Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anders 123

Anders 123

Medlem
  • Registrerad 2005-12-02
  • Senast aktiv 2006-06-28
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen Anders 123 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av petern:

Det är filen "iTunes Library" du är ute efter.
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=93732

Är det bara att säkerhetskopiera filerna "itunes library" mfl och spara (på t.ex. USB) samt lägga tillbaks dem i rätt mapp om hårddisken har brakat ihop och man har gjort en ominstallation?

Anders

Halloj...Någon som vet om det går att göra en backup på alla betyg och kommentarer mm till alla låtar som man mödosamt bedömt...själva musiken har jag redan som backup på en dvd, och inställningarna följer ju inte med.

ciao
Anders

hej hopp...När jag lyssnar på podden (30 gb) i hemstereon är det en tydlig volymskillnad på vissa låtar. Jag har kompenserat detta genom att ändra volymen något i "info"-menyn. Det funkar ok. Men när jag sen lyssnar med hörlurar är dessa inställningar kraftigt förstärkta - alltså stora volymskillnader. det verkar inte som man behöver dessa justeringar när man lyssnar i lurarna.

Är det möjligen kabeln som jag kopplar till stereon som kan inverka här...ska man köpa apples svindyra kabel???

Ps. jag har valt att inte använda "ljudkontroll" eftersom volymen blir så väldigt låg då...

/Anders

hej hopp...När jag lyssnar på podden (30 gb) i hemsteron är det en tydlig volymskillnad på vissa låtar. Jag har kompenserat detta genom att ändra volymen något i "info"-menyn. Det funkar ok. Men när jag sen lyssnar med hörlurar är dessa inställningar kraftigt förstärkta - alltså stora volymskillnader. det verkar inte som man behöver dessa justeringar när man lyssnar i lurarna.

Är det möjligen kabeln som jag kopplar till steron som kan inverka här...ska man köpa apples svindyra kabel???

Ps. jag har valt att inte använda "ljudkontroll" eftersom volymen blir så väldigt låg då...

/Anders

Halloj

Har lagt in en massa musik på min iPod (G5 30gb) och skulle vilja säkerhetskopiera alla dessa aac-filer. Vilket är det bästa sättet? Bränna ner till DVD-skivor, använda programmet Anapod (http://www.redchairsoftware.com/anapod/featpw.php) eller finns det något annat alternativ? Jag använder Windows XP.

Obs, jag testade att bränna på en dvd och fick då importera filerna i iTunes igen och sen göra om alla inställningar för alla skivor gällande t.ex. equlizer mm...

Tack på förhand

Anders

Hej

Någon som vet hur jag gör om jag har många låtar inlagda på min iPod och vill koppla podden till en ny dator och infoga de befintliiga musikfilerna på podden till den nya datorn? Jag testade att "använda podden som extern enhet" utan att lyckas (det gick bara att iinfoga kalenderuppgifter mm men inte musiken...).

Tacksam för svar under kvällen...ska till den andra datorn i morgon bitti.

Mvh
Anders

Problemet kvarstod efter det att jag hade kryssat i "korrigera för störningar". Fortfarande störningar. Är det något fel på hårdvara el mjukvara? Jag behöver int h det ikryssat på jobbdatorn...

Hej

Har idag handlat hem en ny bärbar burk (hp 5009). När jag importerar en cd-skiva till iTunes blir det emellanåt en kort "hack" i låten när man spelar upp den i både datorn och podden (video 30 gb). När jag gjorde om proceduren och importerade skivan igen så funkade det bättre. Detta problem hade jag inte innan då jag synkade podden till datorn på jobbet (en stationnär dell). Jag importerar med 160 kbit/sek.

Är det något fel på den nya datorn? Den har dvd-brännare mm och borde funka bra med att importera skivor, eller...

Tacksam för snabbt svar.

/Anders

Laddade hem ett Simpsonavsnitt från iTunes. Det syns dock ingen bild när jag spelar upp filen. Ljudet hörs dock. Ska jag ändra några inställningar?
/A

Hej

Ladde hem en filmsnutt. När man kör den kommer det dock ingen bild. Ljudet spelas dock upp. Jag testade att ändra inställningar för "PAL/NTSC".."TV-ut" och "Widescreen", men inget hände. Vad göra? OBS: Jag vill alltså se den den nedladdade filmen (från iTunes) i iPoden.
/A

Hej hopp.

Trodde att macsystemet var mycket lätt att använda för alla...Varför läggs inte mina ljudböcker (från CD) automatiskt på rätt ställe i podden? Jag har hittat lite info om hur man sammanfogar filer, byter till m4b-format osv osv. Varför sker inte detta automatiskt? Nå´n som har tips om det allra enklaste sättet att få filerna på rätt ställe...

Tack

Halloj

När jag importerar en cd-skiva i iTunes på min bärbara (dell Lattitude) dator blir det störande/sprakande brus med jämna mellanrum i låtarna. Det låter ungefär som vid dålig radiomaottagning. Men när jag laddar in samma cd-skiva i datorn på jobbet (stationär dell) och importerar i iTunes är det inga problem alls. Vad kan det bero på? Är det någon inställning som måste till i den bärbara, eller ska jag köpa ny dator..?

/Anders

Hej hopp

Har kopplat podden (G5) till en extern högtalare från Logitech. Att vakna upp till tidsinställd musik fungerade bra ett tag. Nu startar visserligen podden på rätt tid, men musiken är pausad. Alltså spelas ingen musik. Vad kan detta bero på?

Anders

Hej hopp

Startade iTunes häromdagen. Programmet sa till mig att det fanns en uppdatering (updater) som automatiskt laddades ner. Nytt var att nu fanns radio i poden. Trodde jag. Först fanns "radio" som en meny i huvudmenyn. Jag tog bort den från huvudmenyn. Nu går det inte att starta radion. Vad göra??? Ominstallera? Hur gör man det?

Tack på förhand
Anders

Hej hopp

Har lagt in ett flertal skivor i iTunes med 128 kbit. Fick sen veta att det är rekommenderbart att kanske läsa in filerna med 190 kbit för bättre ljud.

Vad är din erfarenhet? Är det värt att öka kbit-en (som därmed tar större utrymme) eller är skillnaden icke märkbar? Skall testa själv, vill bara höra om någon har någon tanke...

Tack
Anders