Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
swek

swek

Medlem
  • Registrerad 2005-11-24
  • Senast aktiv 2012-11-04
  • Antal inlägg 134

Foruminlägg

De senaste inläggen swek har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2012-03-09 11:55

[Oj... det var länge sen man var här... ]

Det står ju ändå att de inte har någon annan information än den som gavs i presentationen. Jag väntar och ser innan jag drar några slutsatser. Kan de verkligen ha råd att stänga ute "så många" länder från 4G?

  • Medlem
  • 2011-02-15 18:33

Sjukt gammal tråd, men jag hittade en lösning och tänkte att man lika väl kan uppdatera med ett svar:

Gör File > Puplish *filnamn* i editorn så får du ut en filnamn.html-fil. Denna tolkar åäö ÅÄÖ rätt, och texten kan sedan kopieras till valfri editor med rätt tecken.

Ett extratips till de som (förmodligen) har problem med att MATLAB har ett segt GUI under OS X 10.5 och senare kan följa anvisningarna på nedanstående länk för att åtgärda detta (medlemskap krävs för att läsa):

http://www.mathworks.com/support/bugreports/412219

//Henrik

  • Medlem
  • 2009-09-06 11:18
Ursprungligen av Giggs:

ClickToFlash är bra på det sättet att ev. uppdateringar av Safari inte påverkar/påverkas alls så som är fallet med många andra blockerare.

Dessutom ser man, som sagt, på Youtube i h.264 istf i Flash med ClickToFlash installerat. Mycket bättre.

Varför är det bättre att se i h.264? Kvalitetsmässigt? Laddningstider? Filstorlek?

Och VARFÖR är det förbjudet att diskutera adblockers? Det är ju Guds gåva till nätsurfarna!

  • Medlem
  • 2009-09-05 15:59

Hej alla glada SL-användare!

Har köpt SL och skall i eftermiddag ge mig i kast med att formatera och installera. Har dock ett huvudbry som jag bör reda ut innan jag gör detta. Jag har en mediaspelare (TViX 4100) som jag idag streamar mina filmer och serier från min imac till via NFS och det har funkat galant!

I Leopard gör man följande i Terminal för att skapa en NFS-share av en lokal katalog:

sudo vi /etc/exports
I
/Users/Movies -maproot=username -network 10.0.0.0 -mask 255.255.0.0
:wq!
sudo nfsd update
sudo nfsd checkexports
showmount -e

Detta skall dock inte fungera under SL och jag vill absolut inte förlora denna funktionalitet! Finns det någon som har erfarenhet och kunskap nog för att guida mig till en ny lösning för att sätta upp en NFS share i Snow Leopard?

//Henrik

  • Medlem
  • 2009-08-21 09:03

Servicestatusen är nu "Enheten utbytt på garanti". Det gick ju väldans fort för dom! Nu får jag bara hålla tummarna att den som kommer tillbaka är som den ska..!

  • Medlem
  • 2009-08-19 22:15

Hur vet du redan på förhand att den blir utbytt? Jag lämnade min på service för vassa kanter och spontana omstarter igår, men då var det inte bestämt att den skulle bytas, utan först och främst felsökas vad jag förstod..?

  • Medlem
  • 2009-08-18 22:19

Nu är min 3GS inlämnad för samma ärende + spontana avstängningar några gånger per dag. Hoppas så klart på att få den utbytt och det verkar väl som att de flesta här fått det, så jag håller mina knubbiga tummar. Extra glad för att jag fick låna en 3G 8GB under tiden! Vilken lyx!

  • Medlem
  • 2009-07-12 15:10

Jag tycker du överdriver i ditt påstående hur helfel automator skulle vara att använda. Hittade t.ex. "TextEdit Automator Action Pack for Leopard 3.0" som bland annat kan kombinera textsträngar och skriva text till dokument, vilket ju är precis vad jag vill. MÅStE gå!

Ska ge det ett försök när jag kommer hem.

  • Medlem
  • 2009-07-12 13:55

Det stämmer! Jag vill inte lära mig att programmera. Det tar förmodligen lika lång tid som att mata in allt för hand, vilket ju inte direkt var tanken.

Filnamn och sökväg ska in där det står "/mapp/filX.jpg" i koden, och sökvägen skall vara /album + eventuell undermapp. Varje <li> är en bild, men det kunde du nog räkna ut.

Vet inte om det går att lösa på ett så enkelt sätt att någon vill/orkar hjälpa till, men alla lovordar ju applescript just för att det ska kunna göra såna här repititiva saker så galant..

Ska ge Automator ett försök också, och se om jag kan åstadkomma något där kanske.

Mvh, Henrik

  • Medlem
  • 2009-07-11 15:04

Hej!

Har precis hittat kod som genererar ett grymt snyggt bildgalleri för webben. (http://http://www.cssplay.co.uk/...) och vill få in bilder från vårt gamla bildarkiv där.

Vi har en hel drös med bilder som ligger på FTP-server som jag vill få in i detta nya program.

Kan jag få lite hjälp med ett script som genererar en textfil med:

<li><a class="set" href="#Trees">Trees</a>
	
		<ul>
			<li><a href="#tree1"><img src="http://www.cssplay.co.uk/menu/lbox/tree1.jpg" alt="" title="" /></a></li>
			<li><a href="#tree1"><img src="mapp/fil1.jpg" alt="" title="" /></a></li>
			<li><a href="#tree1"><img src="mapp/fil2.jpg" alt="" title="" /></a></li>
			<li><a href="#tree1"><img src="mapp/fil3.jpg" alt="" title="" /></a></li>			
		</ul>
	
	</li>

Då blir det enkelt att sedan klistra in detta på rätt plats för att enkelt lägga till bilder. Jag kan såklart ladda hem bilderna innan detta görs. Det som jag tänkte skall automatiseras är egentligen att läsa in filnamnet och lägga till all övrig text som då är statisk, även sökväg.

(Har tidigare använt coppermine, men tycker inte det är speciellt smidigt. Tar även tacksamt emot förslag på andra användbara kod eller galleritips!)

Mvh, Henrik

  • Medlem
  • 2009-07-10 00:13
Ursprungligen av krox:

säkert så. Själv dras jag med svåra våndor då jag har 3 månaders uppsägningstid på telenor, vilket ger att jag kanske surt måste vänta ytterligare tre månader innan jag får köpa telefonen.. Som student håller man hårt i slantarna... Har dock ändrat lite uppfattning om telenors abonnemang den senaste tiden, kan nog tycka att de är helt ok jämt emot Telia.

tror nog dock att priserna kommer se någorlunda lika ut de som varit för 3g-modellen, lite högre kanske men marginellt..

Jag hör gärna lite utförligare synpunkter på Telenor. Har haft uppfattningen att de ska vara lite sisådär, men vill gärna få motsatsen bevisad. Hur har de med täckning och surfzoner i jämförelse med Telia? Hur är kundtjänst? Är också student och nöjd kund hos Tele2 Comviq idag. Tre vågar jag mig nog inte på än så länge...

  • Medlem
  • 2009-02-16 20:39

Kolla in ett par Jays-lurar på www.jays.se med ensån här adapter.

Aldrig lyssnat själv, men har hört att de ska vara ganska så nice.

//Henrik

  • Medlem
  • 2009-01-29 14:13
Ursprungligen av akerstrom:

Om du hoppas på att Apple inte skulle sälja ut sina lager pga nya modeller så hoppas du nog förgäves

Det konstaterades väl längre upp i tråden att touch är slutsålda på många ställen i Sverige, vilket ju också skulle kunna tyda på att det är en ny på gång, lika väl som det ju kan vara julhandeln som ställt till det för Apple att klar av leveranser. Så vem vet.

Här är en länk till macrumors sida om alla apples produktuppdateringar. Där står iaf. en minnesuppdatering med i 2/2008 (feb. 2008)

//swek

  • Medlem
  • 2009-01-28 17:22

Jag är också väldigt spänd på detta, har några vänner som är i USA nu och kan ta med sig en hem till ett bättre pris än här i Sverige, men kommer det en prissänkning/minnesuppgradering snart skulle de ju kännas lite snopet att slå till nu..

Enligt macrumours:

Citat:

Product iPod touch
Recommendation: Neutral - Mid product cycle
Last Release September 09, 2008
Days Since Update 141 (Avg = 185)

Recent Releases
graph ???
graph 9/2008
graph 2/2008

Dvs. det kom en uppdatering i februari förra året..

spänningen, spänningen!

Hur stor är möjligheten att skicka en från amerika utan att åka på tull tro? Dvs från en privat avsändare, inte ett företag. Ska man våga chansa?

  • Medlem
  • 2009-01-20 22:56

Jag har precis samma telefon och det går utmärkt att synka åt båda hållen för mig. Jag har inställt så att aktiviteter skapade i telefonen läggs i en kalender som heter "mobilmöten". När jag synkar så kopieras allt till ical. Jag har andra kalendrar för t.ex. schema som jag "prenumererar" på i ical, och dessa har aldrig skrivit över några aktiviteter i min mobil.

Lycka till!
Mvh, Henrik