Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Redglittercoffin
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning say cheese.
  • Registrerad 2004-10-07
  • Senast aktiv 2013-04-07
  • Antal inlägg 1600

Foruminlägg

De senaste inläggen Redglittercoffin har skrivit i forumet.

Det borde kanske framgå lite tydligare någonstans att 99/mac har ambitionen att vara on-topic.

Ursprungligen av Olle@mac:

Vad jag läst så ska den dyka upp under första halvåret 2009, fast knappast att den redan då har Flash... de snuttar som finns ute om den typ på YouTube gör att mitt intresse ökat markant.

http://www.youtube.com/watch?v=UiQzCd2OnoM

Det är just det som är så tragiskt. Det finns snuttar på youtube. Det är ungefär vad någon har sett alls av telefonen, vare sig skribenter eller konsumenter. Ändå lyckas folk trumma ihop något slags konstig entusiasm för en produkt från ett företag som ligger i sina sista dödsryckningar. Telefonen i fråga är dessutom en prototyp, inte en färdig produkt.

Och på vilket sätt är det en styrka att få Flash på sin telefon från tillverkarens synvinkel? De får en miljö som troligtvis blir viktigare än deras egen och de kommer inte att ha någon kontroll över den själva.

Det enda flashinnehåll jag inte blockerar i Safari är Youtube. Skulle Youtube gå över helt till öppna standarder så slutar Flash vara något mer än ett sätt att leverera all dum skit (ad-banners osv) som man trycks upp i nyllet på en när man surfar.

Har du kollat bland nätverksplatser?

Ursprungligen av imported_olli:

Jag väntar med spänning!!
Det är en källa som torde vara ganska trovärdig. Att få höra en person med den titeln prata fritt ur hjärtat utan en TV-kamera i nyllet skulle vara MYCKET intressant.

Desvärre blev det inte av att jag drog upp det ämnet i julas så ni får nog vänta ett bra tag till, ska väl åka och hänga i hennes sommarstuga framåt maj när vintern och vårslasket är över. Blir det någon lång pinsam paus så lovar jag att ta upp denna heta potatis.

Ursprungligen av ~~~:

MacOS X verkar mest vara fråga om en massa bjällror och trumpetstötar en inte direkt behöver för funktionen... Kanske ska satsa mer på funktion istället för polerad och glättig yta (?) känns som OS X e mer efter i gränsnitten ibland -- då det tar en jävla tid att komma med nytt istället! ;]

Var du full när du skrev det här?

Kul att se folk som startar företag med ett produktsegment som håller på att dö ut. Deras möten med investerare för att locka till sig långsiktigt kapital måste vara helt priceless. Vad ska de locka med? Feta marginaler? Inte direkt.

Kanske någon linuxtomte på firman med rik morsa som står för fiolerna

There is no glädje like skadeglädje.

Det kan också vara tomt prat eller ett sätt för Adobe att göra tusen nålar på Apple genom att gå ut offentligt och säga att man jobbar tillsammans fast man inte alls gör det (John Grubers tolkning).

I vilket fall som helst, ge mig ett enda vettigt skäl till varför Apple frivilligt skulle släppa in en utvecklingsplattform som de inte har kontroll över på en i sin tur helt egen plattform som de har kämpat hårt för att kontrollera hittils? Ett enda vettigt skäl, tack.

Tittade inte så nog först så jag trodde att det handlade om att införa en nivå ovanför veteran Kul att se att diskussionen om användartyper inte inte är ny!

Ursprungligen av Lm:

Antivirus installerat hær!

Ni som kør 10.5 har alla antivirus med i default installationen, bara schema lægga.

????????

Ursprungligen av Iphone77:

Köpte ny fläkt på ebay och gjorde bytet själv istället. .

Hur mycket betalade du?

Jag blev positivt överraskad av recensionen faktiskt. Detaljerad, rättvis och förmodligen ganska provocerande för den skara som vanligtvis läser TH. Roligt att se.

Jag tror inte att Apple har något principiellt mot bakgrundsprocesser utan snarare att man har valt att begränsa funktionaliteten tills hårdvaran kommer ikapp alla möjligheter som operativsystemet medger. Konsumenter som blir sura på att deras telefoner segar ner pga multi-tasking kommer till stor grad att skylla problemen på Apple, inte på sig själva eller programtillverkaren. En iPhone är väl ungefär som en Yosemite eller Yikes! i kapacitet med 128 MB RAM, något som kräver att man faktiskt hushåller med resurserna för att bibehålla den snabba responsen.

Jag skulle säga att det finns en skara personer som mest av allt vill ha "bullet point features" så att de slipper förlora tävlingen på nördfesten mot polarna som har WinMo- eller Symbianlur. Det är tröttsamt att ständigt höra dessa personer undgå att de inte är Apples enda eller viktigaste kunder.

Min teori om Push är att avdelningen (eller om det är flera) som producerar tjänster på Apple inte är så himla duktiga (vågar jag till och med kalla dem för klantar?). Jag var själv väldigt missnöjd med .Mac, MobileMe-övergången var väl inte lysande för någon och sedan historien med Push som aldrig verkar bli av. Jag vet ju inget med säkerhet men jag tror att Apple saknar kunnandet för att erbjuda tjänster i en riktigt stor skala om man bortser från succén med iTunesStore på desktopen och AppStore på den mobila sidan.

Ursprungligen av ks.rasmus:

Åååå!!! vad jag vill ha en appel home ftp server 1TB-2TB! "Time capsule wherever you are in the world" only appel! haha

HP har en liknande.

Faktum är att med Wide Bonjour så funkar det redan nu.

Ursprungligen av gabriel.fjellander:

Appletell? Aldrig hört talas om..

Ja eller hur.

Vem var det nu som sa "Karma will destroy you, baby!"