Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Redglittercoffin
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning say cheese.
  • Registrerad 2004-10-07
  • Senast aktiv 2013-04-07
  • Antal inlägg 1600

Foruminlägg

De senaste inläggen Redglittercoffin har skrivit i forumet.

Börjar känna mig rätt så grinig just nu. Jag har tankat ner uppdatering många gånger nu med samma resultat.

Ursprungligen av carpelux:

Nu är det min tur att få problem. Efter att ha laddat ner uppdateringen i en och en halv timme så får jag efter det att säkerhetskopieringen utförts, "Iphone-enheten "Christers Iphone" kunde inte återställas. An internal error occurred".

Det är nog bara att vänta tills imorgon...

Jag får samma fel. Har provat att tanka ner uppdateringen flera gånger om med samma resultat.

Ursprungligen av MalcomX:

Tack

Men hade det inte varit lättare att skriva

~/Library/iTunes/iPhone Software Updates

Vad är det för mening med ett forum om alla söker på google och var skulle man finna sina sökningar
på google om ingen skrivit svaret på ett forum ?

Har du tänkt på det

Är det bara jag som INTE hittar någon mapp som heter iTunes i Library? Det verkar som att uppdateringsfilen är trasig, men iTunes.app vill bara använda samma fil varje gång jag försöker uppdatera min iPhone. Jag har letat som besatt efter ett sätt att kasta den första filen så att iTunes kan ladda ner en ny.

Ursprungligen av Goflorp:

Jag tror det finns en mening med att "kompisar från förr" liksom ÄR det.
Jag har svårt för att folk liksom är lite "salongs-korkade" och "hobbyrasister".

Salongskorkad är nog det bästa ordet jag har lärt mig på länge. Väldigt fint överförd betydelse från salongsberusad. Det känns som ett ord som jag har saknat i många år för att kunna beskriva vissa människor man stöter på. Tack för den!

Ursprungligen av ;:

Det är fullkomligt vansinnigt att förutspå någonting så långt fram som 2015. Jag hoppas att ingen tar det här på allvar.

Jag kan inte påstå att det var oväntat, men min känsla var mer av en chock snarare än förvåning när det väl hände.

Det har varit en riktig jävla bergochdalbana sedan 2002 när jag började fundera på att skaffa en Mac och 2003 när jag väl köpte min allra första egna. Spänningen inför varje Keynote. Alla kommentarer och debatter på forum efter varje produktintroduktion. Med Apple och Steve Jobs har det dock aldrig bara varit produkter. Det har handlat om filosofi och om ett resonemang om vad som är viktigt och värt att prioritera. Att gå in i butiker och klämma på alla nya iBooks, PowerBooks, MacBooks, MacBook Pros, iPods, iPhones har alltid varit kul. Men det har aldrig varit lika kul som att försöka ta ett steg tillbaka och se vad de representerar för tänkande. Vi som gillar Apple har också varit lyckligt lottade med skribenter och observatörer av högsta klass: John Gruber, Andy Ihnatko och John Siracusa. Vem skulle kunna tänka sig att alla tre skulle skriva om något annat företag? Apple under Steve Jobs har kommunicerat väldigt lite i ord och väldigt mycket i produkter. Apple är unikt för att det talar med en klar och tydlig stämma. Hur många andra företag kan marknadsföra sina produkter med en enda mening eller mindre?

Det är nog ingen slump att Tim Cook har Steve Jobs fulla förtroende. Han kommer med all sannolikhet göra ett utomordentligt jobb, men känslan av att en era är över är svår att bortse ifrån. Jag tror att Apple kommer att växa och att deras bästa tid ligger framför dem. Men jag kommer att sakna Steve Jobs. Det kommer aldrig bli likadant igen.

Tack för allt, Steve.

Är det någon som har fått tethering att fungera med en iPhone 4 som är köpt från Tele2? Jag misstänker att Tele2 spärrar tethering bara för att jävlas med folk som inte har köpt deras dyraste abonnemang.

Ursprungligen av bodahl:

Använd Pystars drivrutiner så funkar dom flesta korten .
Jag använder pc kort i min G5 Med Pystars Drivisar och det funkar bra.

B.D

Kan du boota från det också?

Måste det vara ett specifikt kort just för Macar? Finns ju billigare för Windows, men jag har inte lust att dra en chansning för en dator jag köpte för en hundring.

Cupertino säljerFirmtek Seritek 1S2 SATA PCI-X kort som ska funka utan problem.

Kjell & Co säljer SATA kontroller PCI som anger bara anger windowskompabilitet

Någon som vet hur man kan få tag på ett riktigt billigt kontrollerkort som faktiktiskt fungerar i en gammal Power Mac G4?

Ursprungligen av ledin:

Själv har man ju inte så snabbt internet så den får laddas ned under natten

Apples server är ruggigt snabb faktiskt. Via min Airport Express dessutom.

Ikoner, dock och wallpaper är Arcade Daze av Gedeon Maheux på The Iconfactory. Menyraden innehåller MoodBlast, Adium (med Amora ikon av David Lanham), Twitterrific och Caffeine.

Ursprungligen av whoami:

Har du testat garantin ändå? Du har tre års reklamationsrätt nuförtiden. Även om det inte är samma som garanti så kan du hävda att felet är ursprungligt då den höll mindre än förväntad livslängd. Det vill säga om du inte har brukat datorn på ett otillbörligt sätt. Jag vet inte om det kommer att fungera, men det är värt ett försök. Ge inte upp direkt så fort dom säger nej.

Jag sitter i den sitsen fast jag har en MB med combon istället för superdriven. Undersökningskostnaden är ju ganska skrämmande om man 1) är pank student och 2) inte kan vara säker på att Apple ställer upp och tar notan. Jag är ändå überpedant och har inte tryckt in mynt i sloten men känner mig ändå osäker på det hela.

Från Apples supporttelefon hörde jag att man jobbar på en ny grej att man kan få lägga mellanskillnaden vid en reklamation för att få uppgradera till en superdrive om combon torskar som i mitt fall.

Jag tycker att det är ett problem när det börjar klia i fingrarna alltför tidigt på moderatorer. Ta bort inlägg när de blir anmälda och stäng trådar när de har spårat ur och låt resten vara. Ibland får jag en känsla av att en del mest är uttråkade och tittar efter trådar att stänga för att de inte gillar vilket riktning diskussionen är på väg.

Är det värt att lägga ner en längre stund på att skriva ett längre och genomtänkt inlägg när man aldrig vet om trådar kommer att hållas öppna eller inte? Kul om man fundrerar över ett ämne en hel eftermiddag, lägger ned en timme på att formulera ett bra inlägg senare på kvällen för att märka att tråden har stängts dagen efter. Det har hänt mig för många gånger.

Vissa mods har en vana att stänga och radera glatt pga off-topic, men de enda inläggen jag ser dem göra utanför sina kursiva modinlägg är ofta trivialt strunt som ligger farligt när den sorten de själva skulle ta bort.

Numera tar andra forum upp mer och mer av den tid jag brukade lägga på 99.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Ur forum-villkoren:
"6. Diskussioner på 99mac skall handla om användande av Apples och andras produkter som har att göra med datorplattformen Macintosh. Diskussioner som inte rör Macintosh eller närliggande ämnen skall hållas på andra ställen."

Kanske större typsnitt och fetstil? Blinkande Flash-animation?