Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sensonic

sensonic

Medlem
  • Registrerad 2005-07-06
  • Senast aktiv 2012-12-25
  • Antal inlägg 59

Foruminlägg

De senaste inläggen sensonic har skrivit i forumet.

Har en i min hand nu iaf, väntar bara på boxerkortet. Inte alla Apple ÅF som är medvetna att det finns har jag lärt mig. Verkar inte ha annonserats ut särskilt mycket. Får se när kortet kommer ifall det fungerar med båda mottagarna på Diversity.

Har jag sovit länge eller är detta helt nytt...?

Verkar som Elgato kommit med CI-kortläsare, skrolla ner på sidan i länken nedan. Tolkar det som att ska fungera även med deras USB TV-tuners.

Elgato Online Store

Macline - Elgato EyeTV Common Interface

Fungerar det även med dubbeltuner, dvs EyeTV Diversity? Kan i så fall båda tuners använda kortet samtidigt? (Se en kanal och spela in en annan..)

Kan vara RAM-minne som håller på att ge upp. Stämmer precis med hur min HP laptop betedde sig och det försvann vid byte av RAM.

Som sagt, du behöver två tuners för att aldrig hamna i trångmål då kanalerna inte sänds i samma MUX.

De dubbeltunerlösningar som finns hanterar vad jag vet inte CA-modul på något enkelt sätt så därför är du hänvisad till basutbudet. Och för det behövs inget Boxerabonnemang när du pratar marksänt.

Ifall du ska ta det via satellit kanske det fungerar med två EyeTV 310 från Elgato, kolla med deras support ifall EyeTV 3.0 hanterar två satellitmottagare samtidigt. Problemet antar jag är att är att du då behöver två kort från CDigital och det kostar väl pengar!?

Så lösningen är att säga upp ditt abonnemang på digital-TV hos Telia och plocka den marksända signalen istället. Elgato Eye-TV Diversity funkar utmärkt om du kommit till insikten att kanalerna i basutbudet räcker. Annars är det väl lite tunt med lösningar för tillfället eftersom du behöver dubbla tuners.

Och anledningen till att det bara går att se en kanal åt gången är såvitt jag vet att när du växlar kanal sker växlingen i Telias station där ditt bredband (adsl) går ut till ditt hus. I ledningen skickas alltså endast en videosignal åt gången. Antar att det tar för mycket bandbredd att skicka allt till ett hushåll den vägen.

Tycker också det verkar vara tidigt att störa introduktionen av MacBook Air med en ny stor lansering av MacBook Pro redan nu. En liten finputsning kanske det kan bli idag.

Och det följdes av en "Leopard-grafikuppdatering"...

Som Adrian skrev. Supertisdagen är ju en sällsynt fånig dag att lansera något nytt på. Typ omöjligt att få genomslag i media.

Hrmf, ber om ursäkt Frk....

Hursomhelst, är du liksom jag inte så intesserad av betalkanaler är lösningen med Elgato Diversity kanon så man alltid är fri att titta och spela in olika program samtidigt. Lycka till!

Vad gäller projje: Tänk på att från april till september behöver du kunna mörklägga rummet ganska väl för att kunna se på TV pga solens sena vanor.

Nä, det är sant. Fast var inte säker på om Hr Catani verkligen ville ha betalkanaler.
410 går iaf att köpa via ebay.de

Dessutom går det bra att ha t ex en HDMI-splitter efter MacMini och mata både projektor och TV. Jag kör så, har bra bild till båda. Se bara till att både TV och projje hanterar t ex 720p i 50 eller 60Hz annars blir det lite strul. Mac MIni lirar bra med Optoma HD70.

Köp hellre Elgato Eye-TV diversity, då får du två tuners. Dvs, du kan alltid se på ett program och spela in ett annat även om de sänds på olika muxar.