Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mattias Malm

Mattias Malm

Medlem
  • Namn Mattias Malm
  • Plats Jönköping
  • Sysselsättning Systemutvecklare
  • Registrerad 2005-03-25
  • Senast aktiv 2021-10-22
  • Antal inlägg 171

Foruminlägg

De senaste inläggen Mattias Malm har skrivit i forumet.

Äntligen!

Troligen för att spara batteri. iPhone lyssnar ju annars hela tiden vilket naturligtvis drar lite ström. Om jag förstått det rätt är det närhetssensor som förhindrar att skärmen tänds eller att telefonen "lyssnar" när den ligger i en ficka eller med skärmen nedåt. Jag tycker det är vettigt, och dessutom är det enkelt att stänga av "Hey Siri" tillfälligt genom att lägga telefonen med skärmen nedåt.

Och tänk om de äntligen kunde presentera en mobil högtalare. Typ en Play:1 med inbyggt batteri som står på en laddplatta men enkelt kan lyftas av för att ta med ut på altanen. Då rullar pengarna ut igen...

Sen har jag för mig att jag läst att t.ex. Play:5 g2 redan har inbyggd mikrofon som kan aktiveras via mjukvaruuppdatering. Då skulle röststyrning kunna komma till befintliga högtalare också!

Trist, men då var det som jag befarade efter mina försök att hitta HomeKit-kompatibla enheter för inbyggnad.

Jag kör Tellstick Znet Lite eftersom jag tidigare kört deras 433-system och har kvar en massa prylar. Eftersom jag nu köpt en massa Fibaro-enheter funderar jag på att skaffa en controller från dem framöver, men jag är helt med på tanken om att få stöd för HomeKit i controllern och väntar för att se om det kommer i framtiden.

Som jag förstått det var Vera på gång, men fick ett bakslag i.o.m. förändringar som Apple gjorde i HomeKit. Osäker på vad aktuell status är dock, men visst är det så att Apple kräver någon specifik hårdvara för att man ska få stämpeln om kompatibilitet med HomeKit?

Jag håller på att bygga om huset och har precis börjat installera brytare och dimmrar från Fibaro med stöd för Z-wave. När jag skulle skaffa en rörelsesensor såg jag att Fibaro börjat lansera produkter med stöd för Homekit också. Då började jag fundera på om jag istället borde satsa på Homekit. Dessvärre hittar jag inga dimmrar för inbyggnad med stöd för Homekit. Alltså produkter motsvarande Fibaro Dimmer 2 (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3262956). Någon som vet om det existerar små Homekit-puckar med dimmerstöd att placera bakom strömbrytare på väggen?

Uppgraderingslänk till Yosemite finns aktiv på Apples svenska webbplats, men jag får beskedet att den inte finns tillgänglig i den svenska App Store. Nån som fått igång nedladdning än?

Jag är väldigt nöjd med Beamer. Hög kvalitet, inget hackande och man kan dessutom använda fjärrkontrollen till Apple TV när man väl satt igång uppspelningen. AirPlay Mirroring från MacBook Air till Apple TV (3 gen) funkar inte speciellt bra för film.

Visst är retinaskärmen på rMBP enastående, men vid jämförelse med MBA bör man ha i åtanke att rMBP kör en upplösning på 1280x800@2x vilket är märkbart mindre är 1440x900@1x som MBA kör. Allting är naturligtvis skarpare på rMBA, men objekt är större (i mm räknat) och man får alltså en mindre skärmyta trots samma fysiska storlek på skärmen. Det går naturligtvis att ställa in retinaskärmen på andra upplösningar (t.ex. 1440x900), men är det verkligen någon som gör det om man inte har ett tillfälligt behov av att byta? Man får ju inte samma skärpa som när man kör "rätt" upplösning och dessutom har jag läst att man tappar grafikprestanda.

Värt att ta med i beaktan iallafall...

(Jag kör en MBA 13 och är riktigt nöjd)

Och på Telenor.se händer ingenting... Nu är klockan 00.12.

Ursprungligen av pmarriott:

Jag köpte på skiva från början men har fått uppdateringar på iWork via MAS sedan dess tillkomst.

Jag hade fel. Minnet svek mig och jag blandade ihop saker. Visst får man uppdateringar av iWork även om man installerat från DVD, men det är via Software Update som sedan ett tag är integrerad i MAS. Pages, Numbers och Keynote finns alltså inte registrerade i MAS som köpta appar, och kan således inte heller installeras från MAS, utan bara uppgraderas om man redan installerat en äldre version.

Jag gjorde en nyinstallation av Mavericks sent igår, och när jag skulle installera mina appar fanns iWork inte med i listan över köpta program i MAS. Den sena timmen gjorde nog att jag inte tänkte så klart, så jag insåg helt enkelt inte att iWorks skulle uppgraderas om jag bara installerade den gamla versionen från DVD först. Nu vet jag bättre, men saknar ändå möjligheten att överföra tidigare gjorda DVD-köp till MAS-köp...

Ursprungligen av liganen:

Hm vad konstigt för jag hade iWork och även iLife på skiva ifrån min iMac som jag köpte och jag inte fått upp någon uppdatering alls. Nu köpte jag Pages för jag behövde den just nu. Är det något som Apple har tagit bort nu?

Jag tror inte du får uppgraderingen för program som inte kommer från Mac App Store. Pages, Numbers och Keynote som köpts på skiva har ingen koppling till motsvarande appar i MAS. Jag har också iWork 09 på skiva, så jag köpte Pages och Numbers igår. Kommer nog köpa Keynote också, men om någon vet ett sätt att få MAS att erbjuda uppgradering på Keynote trots att jag inte köpt programmet i MAS utan på DVD tar jag tacksamt emot informationen...

iPhone 5s känns som en riktigt bra uppgradering. Jag har en 4s med tvåårskontrakt som skaffades så fort den blev tillgänglig, så det är dags att uppgradera under hösten.

För mig känns det toppen med ett sådant prestandalyft som 5s innebär. Dessutom är jag glad att designen är densamma som iPhone 5 som är riktigt snygg, tunn och lätt.

Den nya kameraprestandan tillsammans med de nya kamerafunktiinerna är ju enastående. 10 bilder/s är ju mer än dubbelt så snabbt som min nya EOS 6D! Att kunna filma i 120 fps öppnar ju dörren för riktigt sköna filmklipp i slow motion. Att kameran dessutom höjer bildkvaliteten genom att ta emot mer ljus är toppen. Snacka om att fokusera utvecklingen på rätt saker! På tal om fokus, så ska den enligt uppgift vara ännu snabbare. iPhone 5s kommer bli ett utmärkt komplement till min DSLR.

Touch-ID känns riktigt bra integrerat i både hårdvara och mjukvara. Definitivt något som jag kommer använda. Det kommer troligen göra min telefon säkrare än idag. Strået vassare batteritid är ytterligare ett steg i rätt riktning.

Det sista jag tänker på är riktigt stort för mig. Äntligen ser det ut som om vi kan få ett bra stöd för LTE här i Sverige. Detta har nämnts i tråden, men det verkar inte som om det är en så stor grej för många. Jag tycker det är jättebra. Att andra telefontillverkare redan har det minskar inte för mig det faktum att iPhone blir mycket bättre med riktigt 4G-stöd i Sverige.

Ursäkta det långa inlägget, men jag tyckte det var så mycket bra saker i uppgraderingen. Sammanfattningsvis: en toppenuppgradering som jag ser fram emot att få lägga vantarna på!

Överallt står det hur fantastiskt fort biljetterna har tagit slut. Det gör att jag blir lite nyfiken på hur många biljetter det egentligen handlar om. Är det 100 000 st eller rör det sig om 200 st? Det påverkar ju faktiskt hur fantastiskt det är att de sålde slut på under två minuter... Jag hittar inget antal. Någon som känner till det och har en länk för att styrka antalet?

Ursprungligen av LaHe:

Ringde support och fick reda på att något gott fel i "redeem-kods" genereringen så många har fått samma kod eller felaktig.
Det ska komma en ny kod inom 72 timmar via mail.

Trevligt med besked (vilket är mer än vad jag fick när jag ringde), men bedrövligt om man ska behöva vänta i tre dygn. Hoppas de är snabba på att rätta till detta.

Ursprungligen av LaHe:

Vilket jävla skämt, fick min kod att lösa in och så säger MAS att koden redan använts??????

Apple behagar skämta på samma sätt med mig. Köpte ny MBA för en vecka sedan och begärde nedladdningskod via Up-To-Date-programmet för en stund sedan. Jag fick koden, men fick felmeddelandet "This code has already been used. Each code may only be used once." vilket känns lite snopet.

Ringde Apple som talade om att de inte ger support på App Store via telefon utan hänvisade till ett webbformulär som lovar svar inom 24 timmar. Jag har skickat in problemet och hoppas att de löser detta snabbt. Vill ha nu!