Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mattias Malm

Mattias Malm

Medlem
  • Namn Mattias Malm
  • Plats Jönköping
  • Sysselsättning Systemutvecklare
  • Registrerad 2005-03-25
  • Senast aktiv 2021-10-22
  • Antal inlägg 171

Foruminlägg

De senaste inläggen Mattias Malm har skrivit i forumet.

Jag har bytt upp mig till nätverksbaserad TV-mottagare (EyeTV Netstream DTT) och säljer både min EyeTV Diversity och Turbo.264 HD.

Mottagaren har två DVB-T-tuners som antingen kan användas för att ta emot flera kanaler samtidigt eller som kan samarbeta för att fixa en bra signal vid dåliga mottagningsförhållanden (t.ex. på platser med dålig signalstyrka eller om man är i rörelse i t.ex. bil).

Turbo.264 HD är en USB-sticka som snabbar upp konverteringen till videoformatet H.264 som krävs för iPhone och iPad. Den lirar väl med EyeTV-programvaran för att t.ex. kolla live-TV på dina iOS-enheter (både hemma och via Internet).

Jag har lagt upp auktioner på Tradera, så chansen finns att göra ett klipp (fast det hoppas jag så klart inte att det blir...)

EyeTV Diversity på Tradera
Turbo.264 HD på Tradera

För långa sträckor fungerar det som regel bra med koaxialkabel. De kan dessutom vara ganska stryktåliga. Om det egentligen är smidigast att styra allt från datorn inne på arenan kanske du kan dra videokabeln till arenadatorn via oskarvade koaxialkablar istället för flera skarvade VGA-kablar.

En sån här adapter i varje ände och sedan fem parallella koaxialkablar med BNC-kontakter kanske fungerar? Man får väl silvertejpa friskt, för att skydda kablarna och hålla dem på plats. Det bästa är ju att dra kablarna där det blir så lite trampande som möjligt. Det kan vara dyrt att köpa flera långa koaxialkabler, men de brukar gå att hyra till bra pris.

Jag har själv inte testat att köra flera parallella koaxialkablar så här, men någon annan kanske vet om det fungerar över längre sträckor?

Jag har såklart trådlöst nätverk också, men detta används inte i Apple TV när sladden är inkopplad. För säkerhets skull kontrollerade jag genom att dra ur nätverkssladden, men då hade Apple TV ingen kontakt med nätverket eftersom jag aldrig skrivit in lösenordet till det trådlösa nätverket.

Jag testade att stänga av hemmadelning, koppla lossa allt, starta om, koppla in och slå på hemmadelning, men utan att det gjorde nytta. Jag testade också att köra över trådlöst, men det hjälpte inte.

Jag har fyra teorier och får väl testa de jag kan när jag hinner:

1. Jag har för många filmer i biblioteket.
2. Det går långsamt eftersom jag lagt in DVD cover på alla filmer.
3. iTunesservern kör på Win XP, men kanske går bättre på Mac
4. Buggar i iTunes eller Apple TV som Apple löser med en uppdatering.

Det kan ju vara en kombination av ovanstående också…

Hursomhelst, tack för alla tips och råd! Om jag hittar en lösning eller förklaring ska jag försöka komma ihåg att posta det här.

Nix, allt är trådat Gbit.

Nu har jag gjort en återställning, sedan slagit på Hemmadelning och loggat in med mitt AppleID. Min server (vanlig PC med Win XP och iTunes som står i källaren ansluten till mitt LAN med 1 Gbit ethernet) heter "Film" och har 670 filmer uppdelade på olika genrer i iTunes. När jag med Apple TV under "Datorer" väljer "Film" kommer jag direkt till menyn med "Musik", "Filmer", "TV-program" mm. När jag väljer "Filmer" får jag efter några sekunder se vilka genrer som finns och hur många filmer som finns under varje genre. Jag valde "Komedi" som hade 125 filmer och fick sedan vänta i 6 minuter och 50 sekunder innan listan med filmer visades. Jag testade några andra genrer och tiden det tog var motsvarande lång beroende på antalet filmer.

Thor, jag är ganska säker att den inte kör trådlöst, men vad menar du med "något ... som sänder ut samma signal"?

Det var ju hoppfullt att ni inte märkt av samma problem. Jag kör trådbundet gigabit hela vägen, så det borde inte vara något problem med nätverket. Jag har för mig att jag testat en återställning, men för säkerhets skull ska jag göra det igen.

Jag återkommer efter en återställning...

Jag har också köpt en på Netonnet, men är inte helt nöjd med den i jämförelse med den gamla. Jag gillar att den är så liten och att jag kan köra AirPlay till den. Tyvärr är den ooolidligt långsam när den "Läser in" vilka filmer jag har på min iTunesserver i källaren (en PC med senaste iTunes). Jag har kanske 500 filmer där, men det borde inte ta sån tid eftersom det bara är själva listan som ska visas. Vi talar om tider upp till runt 10 minuter. Ibland går det fortare, men det är inte ovanligt med flera minuters väntan i med texten "Läser in" på TV:n.

Någon som upplevt samma problem och funnit en lösning? Jag hoppas på en uppdatering som löser problemet...

Tack för svaret Richard. Jag har googlat och googlat, men inte hittat något om detta. Om du kommer på något som kan hjälpa mig att antingen lösa det eller hitta något om det på nätet vore jag tacksam. Några Googletips?

Jag söker en lösning eller i värsta fall en bekräftelse på att detta är en bugg i Safari. Jag har inte hittat något om det på nätet...

Jag utvecklar webbapplikationer i ASP.NET (utmärkt utvecklingsmiljö trots att den kommer från Microsoft) och får problem i Safari när jag postar ett formulär med följande förutsättningar:

  • Formuläret har enctype="multipart/form-data"

  • Procenttecknet (%) finns med i formulärdatan (utan hexadecimalt värde i direkt anslutning)

  • Sidan innehåller javascript

  • Datamängden är ganska stor i formuläret

När jag postar ett formulär med dessa förutsättningar låser sig Safari (både i Mac och Win) och processorutnyttjandet går i taket ett tag tills allt släpper och den nya sidan visas. Tiden det tar varierar mellan några millisekunder till flera minuter beroende på datamängden i formuläret som postas. Jag har uppfattningen att tiden växer exponentiellt med datamängden. För att mäta tiden använder jag Safaris inbyggda funktioner för utvecklare.

Jag har gjort ett enkelt exempel som ger felet (åtminstone när webbservern är en IIS) och undrar om någon har tips på en lösning eller kan bekräfta att det är en bugg i Safari så att jag kan sluta försöka lösa det. Jag är ingen PHP-kille, men kan felet återskapas med PHP, eller är det ett fel i IIS (varken IE, FF eller Chrome visar dock felet när Safari gör det)?

Exempelkod för filen "Test.aspx":

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transi...">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" >
<head>
  <title>Test</title>
  <script type="text/javascript">
    a = 1;
  </script>
</head>
<body>
  <form runat="server" enctype="multipart/form-data">
    <input type="hidden" runat="server" value="Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum condimentum facilisis feugiat. Etiam sed purus lorem. Vestibulum ut tellus tortor, sed lacinia est. Suspendisse semper malesuada tortor, eget suscipit lectus varius ac. Donec ut dictum ligula. Duis ultricies justo vitae mi aliquam eget sodales erat auctor. Nulla eget aliquet sem. Morbi felis magna, molestie eget iaculis placerat, viverra eu nisi. Pellentesque et risus massa. Suspendisse adipiscing volutpat metus et ullamcorper. Etiam sit amet dui enim, sit amet tristique dolor. Nullam laoreet tristique nisl quis iaculis. Sed justo erat, dictum non molestie id, tristique ac est. In id neque dolor. Etiam sed bibendum sem. Fusce egestas consequat magna, ac blandit risus consectetur a. Fusce sollicitudin lacinia purus ut eleifend. Aenean rutrum pretium orci ac vehicula. Nam bibendum laoreet varius. Nulla est dui, gravida in condimentum vitae, cursus at odio. Mauris tincidunt pellentesque risus ut dictum. Etiam a magna libero. Phasellus tortor quam, aliquam quis sollicitudin id, consequat sed est. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Curabitur pharetra condimentum augue, ac vulputate elit sollicitudin quis. Cras mollis, neque nec sagittis iaculis, mi massa imperdiet metus, ut blandit odio risus tincidunt magna. Proin molestie fringilla risus, et ultrices libero vestibulum at. In luctus tincidunt lectus, quis egestas felis auctor nec. In tincidunt molestie quam nec condimentum. Nulla vulputate euismod dui, a scelerisque lacus tincidunt elementum. Nulla rhoncus porttitor tempor. Maecenas dapibus, magna in molestie bibendum, dolor dolor facilisis lorem, sit amet rhoncus felis metus vitae nisl. Praesent vitae venenatis nisi. Mauris in leo non lorem feugiat elementum ut vitae massa. Nullam adipiscing tellus non erat sodales vel hendrerit ipsum pharetra. Sed faucibus luctus odio ut convallis. Quisque dictum odio vitae lacus vulputate interdum. Etiam volutpat massa at enim auctor facilisis. Integer id justo a nunc tempus dignissim. Donec consequat consectetur nisl non volutpat. Vestibulum vehicula ornare diam vitae vulputate. Quisque ante urna, congue at porta faucibus, faucibus sed est. Ut sit amet velit ut quam pulvinar eleifend id vel sem. Ut elementum porta lorem vitae pulvinar. Suspendisse eget nunc purus. Nam sit amet orci non nisi laoreet venenatis vitae ut nibh. Aenean vitae turpis leo. Aliquam erat volutpat. Nulla orci nisl, facilisis quis pharetra sit amet, aliquam et purus. Vivamus scelerisque volutpat felis vehicula pellentesque. Praesent feugiat pretium purus eget ultrices. Maecenas at orci id velit lacinia ullamcorper. Integer sed odio nisl. Vestibulum luctus nisl ac lectus eleifend condimentum. " />
    <asp:TextBox runat="server" Text="Hello%" />
    <asp:Button runat="server" Text="Postback" />
  </form>
</body>
</html>

Jag vet att formuläret i exemplet inte behöver ha enctype="multipart/form-data", men i mitt riktiga scenario behövs det. Mängden text i hiddenfältet bör mångdubblas för att effekten ska bli tydligare.

Tack till alla som tog sig tid att läsa ända hit!

Kan det vara din ISP som har fördröjningar när man kopplar in ny utrustning? Det är ju inte direkt ovanligt, men gäller i.o.f.s. oftast bara för fast IP, och jag antar att du kör DHCP mot din ISP?

Vad menar du med att det fungerar i någon sekund när du förnyat DHCP? Pingar du någon server på nätet samtidigt som du i din dator förnyar DHCP och då får du kontakt i någon sekund? Var i kedjan ISP - APE - dator fungerar det inte? Kan du pinga APE när det "inte fungerar"?

Jag har en mp4-fil (h.264) sparad med 640 x 480 kvadratiska pixlar. När man öppnar filen visas den alltså i 4:3 med just 640 x 480 pixlar. Problemet är att materialet är filmat i 16:9 och borde visas som 854 x 480 pixlar.

Jag vill ändra visningsbredden från 640 till 854 pixlar utan att koda om filen och därmed tappa kvalitet och samtidigt troligen höja filstorleken. Jag vill dessutom gärna behålla mp4-formatet. Finns det något litet program som kan ändra detta? Jag har testat Quicktime Player 7 (PRO) där det går att ändra, men när man sparar blir det en mov som dessutom bara visas som 16:9 i just Quicktime Player 7. Om jag öppnar mov-filen i Quicktime Player X visas den som 4:3.

Några tips?

Jag har en RNDU4000 med 3 x 2TB och är mycket nöjd. Jag kör naturligtvis GB-nätverk och det går märkbart snabbare att läsa och skriva mot denna än mot den interna hårddisken i min MBP. Kör på minst 4 platser så att du kan växa framöver. Den främsta anledningen att jag ville har RNDU var hastigheten.

Jag har mitt stora filmarkiv på disken och kommer åt det från Apple TV via en gammal PC-server som kör iTunes. Dessutom kör den Air Video så att jag kommer åt filmerna via iPhone och iPad oavsett var jag är. Min MBP spelar dessutom in ganska mycket från TV och gör det direkt mot NASen som sedan delar ut det via DLNA till min PS3 som kan visa MPEG2-filerna direkt. Det blir alltså exakt samma dataström som när jag tittar live på TV vilket känns bra.

Den känns väldigt välbyggd och rejäl, men inte klumpig. Den låter en del, men jag har ställt den i källaren, så det gör mig ingenting.

Så länge Apple TV (ATV) och din iPhone är anslutna till samma nätverk fungerar det. Det borde alltså fungera bra att ta med en Airport Express (APE) konfigurerad som router med DHCP-server där ATV och iPhone är anslutna som klienter.

När du är någon annan stans pluggar du bara in APE i väggen så har du ett nätverk som både ATV och iPhone automatiskt kan ansluta till. Det skulle förvåna mig om APE behöver en internetanslutning för att fungera. Är det så att du bara vill strömma ljud kan du ju dessutom lämna ATV hemma vilket gör det hela ännu enklare.

Ursprungligen av Björnström:

Det är fortfarande nästan en vecka till Sverigelanseringen men sen kommer försäljningen troligen "explodera" och det är mycket troligt att iPad kommer vara slutsåld innan julafton är här.

Var kommer denna information om lansering i Sverige ifrån? Jag trodde det var dags imorgon (fredag 26 nov).

Det får bli några nya Apple TV helt enkelt. Hoppas det kommer hit snart!