

Sanning med modifikationer. Oftast så kommer man bara ihåg de riktigt bra äldre låtarna och sina egna favoriter. Nya låtar tar ett tag innan de kan anses som klassiker eller bara veckans hit!

Ursprungligen av Olle@mac:

Har samma uppfatting som skivbolagsdirektörerna - dvs. äldre musik ska vara billigare. Som jag ser det undviker man/jag att handla äldre musik om dom (Apple) vill ha nypris - jämför med hur äldre allbum reas ut eller bensinstationer som säljer CD med samlingslåtar och som är billigare än ny CD.

Fråga - köper du en icke använd Volvo Amazon för samma pris som en ny Volvo - ja jag gör det inte... konklution - Jobs bidrar till att bromsa försäljning av äldre låtar och det gillar jag INTE.

Tror snarare tvärtom att Apple bidrar till ökad försäljning av äldre låtar eftersom tillgängligheten av äldre och ofta utgångna låtar blivit bättre och enklare för ITMS användare. Bekvämligheten att lätt hitta det man söker kan inte underskattas som säljargument.

Ursprungligen av Rajje:

Den sitter direkt i datorns ena port. I den andra sitter bara tgb/mus.

Det är väl separata kanaler på datorns två portar?

Borde vara det iaf men kan finnas undantag. Vissa datorer har 3 USB uttag där 2 delar på 1 kanal o.s.vl.

Vilket filformat är det på den externa disken?

Hur är den kopplad till datorn? USB2 enheter ska inte kopplas ihop på samma USB-kanal som en USB1 enhet då får man problem...

Ursprungligen av Hunter78:

Ja det återstår att se.

Det jag har set och provat av longhorn så är det mycket bättre än Win Xp men den som lever får se!
Så att longhorn skulle vara mer krångligare det kan jag inte hålla med om.

Jo fast nu pratade vi om WinPro 64. Longhorn blir säkert bättre än WinXP men kommer vid releasedatumet vara hopplöst frånsprunget av Apples Gazelle (eller vad det nu kommer heta när det släpps)

Ursprungligen av Hunter78:

Jo sant men en Dual DualCore intel på 3.2 Ghz ( 64 bit's ) med 4 MB L2 lär slå dagens G5 ganska lätt men visst det kostar en slant.

redan dagens 3.4- 3.8 Ghz slår en singel G5 på 2.5 med relativ lätthet i nästan alla tester men dock finns det områden där G5 är lika bra, men de är väldigt få.

Hur många tester har egentligen genomförts med G5 optimerade program och Tiger? Inte många.

Ursprungligen av Hunter78:

Det är sant att WinXp kräver lite större tröskelnivå av kunskap det är helt sant och bistra sanningen, men o anda sidan så kan man inte få allt!
Det betyder inte att WinXp är dåligt Os!

Jo det är väl dåligt om det är ännu krångligare än vanliga Windows, övergången ska ju vara smooth, inte bumpy! Verkar som om MS stressat ut OS:et kanske p.g.a. Tiger?

Ursprungligen av Hunter78:

HAHAH jodå om man har rätt hårdvara så funkar Plug n Play fint. det är det som är det stora problemet hos Pc att det finns massa små maskiner med konstiga märken som inte följer win rekommenderade drivisar m.m. som man inte vet ett dug om men om man håller sig till Asus, Intel med m.m. andra ord det stora märken så funkar det fint.

Så du håller alltså med om att den stora valfriheten på PC sidan mest är en illusion om man vill ha ett fungerande system?

Ursprungligen av Hunter78:

Fråga inte mig! Ring Microsoft och hör, vet jag!

Nja det var ju du som skrev " för den delen så finns WinXp 64 idag till försäljning ( släpptes måndag 25 ) "