Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bjoern

bjoern

Medlem
  • Registrerad 2004-10-20
  • Senast aktiv 2020-03-28
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen bjoern har skrivit i forumet.

plötsligt fungerar det klockrent http://docs.info.apple.com/article.html?path=AddressBook/4.0/sv/ad995.html

"Om något annat program inte kan ta emot vCard-kort i standardformatet 3.0 kan du pröva med att ändra formatet till 2.1 på vCard-panelen i inställningarna för Adressbok, och sedan skicka kortet igen."

Sonyericsson HBC-700 funkar, utom med adressboken (förståss). Då kan du ha en hållare som är "dum" eller låta telefonen stanna i fickan.

Tack för goda tips och länkar till bra sidor, nu har jag fått blodad tand, en bok i ämnet synes nu självklar.

Nu börjar det bli riktigt intressant, UltraSMS och MySQL, den gamla t68 med simkort kan aktiveras att skicka sms via webgränssnitt.
http://www.ultrasms.org.uk/projects/c/ultrasms/downloads.php

Med full respekt för alla varianter som är "lågpris" eller "gratis", funktionen finns inbyggd i adressboken. Förutsättningen är att datorn är parad med mobiltelefonen, kostnaden är då vad din operatör debiterar för tjänsten, detta varierar beroende av abonnemangsform. Så långt är allt gott och väl, sms från adressboken fungerar klockrent. Det jag önskar är ett AppleScript som aktiverar funktionen, ex.vis ska ett sms skickas vid en viss händelse, förutsatt att telefonen finns i närheten. Detta skulle då fungera oberoende av internetuppkoppling, låt oss kalla det för en internetoberoende larmfunktion. Alternativet för en novis, tips om någon bra litteratur där man kan förkovra sig i AppleScript?

Ja, det vill jag gärna kunna göra, skicka sms med script som aktiveras via exempelvis ical. Jag vill inte använda mig av "eftersändning" till Skype eller smsmac.com utan använda mig av bluetooth till mobil som det är tänkt i adressboken. Oj vad jag har letat............

Hade samma problem med Macbook Pro. I Windows, nere i högra hörnet vid sidan av klockan finns en liten ruta nämnd "Apple keyboard support", bocka för Disable (logiskt?) och se där, det funkar nu, förutsatt att svenskt språk är angivet i kontrollpanelen.

Inte från, till. --musen, du fixar det mesta med tangentbordet, rackarns kvickt.

Jag slog också på stort och köpte en Imac G5, som för ett år sedan lämnades in för samma åkomma, ALLT, moderkort fläktar hårddisk och nätdel blev ersatt, den hängde sig totalt nu och då. Efter att till slut ha kopplat bort bluetoothmusen, Kensington (som inhandlats på Applestore), slutade den att hänga sig ofta, nu bara ibland, men det där fläktljudet är en fruktansvärd plåga fortfarande. Det enda som jag inte testat, är att återgå till OS före Tiger, då var den tyst, alldeles då i början..........
Har AppleCare, får väl börja ringa till support igen, men det är ju så himla omständigt, tidsödande alltså. Synd det där, de borde skicka ut en Apple-ambulans direkt utan förestående korsförhör, byta ut burken, betala för sveda och värk och smita ut köksvägen.

RAZR, Telefonboken är inte så bra som man kan önska sig, det läggs upp en post för varje nummer istället för att som på SE mobiler samla alla nummer på en post.

Nu har jag läst på, Missing sync hade jag missat, just anteckningar verkar inte vara prioriterat/återfinnas. Jag vill också gärna finna lösningar utan genvägar, försöker under tiden tänka postivt, Palm desktop känns nästan som en nostalgitripp......

http://www.apple.com/isync/download/ står beskrivet vad som behövs, antar att det gäller Treo liksom min Zire71. Anteckningarna hitta du i Memo List i Palm Desktop. Tänk på att initiera synkningen från Palmen (Treon). För övrigt är Mail, iCal och Adressboken befriande olik Outlook!

Jag gillar min Siemens M65, det bara är så! Plats för 1000 kontakter och stötsäker. Jag synkar först min Palm med isync, i steg 2 synkar jag den med PC och outlook, i steg 3 synkar jag M65 med outlook. Ja, jag vet att det är omständigt, men allt går väldigt snabbt, PC:n står där den står, bl.a för bokföringens skull. Kontakterna inklusive adresser, det fixade inte Z1010. Att få outlook att inte lägga till tramsiga parenteser i telefonnumret är en annan historia. Allt i väntan på att isync i nästa version fixar det hela.

CA-modul från Inwarehouse, art. nr e840761, där finns den, 595:00, 681:25 med frakt. Var noga med hur du söker, de vill gärna lista en CA-modul som inte finns i lager, ringer du dit finns den inte heller!!
Med sista programvaran, EyeTV 1.7 Update får du in text-TV, i canal+, på sida 199 får du svensk text, som dock försvinner vid dvd-överföring. "sorry but the titles get "lost" when exported to a DVD.
But as long as you keep the org. stream in your EyeTV Program window (Archive) can use the Teletext feature. "

Problemet är bara att om du har en z1010 finns inte faxalternativet, som det gör när du har en T68i eller en z600