Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
tobiwan

tobiwan

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2004-10-11
  • Senast aktiv 2014-01-28
  • Antal inlägg 576

Foruminlägg

De senaste inläggen tobiwan har skrivit i forumet.

Fördel: Du slipper installera Windows.
Nackdel: Alla program funkar inte.

Jag har endast provat IE 6 och Counter Strike, men de har funkat helt ok.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Alright, tack!

Efter lite läsande där så verkar det som den största buggen i Plex under Snow Leopard är att apple remoten slutar fungera. Så det är nog värt att vänta med en uppgradering tills de släppt en fix för det problemet.

Någon som testat hur Plex funkar under Snow Leopard?

Har någon testat om Plex fungerar utan problem under Snow Leopard? Det är ganska avgörande ifall jag ska uppgradera eller inte.

Jag köpte Screenflow som är väldans enkelt att använda, snyggt gjort och har rätt bra prestanda.

Jag upplever det snarare tvärtom, det funkar mycket sämre i Windows XP, där ofta när ett program hänger sig så låser sig allt utan att du kan göra nåt, inte ens tvångsavsluta fungerar. I OS X funkar det oftast och det är väldigt sällan att hela OS:et låser sig, dock inte sagt att det aldrig händer för det gör det.

Japp, det går, jag kör med det.
Var dock ett tag sen jag gjorde det så minns inte hur. Tror det finns i inställningarna i Plex nånstans, kolla igenom och se om du hittar där.

Har nu testat att avinstallera Safari 4 betan på både min PowerMac G5 och min Mac Pro. Unit converter funkar som den ska nu på båda burkarna. Tack för tipset!

Synd att behöva avinstallera Safari betan, fast samtidigt så störde jag mig sjukt mycket på de nya tabbarna, speciellt när man använder Wacom-penna.

Samma problem för mig. Men varför skulle det bero på Safari-betan? De har ju ingenting med varandra att göra kan man tycka.

Äntligen!!! Som man väntat och hoppats så länge.

Läste på lite om grafikkortet på NVIDIAs hemsida och det ska ha deras Pure Video HD-funktion. Så det borde inte vara några problems att spela upp full HD-filmer. Eller?

"GeForce 9400M G includes a dedicated PureVideo® HD processor that offloads all the complex and demanding video decoding from the power-hungry CPU. With this purpose-built HD video post processing engine, the GeForce 9400M G brings clear and crisp high-definition video to life, accurate color, and precise image scaling for movies and video while using less power for longer viewing on-the-go."

Frågan är hur stor skillnad i prestanda det är mellan Mac minin med 128MB och 256MB-versionen av kortet, när det gäller att spela upp 1080p-upplösta filmer. Man vill ju att alla filmer ska flyta på helt felfritt utan framedrops oavsett om det är en .mkv, .mov eller .avi osv. Någon som har erfarenheter av detta från t ex MacBook som har samma gfx-kort?

Grattis! Bästa Mac-sidan i Sverige. Kanske bäst i världen till och med?!

Ursprungligen av acke:

Lugn och fin. Jag tror den kommer komma inom en månad.

Kan ju alltid hoppas!
En ny Mac Mini och Plex är det som saknas till min TV. Nu får jag köra min MacBook kopplad till TV:n och den pallar inte riktigt med 1080p-videos. 720p klarar den dock utan problem.

Ursprungligen av vanilj:

Bara för att de inte presenterade den idag så betyder det ju inte att den aldrig kommer. Den dyker nog upp i en "tyst" uppdatering inom ett par månader.

Tror du verkligen det? Jag tror att om de släpper en uppdaterad Mac Mini så borde de lansera den vid någon sorts event. Kanske ett special event? Jag menar det har ju gått så lång tid sedan den senast uppdaterades och den yttre designen borde uppdateras för att matcha de nya iMacarna och MacBookarna.

Många trodde (eller i alla fall hoppades som jag) att Apple skulle lansera en ny Mac Mini idag, men icke. :/

Jag kommer ihåg förra årets Macworld, när jag satt och hoppades då också, men den kom inte då så nu ett år senare kändes det verkligen som det gått tillräckligt lång tid för att den verkligen borde komma. Sjukt besviken, men inte direkt överraskad.

Vad kommer hända med den? Var det här sista spiken i kistan? Kommer de lägga ner produkten helt nu?

Vad tror ni?