Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Raccha

Raccha

Medlem
  • Plats Ludvika
  • Registrerad 2005-11-08
  • Senast aktiv 2013-01-27
  • Antal inlägg 94

Foruminlägg

De senaste inläggen Raccha har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-09-15 18:28
Ursprungligen av tonbe370:

Nej, jag förstod det med trucken men kunde inte låta bli att överdriva lite grann. Kan tänka mig att W890i inte pallar tryck mot fel ställe när den är så smal och har låg vikt. Och skadorna vid fall beror på vinklar och annat så det ena "fallet" blir aldrig det andra likt. Kanske ska backa från påståendet "tål en del stryk" och bara konstatera att W890i har metallfinish.

Det håller jag gärna med om:P

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-09-15 11:22
Ursprungligen av tonbe370:

Okej, har inte prövat att köra över den med truck:)
Men verkar klara vardagshanteringen bättre än t ex en kompis K800i som sprack när hon tappade den i backen...
Batteriet i W890i är annars exakt samma som min K810i, har svårt att avgöra om den drar mer ström då det varierar hur länge man pratar och beror på vilken täckning man har.
Och spontant känns täckningen är minst lika bra som K810i utan att gjort några direkta tester.

Nu körde jag ju inte över den utan hade den i fickan och när jag slog emot kanten med benet så knäcktes mobilen!

Har aldrig provat k810i så den kan jag inte uttala mig om! Men både jag och flickvännen har haft eller har k800i och vi har båda gillat den hon har tappat sin i golvet i stallet ett flertal gr och de har hittills bara lett till rejält med fula hack i den osv. Men de är väl som med allt annat har man tur och får tag i ett bra exemplar så funkar den i alla väder och verkar tåla allt har man otur så går det åt h*****e direkt!

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-09-15 08:55
Ursprungligen av MrCoffee:

Hej!
Har nyligen skaffar en Airport express. Jag har Internet via LAN (nätverkskontakt i väggen) i mitt studentrum. Hastigheten jag betalar för är 10 Mbit, men brukar med sladden i datorn ligga på ca 20-65 Mbit.
Förhållande: Litet rum på ca 20 kvadrat & ca 10 andra trådlösa nätverk i närheten.

1) Störning av radio och högtalare
På första stället jag placerade den märkte jag att jag fick dålig radiomottagning i min stereo, mkt brus mm... dessutom hände det också vid några enstaka tillfällen att högtalarna fick störljud, ungefär som det kan bli när en mobil är nära.

Nu har jag placerat den ca 2 meter längre bort och på en annan sida om stereon och här får jag nästan ingen störning (den sänder nu på kanal 9 istället för kanal 6)... dock är denna placering inte lika optimal som den förra rent praktiskt.

Min första fråga är därför om det är normalt att man får störningar på ljudanläggningar och radiomottagning, och varför det gör så stor skillnad att ställa den bara någon meter bort?

Jag har min ligger inne i sladdhärvan till tv:n, hemmabion, ps3:an mm mm och får inga störningar i någon högtalare, så för min del har det inte blivit så men de kanske mer är en fråga från högtalare till högtalare hur känsliga dom är? Men det finns kanske någon annan som har bättre koll på det än jag!

Tycker det är konstigt att det ska bli sådan stor skillnad beroende på vart du ställer den, dock tror jag rent spontant att i det här fallet har det helt att göra med att det finns så många andra trådlösa nätverk på ett begränsat område dom stör ut varandra helt enkelt! Kan det vara det som påverkar hastigheten med kanske?

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-09-15 08:49
Ursprungligen av tonbe370:

Pröva SE W890i, storleken har betydelse:)

Ringer mycket på den, bra ljud med bluetooth-headset, synkar adressbok och kalender, surfar snabbt på mobil-anpassade tjänster, använder den som modem, läser av epost när datorn stannat hemma, lyssnar på musik, SMS:ar då och då, använder Google maps ibland, och barnen spelar Sims på den. Har metall-chassi så tål en del stryk. Överlägset den bästa mobil jag haft.

Minus är kanske kameran om det är viktigt, sämre än t ex K810i då den saknar xenonblixt och autofokus. Och batteritiden om man befinner sig på en plats med dålig 3G-täckning, men undrar om inte det är ett generellt problem.

Tål en del stryk? Det kan jag inte hålla med om körde slut på 2st under 3 månader sen bad jag om att få ta ut en annan ist! Kör nu Nokia 6220 classic ist!

w890i är en liten och väldigt smidig telefon med lite för dålig batteritid, plus att det tunna formatet ger den extra känslig när man har den i fickan på jobbet räcker att man lutar sig mot ett rör eller en vass kant tydligen för att man ska knäcka den på mitten! Efter en mindre krock med trucken på jobbet såg min ut som en ostbåge! Men som sagt beror helt på vad man har för jobb och i vilka miljöer man använder den! För övrigt håller jag med dig om att den är riktigt bra i förhållande till storlek!

Men jag måste erkänna att jag saknar min k800i batteritid och täckningen på den luren var grym!!

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-05-23 18:23

12 juli 1500

2008-07-12 15.00

Senast redigerat 2008-06-04 22:03
  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-04-23 21:03
Ursprungligen av Kidmaster:

Enda problemet blir ju att du får tre (3) bibliotek som tar plats

//Svante

Blir det så? Jag får det också till att det borde bli så men är inte alls säker på exakt hur iTunes fungerar men det var tanken jag med fick när jag läste DrStein´s förslag.

Ursprungligen av PetterVitestam:

En lösning vore kanske att skaffa en extern hårddisk eller kanske t.o.m. partionera upp hårddisken på datorn och lägga iTunes biblioteket på den? Då skulle ju den mappen vara tillgänglig för alla parter. Jag bara spawnar idéer men ändå.

Jag förstår tanken men frågan är om det löser problemet med att jag antingen inte kan redigera i biblioteken utan att "förstöra" för den andra användaren eller tvingas ha flera bibliotek och därmed samma filer flera gånger.

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-04-23 08:35
Ursprungligen av Kidmaster:

Jag har försökt få till det samma:
Jag la itunes music mappen på delat och sa till båda biblioteken att detta var deras "huvudmapp" men detta funkade bara så länge jag inte la till någon musik. När jag la till musik så fick den användaren som la till musiken de nya låtarna men inte den andra användaren. Slutsatsen är att om du vill ha samma "bas utbud" så kan du lägga itunes music mappen i delat. Annars så får du bita i det sura äpplet
( Apple jag vet ) och lägga det på två ställen

Hoppas att det hjälpte lite på vägen, men jag följer intresserat vidare eftersom jag vill ha en något mer hållbar lösning
//Svante

Ja och inte bara det om den ena användaren tar bort något försvinner det för den andra med, det är egentligen där det stora problemet ligger. Vi har rätt olika musiksmak med andra ord finns de kanske 10 - 15gb som vi båda vill ha sen har vi 5 - 10gb var som den andra inte vill ha.

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-04-22 19:21

iPhonen har fungerat klockrent i flera månader nu men idag började den krångla får sändfel när jag försöker skicka sms, spelar ingen roll om det är till någon jag har en historik med eller någon helt ny. Provade att skicka från en annan mobil det fungerar hur bra som helst så det borde ju inte vara nätet det är fel på.

Har nu gjort en återställning men det fungerar fortfarande inte, det här håller inte! Hur gör man för att kolla så att man har rätt nummer till sms centralen inställt?

Kör Telenor!

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-04-21 16:54
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Sorry. Det var inte meningen. Det gick av bara farten...

Men vad jag menade var ju att du i alla fall kunde tagit orden från din egen rubrik och gjort en sökning (t.ex "itunes flera användare" eller "itunes användare"). Då hade du fått träff på en hel del trådar som rör ämnet.

Här är fler exempel:
http://www.99.se/musiken-p-ipod-iphone/215458-2-anv-ndare-p-samma-itunes.html
http://www.99.se/allt-om-mac/66505-dela-itunes-mellan-tv-anv-ndare.html

Ingen fara!!

Det hade jag självklart gjort med, var bara lite otydlig i vad jag skrev men vad jag har läst mig till i de trådar du länkat till samt de jag själv hittat är att det inte går att ha som jag vill eller så tänker jag helt fel.

Vill ju ha 2 skilda bibliotek men som använder sig av samma musik filer för att spara utrymme på disken! år helt enkelt lösa det med spellistor istället.

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-04-21 16:35

Precis som jag också skrev så finns det säkert flera trådar, det jag framförallt undrade över var vad jag specifikt skulle söka efter då jag inte hittat det när jag själv sökt. En rolig grej är ändå den sista tråden du länkar till som är just den här.http://www.99.se/images/icons/icon7.gif

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-04-21 16:02

Hej!

Jag antar att jag skulle kunna hitta svaret på det här om jag visste vad jag skulle söka efter med andra ord vad det jag vill göra heter. Så om någon vänlig själ kan tala om det för mig eller förklara direkt i tråden vore jag väldigt tacksam.

Så här ligger det till efter diverse missöden där flickvännen raderat bokmärken osv för mig fick det idag vara nog får bli varsin användare helt enkelt. Det går bra tills jag kom till iTunes, har flyttat iTunes mappen jag hade till användare/delat/. Därifrån har jag öppnat mitt bibliotek jag hade och de fungerar som det ska. Nu vill jag skapa ett eget bibliotek till henne där vi använder samma filer men kan välja de skivor/artister vi själva gillar! Hur skapar jag hennes biblioteksfil?

Hoppas ni förstår vad jag är ute efter blir lätt rörigt när man försöker förklara!

mvh Richard

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-04-18 12:15
Ursprungligen av stfm:

När sakliga argument inte finns tar vi till metaforer.

Du går in på en schackklubb med ett damspel, och kräver att de även börjar spela dam. Du för ett långt resonemang om hur damspelet har fördelar och många utövare, som du tror känner sig nedtryckta av de snobbiga schackspelarna. Gång på gång möts du av samma svar; "Här spelar vi schack, inte dam".

Behöver det verkligen motiveras sakligt? De har valt schack, och det har du väldigt lite att säga till om.

Det var det bästa jag läst på länge!! Haha det där gjorde min dag!

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-04-18 12:05
Ursprungligen av micke_nkpg:

Kanske inte med denna attityden, som jag fått mycket pga att jag blir påhoppad med som jag upplevers som osakliga argument.

Intressant tanke, så du menar alltså att din attityd är ett resultat av "påhopp" här på 99.se? Man skulle ju kunna vända på det och säga att "påhoppen" är ett resultat av din attityd! Den tanken har aldrig slagit dig?

Personligen är ju jag av den åsikten att om man på ett forum som detta hela tiden lyckas skapa hetsiga diskussioner och osämja kanske borde ta ett steg tillbaka och utvärdera sig själv. Jag tror ju knappast att hela sanningen är att din attityd är ett resultat av 99.se. Jag tror att DU borde ta en funderare på hur du uttrycker dig och inse att ingen plats är fullkomlig världen är inte rättvis och hur mycket du än skriker och gapar kommer du ändå aldrig kunna förändra världen till en fullkomlig plats.

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-04-18 11:54
Ursprungligen av micke_nkpg:

ren lögn!! Tror inte du som moderator är i ett sådant läge att det gynnar dig att ljuga.

jag hade engång i tiden tanke på att bli supporter, men efter att smutskastning och kränkningar kommer det inte hända förens attityderna ändrat sig, inte bara min. Vem vill betala för att folk ska kunna köra över ens åsikter och göra det med dig som moderators stöd? att jag är en macanvändare och har witchat skiter ni i, bara era åsikter om att apple är gud kommer fram så är det bra. Så upplever jag det. ar jag fel så motbevisa mig i handling.

Börja med att avar totalt objektiv i allt du gör som moderator, du ska även kunna kasta ut dina närmsate vänner här innen. kan du int edte ör du inte en bra och objektiv moderator, det är min åsikt. Alltså känslor ska inte blandad in. När det bevisas i handling då ska jag betala för att vara supporter.

Motivera varför ni inte tillåter det, så är det grönt. Om det är olagligt, finns det någon dom som kan bevisa detta? Om det är avtalsbrott, gäller detta avtal utanför usa, dvs i sverige?

Ååå att du bara orkar vänder och vrider på absolut allting är du så här i verkliga livet med? Är du så här mot dina jobbarkompisar? Jag lider med de stackarna isf, fy fan att behöva jobba med en sådan människa som du som totalt saknar förståelse för hur man för en diskussion som aldrig kan ge sig och alltid ska ha sin vilja igenom. Som medvetet tolkar saker på sitt sätt och absolut inte kan ändra sig och är öppen för nya tankar.

Sen en sak till snälla slå på rättstavningen eller korrektur läs dina inlägg det får jag göra skriver själv som en kratta men är inte rädd för att använda dom hjälpmedel som finns blir väldigt jobbigt att läsa dina inlägg som dom ser ut nu!

  • Medlem
  • Ludvika
  • 2008-04-16 13:24
Ursprungligen av micke_nkpg:

Argumentera för en sak här går inte, om det nu inte är att hylla jobs och apple.

Varför har man en Switsch tråd när där inte får diskuteras just erfarenheter av switschning?
.

Det är klart det går dagligen läser då jag ett flertal trådar och inlägg som handlar om önskemål för hur apple skulle kunna förändra sina produkter eller uppgradera för att tillfredsställa behov som finns hos användarna. Det är väl knappast att hylla apple. Jag förstår allvarligt talat inte vad du menar!

När jag själv switchade för ett år sedan hade jag stor nytta av just dom trådarna där jag kunde läsa in mig på vanliga problem som många andra hade haft före mig. Sen att komma och gapa om att allt är helt värdelöst för det här och det här fungerar inte som jag vill det är ju inte speciellt konstruktivt och då spelar det nog ingen roll i vilket forum du är gör man inget annat än gnäller så tror jag det är svårt att bli bemött på ett bra sätt.
Man får ju räkna med de när man väljer att switcha saker och ting kommer inte att fungera på det sätt man är van med det får man ju ta ingen produkt eller system är ju perfekt. Antagligen bytte man från pc till mac för att man inte var nöjd med hur sin pc fungerade var man däremot helt tillfreds med hur sin pc fungerade ser jag ingen anledning till att byta.