Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cfjohansson

cfjohansson

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2004-11-15
  • Senast aktiv 2018-07-04
  • Antal inlägg 32

Foruminlägg

De senaste inläggen cfjohansson har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Använd den här guiden för att ställa in Remote-appen:
https://support.apple.com/sv-se/HT208492

Där nämns ingenting om "inställningar -> Allmänt -> Fjärrkontroller".

Vilken Apple TV-modell är det?
Vilken version av tvOS har den?

Nej, det stämmer, glömde berätta att Apple-TV:n är generation 2. Vet tyvärr inte vilket tvOS det är. Sen inser jag att jag förmodligen läst lite fel och att det tydligen är på Apple-TV:n som jag ska ställa in "fjärrkontroller". Men jag kan ju liksom inte komma dit eftersom jag inte har någon fjärrkontroll

Ursprungligen av Ida Blix:

Nu kanske jag missförstår dig, men finns inte Fjärrkontroll-alternativet i Apple TV:ns inställningar? Letar du i mobilens inställningar?

Själva grundproblemet är ju att jag inte kan komma åt Apple-TV:ns inställningar eftersom jag inte har någon fjärrkontroll

Jag har tappat min fjärrkontroll till Apple-TV och har nu laddat ner appen till min Iphone X. När mobilen ska parkopplas med Apple-TV får man en kod i mobilen som ska skrivas in vid "Inställningar -> Allmänt -> Fjärrkontroller". Men det finns inget "Fjärrkontroller" där - vad är det för fel?

Jo, men det Word jag har kan inte läsa så gamla filer. Och ett så gammalt Word kan inte installeras i mitt moderna system OpenOffice klarar heller inte att öppna filerna.

Hej
Jag har ett gäng gamla Wordfiler från 2001-02 (Word 97?) och så har jag en MacBook med OS 10.8.5. Är det på något sätt möjligt att läsa de filerna med något program som fungerar i min dator?

Sorry, men jag förstår inte. Jag har självklart kollat gamla frågor, men där rekommenderas att man ska ta bort dubbletterna med ett program. Men när det är gjort kommer de ju direkt tillbaka. Och tipset om att inte synkronisera kalendrarna leder väl till att kalendrarna inte blir synkade, och det vill jag ju att de ska vara. Är det alltså så att om man vill använda Icloud så MÅSTE man få dubbletter i mobilen?

I itunes står det så här: "Dina kalendrar synkroniseras trådlöst. Kalendrarna synkroniseras även direkt med den här datorn. Det kan leda till att dubblettinformation visas på enheten." Och mycket riktigt finns i min iphone-kalender (Ical, iphone 4, ios 5.1.1) minst två poster av ALLT. Uppenbarligen vet Apple om att det blir så. Och att ta bort dem med något specialprogram hjälper ju inte eftersom de kommer tillbaka direkt vid nästa synkronisering.
Vet någon om det är möjligt att använda Ical utan att få dessa dubbletter? Eller ska man vara tvungen att byta kalender?

Jag har ett problem som jag inte förstår mig på. När jag ska skicka mejl (Mail 4.5, OS 10.6.8) så måste jag vara uppkopplad via min Iphones internetdelning (IOS 5.0.1) för att det ska fungera. Med alla andra typer av uppkopplingar så får jag till svar att min smtp-server inte fungerar (oavsett vilken smtp-server jag testar med). Snälla, hjälp!

Ah, det kände jag inte till. Men när skärmen visat text ett tag (det går nog i normal hastighet) så blir den helvit som den numera brukar bli en period under uppstarten och datorn kommer att gå att använda om ca 28 minuter gissar jag.

Alla tester med systemskivorna är gjorda och allt ska vara i ordning. Typ. Men inget fungerar.

Sen ett tag har det hänt något med min Macbook Pro (Snow Leopard) som gör att uppstarten segar något otroligt. Först tar det en evighet att komma fram till inloggningen och sen tar det lika lång evighet att komma till Finder. När den sen stått ytterligare ett tag så fungerar den ganska ok, men badbollar är alldeles för vanligt förekommande.
Jag har provat att logga in på olika konton med samma resultat. Jag har också ominstallerat Snow Leopard, men inget hände. Inte heller gav P+R-reset (har glömt vad det heter) något.
Snälla någon, rädda mig!

Sorry - det är en iMac med OS 10.5.8. Problemet fanns där i morse när jag kom ner till datorn och jag kan inte komma på något speciellt som hänt i går. Åska hade varit trevligt, men det får vi nog vänta några dagar på.
Datorn är omstartad, och problemet finns även om jag inte har några enheter anslutna (annars har jag normalt sett tangentbord, mus, skrivare och extern HD)

Jag får fem upplagor på skärmen av följande felmeddelande:

"Varning USB strömöverdrag
En USB-enhet drar för mycket ström
Porten den är ansluten till kommer att avaktiveras"

Jag har testat att koppla ur alla(!) USB-kontakter men meddelandena kommer upp ändå. Någon som har en aning om vad det kan handla om?

Ursprungligen av theplague:

Synd inte en "Missat samtal"-popup på lockscreen när någon ringt?

Bara om man först trycker in knappen.