Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sensonic

sensonic

Medlem
  • Registrerad 2005-07-06
  • Senast aktiv 2012-12-25
  • Antal inlägg 59

Foruminlägg

De senaste inläggen sensonic har skrivit i forumet.

Jag har precis fått samma problem med en extrem hårddisk som i flera år använts som back up-disk för Time Machine. Plötsligt så avmonterar den sig hela tiden.

Anslöt en annan hårddisk och samma problem med de.

Kopplade båda hårddiskarna till en annan Mac och där fungerade de helt som vanligt.

Andra USB-enheter fungerar som de ska.

Någon idé vad som är galet?

Officiellt inte men en Mac hittar inställningarna ändå och man får till imap (i mitt fall iaf). Men jag har också Windows 7 lådor och Live Mail 2011 krävde mer manuell inställning av parametrar och Telia lämnar inte ut de parametrarna utan säger då att man endast stöttar POP3 för privatpersoner.

Alltså fick det till slut bli gmail och gmail kan ju hämta från andra mailkonton, men då endast POP3 och nu vägrar mitt Mac OS Mail att ställa tillbaka till POP... :/

Har gjort det nu och det funkar ändå inte, blir bara ett IMAP konto hos Telia nu, kan inte välja något annat. Lite bittert, för nu kan jag inte importera teilamailen till gmail.... grrr

Raderade i nyckelhanteraren också men det hjälpte inte.

Hursomhelst, har en Mac Mini Server föra generationen till salu nu. Oanvänd, köpt i aug 2010. PM.

Som sagt, tack för era svar. har ägnat kvällen åt att få till det med gmail för hela familjen och det verkar ok. Enda problemet är att jag på något vis lyckades ställa om mitt eget mailkonto på Telia till IMAP och nu går det inte att få tillbaka det till POP3 och därmed kan inte gmail läsa från det. Mailprogrammet i Mac OS kör ju någon självkonfigurering efter att man angett användarnamn och lösenord och då slår den direkt över till IMAP och det är inte valbart att ställa tillbaka den till POP. OT yes, men ett tips om någon vet hade ju varit välkommet...

Med min begränsade serverkunskap är det inte sålätt att besvara men jag antar att jag tänker mig att mailen ligger på servern. Servern skickar vidare med push till mina mobila klienter iPad och iPhone. Övriga datorer hämtar när de startar sina mailprogram.

Förstår att det finns enklare sätt att åstadkomma det men undrar mest i eget utbildningssyfte, är det görbart med egen server?

(En fördel jag ser är ju att slippa ytterligare mailkonton (gmail alt .me).

Men likväl, det jag vill åstadkomma, går det att göra med OS X Server?

OK, trodde att första klienten som läser mailen hos t ex Telia också raderar den

Hej. Ny på allt med server så vänligen ha lite överseende...

Det börjar bli ett antal prylar i familjen (4 i familjen) och vi vill komma åt vår mail på ett antal olika sätt:
1. På olika datorer. Flera personers mailkonton på vissa datorer.
2. iPad. Här vill vi komma åt allas mailkonton.
3. iPhone. Ett mailkonto här bara.

När jag skriver att vi vill komma åt vår mail på flera ställen menar jag att den ska vara synkad på alla enheter. Antar att jag med "mail" också avser såväl kalender som kontakter.

Maskinparken består av 1 st Mac OSX, 2 st Windows 7, 1 st Windows Vista, 1 st iPad2, 1 st iPhone 3GS. Dessutom kom jag över en Mac Mini Server EOL billigt i somras så den kan ju anslutas till nätverket och agera värd för alltsammans. Köptes i syfte att så sakta lära mig en servermiljö men vet inte om det är realistiskt.

I en nära framtid är det rimligt att vi också vill komma åt våra dokument från alla enheter.

Vi vill undvika att man ska logga in på våra datorer, känns omständigt. Datorn startas och sedan är det mailprogrammets konfigurering på de olika enheterna som avgör vilka konton som synkas på de olika enheterna.

Vad tror ni, går detta att lösa med en OS X Server-installation? Tacksam för råd, kompletterar gärna med mer info om jag missat något.

Ursprungligen av Joel:

Jag har En Macbook Pro och en AirPort Extreme. Jag har Com Hemms 24m/bit bredband och får ut 23,46 M/bit både med Ethernet och med AirPort d.v.s. inen skillnad.
För att få ut den farten måste alla delar i nätverket vara uppdaterade till 802.11n om du har någon del av nätverket som inte är 802.11n drar det ner hela nätverket till den standard som den sämst produkten har.
Joel

Angående vilken hastighet man får ut av blandade nätverk, vad är sanningen gärna med någon länk till trovärdig källa. Sänks hela det trådlösa nätverket till den lägsta hastighet som någon trådlös klient i nätverket har? Tycker det är olika uppgifter beroende på var man söker.

Har haft motsvarande strul under ett par månader. Nu står det ju inte att du kör trådlöst men hos mig är det iaf trångt bland frekvenserna nu när alla runt om har trådlösa nätverk installerade (och förmodligen också kör n-nätverk med dubbla band aktiverade. Fick endast igång det efter att ha sökt igenom alla kanaler manuellt, endast en fungerade tillfredsställande och dessutom var jag tvungen att slå på störningskompensation i routern.

I mitt fall förlänger jag nätverket åt olika håll (Extreme basstation och Express för att förlänga) och denna set-up verkar göra det ännu känsligare.

Avstängning = ström av.

Alla program avslutade manuellt först, endast systemet igång. 4GB internt.

Grejen är den att det gick så oerhört fort tidigare. När jag uppgraderade till OSX 10.6.2 kom datorn tillbaka till sin mycket korta avstängingstid första gången men vid andra avstängningen så var jag tillbaka till omkring 30sek.

Vill minnas att jag har 9.0.2. Ska kolla ikväll och postar om det inte är så. Har iaf inga uppgraderingar kvar i Programuppdatering (Safari 4.0.4 undantaget då jag precis läste att den också kommit.)

Är det något i iTunes/Quicktime som blivit korrupt vid senaste installationen? Hur rensar jag i så fall ut allt som har med dessa program att göra för att isolera problemet?

Jag har en MBP 15" av senaste generationen (Snow Leopard) och den har varit fantastiskt snabb på att stängas av. 3 sek från det att jag ger kommandot tills skärmen är avstängd.

Med iTunes 9-installationen är detta ett minne blott, efter det har jag en nedstängningstid på omkring 15 sek. Ytterest irriterande.

Fler som har samma problem?

Några tips på vad jag kan göra för att komma tillbaka till mina 3 sek? Trist om man ska bli slagen av Windows 7...

Verkar bara fungera med en mottagare.. :-/

Någon som har erfarenhet av Elgato Diversity och betalkanaler (Boxer)?

Kan inget om den switchen, däremot har jag en splitter från Kjell:

Kjell & Company - 98277 - HDMI-splitter

Splittern fungerar bra, skickar bild från Mac Mini och PS3 till Receivern, från receivern till Splittern och från Splittern till en LCD-TV och till en projektor. Fungerar jättebra. Enda problemet är vid strömavbrott då Splittern verkar hänga sig och jag behöver dra strömmen på den och starta om den igen.

Märker ingen skillnad i bildkvalitet.