Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Samuel K

Samuel K

Medlem
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning Läkare
  • Registrerad 2001-05-18
  • Senast aktiv 2017-02-23
  • Antal inlägg 3870

Foruminlägg

De senaste inläggen Samuel K har skrivit i forumet.

Ursprungligen av MalcomX:

16 till 24 bitar är ingen förbättring som någon människa hör.
Hade varit bättre om man koncentrerat sig på vanlig CD kvalité i ALAC formatet och sedan tillåtit konvertering från FLAC till iTunes Match. Apple gör allt så svårt istället för att göra det enkla nu.

Men om de nu skall satsa på dessa HD format, så skall det vara 24 bit/96 kHz eller 24 bit/88,2 kHz och inte någon konstig form som tex 24 bit/44 kHz då det inte är de 24 bitarna som är avgörande vid HD Audio

Håller verkligen med. Enda anledningen att köpa HD-musik, som jag ser det, är att man ibland får bättre mastrade album, mer i stil med vad som åker till vinylpressarna. Musiken på CD och iTunes är ofta mer reklamradiomässig. Finns såklart ingen teknisk anledning att det ska vara så, handlar väl mer om anpassning till olika målgrupper.

Trevligt om det blir så! Jag kan iofs inte tillförlitligt höra skillnad mellan 16 och 24 bit (blindtestat x flera på ändå ganska påkostad anläggning), men ALAC vs AAC är en helt annan sak.

Ursprungligen av zappee:

Det är en väldigt förenklad bild som inte stämmer längre.

Åh? Tycker jag mest bara hittar en massa tok. Har du något exempel?

Citat:

Även mer nyanserade kritiker finns i Nature, http://www.nature.com/news/climate-change-the...

Jag tror du får läsa om den där artikeln om du får den till klimatskepticism. Den är heller inte någon inlaga från en forskare, utan skriven av en (helsikes bra) vetenskapsjournalist. Kolla igenom de refererade artiklarna så klarnar nog bilden!

Ursprungligen av acke:

Är det fakta då? Det finns flera forskare som säger att dessa ändringar i klimatet är naturliga och något jorden alltid har varit utsatt för. Nu är jag bara djävulens advokat i det här fallet.

Alltid svårt att sammanföra vetenskap med hur saker fungerar i övriga världen. Vi kan ju tänka oss professor X som får sina verk publicerade i Turkish Journal of Questionable Science och skickar spektakulära debattartiklar till media, men vars slutsatser går tvärtemot det som professor Y publicerade i senaste numret av Nature. Icke-forskare brukar uppfatta sådant som David mot Goliat, vilket är lätt att sympatisera med. Professor X ställs därför i pressen mot professor Y, och det hela framställs som en "vetenskaplig debatt" mellan två jämbördiga sidor, när det i själva verket rör sig om en högröstad galenpanna kontra nästan alla sina kollegor.

Så absolut, det finns "flera forskare" som säger motsatsen, och vi får nöja oss med evidens trots att massorna vill ha bevis. Det är bara så det fungerar, och vill man se drama och debatt i den här frågan så är det inte i forskarvärlden man ska leta.

Ursprungligen av westerlu77:

Vad har ni andra för batteritid på 5S?

2 dagar. 1 dag vid riktigt tung användning (typ, fördriva tiden på flygplatser). Moves-appen i bakgrunden för jämnan dessutom, stänger jag av trackingen brukar det gå att krama ut 3 dagar.

Ursprungligen av johan_tanying:

Kanske bra om man får bredband via kabel-tv. För oss andra är väl problemet att tv-n sällan står i anslutning till inkommande uttag (telejack med ADSL exvis).

Låter som en lösning anpassad till amerikanska förhållanden, rätt många som har Comcasts kabelmodem. I övrigt rimligt med router i AppleTV om man ser till vad folk utanför Sverige har för uppkopplingar. Stora majoriteten sitter på ganska astmatiska linor, och med den där sortens lösning blir det enklare för folk att få strömmande video som inte hickar.

Jag tycker det känns som ett hyfsat trovärdigt rykte. 9to5mac är kända för att ha bra källor och hela storyn är lite för specifik och icke-spektakulär för att låta som ett hopkok.

Ursprungligen av necken18:

Är det någon som har koll på om det finns någon slags adapter till vanliga hörlurar (apple liknande)?

Kanske http://earskinz.com kan vara något?

Ursprungligen av primu[s]®:

Talade med Apple och det fick hög prio på deras support. De lovade att återställa datorn åt mig till nyskick. Datorn fungerar faktiskt fortfarande, inklusive touchpaden. Bra grejor!

Var med om samma med en ny iBook för sjuhundra år sedan. Har nog aldrig fått så snabb service någonstans. De ville kompensera för ev person- och egendomsskador o.s.v., jag ville att de skulle laga datorn. Slutade med att den åkte i ilfart till stora servicecentret i Nederländerna, lämnades tillbaka vid min dörr tre dygn senare.

Ursprungligen av plenty69:

Varför betala för en skärm när man ha en bra? Så är det i mitt fall, jag har en Extern skärm till min macbook..

Tänkte kanske mest att man inte vill ha en slö dator till överpris. Extraskärmen får man väl se som en bonus

Ursprungligen av pmarriott:

Möjligen om man beställer SSD och minne från Apple men om man petar in det själv i efterhand blir det ganska prisvärt.

Då är man ju uppe och nosar kring 10 papp. Förutsatt att man inte utgår från den billigaste Minin, som alltid har varit nästan löjligt underutrustad på processorfronten. iMac börjar kring 12 tusen och då får man åtminstone en hyggligt framtidssäkrad quad i5 samt såklart ny skärm, tgb och mus. Kan eventuellt förklara varför Mini uppges sälja så dåligt.

Dessutom ganska begränsade besparingar med att skruva själv (vilket är en lite svettig operation på en Mini). Apple tar knappa 1800 spänn för en 256 GB SSD alt Fusion drive, på Dustin verkar motsv SSD kosta runt 1600. Ungefär liknande besparingar för RAM eftersom man måste ut med Apples 2 GB-stickor. Jag tycker inte det är värt besväret.

En Mini är sällan ett "bra" köp. Visst, instegskonfigurationen är billig, men man får en ganska dumsnålt specad maskin. Så fort man börjar slänga in SSD, anständigt med minne o.s.v. hamnar man på en prisnivå där man nog så gärna kan köpa en iMac. Det gäller alldeles särskilt nu när Mini släpar efter, men tittar man bakåt så har det i princip alltid varit så. I min värld är det mer en special-Mac för TV-bänken eller garderoben.

Ursprungligen av bluzol:

Egentligen är det fukten i den varma inomhusluften (varm luft innehåller mer vattenånga än kall) som kondenserar på de kalla ytorna i telefonen; när telefonen värmts upp till omgivningens temperatur avdunstar vattnet igen.

Inte helt relaterat, men har man varit ute i fimbulvintern och råkat kyla ner iPhonen (eller annan dyr elektronikpryl) så kan man faktiskt stoppa den i en plastpåse medan man fortfarande är ute i kalluft. Luften man stänger in i påsen kommer att vara knastertorr så då blir det ingen kondens. Påsen ska såklart vara stängd tills innehållet når rumstemp. Men enklaste är såklart att hålla iPhonen varm i stället, fickorna i en skaljacka är t.ex. inget man ska ha mobilen i när det är 25 minus ute.

Ursprungligen av mac-art:

Eller kanske XLD http://tmkk.undo.jp/xld/index_e.html. Guide finns här: http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=XLD.

Har prövat xACT, men fastnade för XLD. Klarar en massa format och kan konvertera/ripa till flera samtidigt, t.ex. FLAC och mp3.
Dina önskemål uppfylls med XLD.

+1

Suveränt program. Kan såklart också konvertera åt alla håll, så man t.ex. kan konvertera en köpt FLAC till ALAC och lägga till i iTunes.

Ursprungligen av kenjon:

Nästan allt vad gäller hörlurar är en smaksak (utom möjligen för de allra billigaste), både vad gäller hur de sitter och hur man tycker ljudet är.
Bara att testa sej fram i en butik som låter en göra det.

Lite så ja. Å andra sidan är bra ljud inte fullt så subjektivt, det finns fortfarande en sådan sak som att återge signalen utan att fördärva den alltför mycket. En jämförelse som ligger nära till hands är iPrylarnas IPS-skärmar mot de klatschiga OLED-sakerna man hittar på alldeles för många mobiler.

Vi ska nog inte gå in på exakt hur mycket ljudsnobb jag är, men jag tänker som så att syftet med ett par iPhone-lurar ändå är att låta bättre än vad man nu annars skulle behöva stå ut med på bussen, promenaden o.s.v. Just därför kompromissar jag, har fastnat för lurarna i Sennheiser MM30/Creative EP-630. Inget man stör sig på ljudmässigt, sitter bra (i mina hörselgångar, YMMV), tål ordentligt med stryk och är riktigt billiga. Använt (och nött ut) flera varianter av samma lur i 8 år nu. Blev iofs ett par MM70i senast, men det var för att de vanliga hade tagit slut

Ursprungligen av lasselu:

Dum kommentar imho (näe, smileyn hjälpte inte)...hur många vanliga människor har använt ett stereomikroskop? Jag har då aldrig gjort det och tycker i alla fall det jag citerade är imponerande...

De flesta med ngn sorts basal natur-bakgrund bör ha suttit vid ett (möjligt att en del gymnasier snålar väl in på sånt numera). Tekniken består i en vanlig dioptrijustering, man vrider på okularet tills man ser skarpt med bägge ögonen. Om du fortfarande imponeras av dylika tekniska under kan jag tipsa om att man hittar motsvarande i sökaren på en systemkamera också (vrid på lilla ratten bredvid sökaren tills det blir skarpt).