Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
godpuppet

godpuppet

Medlem
  • Plats Sollentuna
  • Registrerad 2006-04-06
  • Senast aktiv 2013-11-23
  • Antal inlägg 437

Foruminlägg

De senaste inläggen godpuppet har skrivit i forumet.

Japp, 90 dollar är alldeles för mycket för en sådan lösning. Ställer mig tveksam till om den är "snygg" dessutom, men det kanske övervinns av funktion(!?).

Har sökt runt ett tag efter en query på detta. Jag har en startsida med ett magasinupplägg. Det vill säga flera inlägg från flera kategorier. Dessa inlägg önskar jag att kunna dynamiskt sortera/visa baserat på popularitet per dag/48 timmar.

Någon som gjort något liknande eller kan peka mig mot rätt riktning?

Mvh

"Dessvärre" for business, men det nu talar jag bara för mig själv

Hakar på här.
Köpte en Readynas DUO för några veckor sedan Netgear ReadyNAS DUO RND2000 NAS med inbyggd bittorrentklient och X-RAID-teknologi!. Min första NAS, men det tog inte lång tid innan jag insåg dess brister. Slö CPU förstörde många användningsområden.

Vad rekommenderar ni om man vill kunna köra upp en Plex Media Server (streama HD), samt kunna överföra filer (trådlöst) till en respektabel hastighet? Detta är minst sagt en djungel. Påminner en hel del om dagarna man byggde datorer komponent för komponent. Det är inte därför vi hänger på 99

Det här verkar ju helt vansinnigt. Jag hade tänkt mig just precis den setupen. Några alternativa produkter inom samma prisklass rekommenderas varmt.

Det är ofattbart hur Spotify behärskar situationen. Verkar som att de försöker tiga ut behovet av app till iPad.
Hur ställer sig WIMP katalogmässigt? Får vi samma utbud där som hos Spotify?

Fick för mig att använda Xpath. Men dess output är ju en array, vilket inte är det jag eftersöker?.
Är detta PHP basics som jag bränner mig på?

<?php
$xml = simplexml_load_file("test.xml");

$result = $xml->xpath("/AML/Group[1]/ObjDef[53]/AttrDef[1]/AttrValue[1]/StyledElement[1]/StyledElement[1]/PlainText[1]");

print_r($result);

?>

Tack för mycket bra feedback. Jag har dock dykt på ett litet probelm. Min XML är rätt så omfattande och de olika delarna där jag vill plocka ut "Titel" är definierad med en GUID. Se exempel nedan:

<GUID>e799cc83-0d4e-11de-2663-ef7a9bc6f18d</GUID>
			<AttrDef AttrDef.Type="AT_NAME">
				<AttrValue LocaleId="&LocaleId.USen;">
					<StyledElement>
						<Paragraph Alignment="UNDEFINED" Indent="0"/>
							<StyledElement>
								<PlainText TextValue="Den här texten vill jag anropa"/>
							</StyledElement>
					</StyledElement>
				</AttrValue>
			</AttrDef>
			<AttrDef AttrDef.Type="AT_LUSER">

Hur går jag till väga i min SimpleXML?

$xml->GUID[e799cc83-0d4e-11de-2663-ef7a9bc6f18d];

@irrelogical Stort tack för information. Ser ett problem i att jag endast har en (stor) XML fil (rapport). Här behöver jag alltså slita ut noder för subpages och skapa egna XMLer av dem?
Läser på om MVC, hittar dock inget om studiox, länk?

Tack för svar!
@irrelogical, Jag har läst på en del om SimpleXML - det verkar vara precis det jag eftersöker. Känslan är att jag kan stryka XSL helt och hållet? Känns inte helt dynamiskt och eftersom jag "skapar" dynamiken i PHP (XML-rapporterna kommer vara olika från projekt till projekt) så borde jag kunna koppla på hyffsat dynamisk CSS också. Det vill säga att jag endast behöver ändra i CSS vid nytt projekt (nytt uppdrag, nya grafiska profiler).

Behöver dock slå fast hur jag skapar interaktivitet. Tex. en startsida som visar innehållet hierarkiskt med sitemap-struktur? Från startsidan kan jag navigera till sub. Allt detta önskar jag att kunna lösa mer automatiskt än att behöva skapa länkar överallt och ingenstans

Köpte en kopia på eBay som fungerar helt enligt plan. Tror jag betalade närmare 300 kronor. Värt att kika upp

Dammar av en fråga till, nu när jag ändå hittat hem (hit) igen

Tänker mig att använda något av nämnda communitys internt på intranät, så att kollegor kan uppdatera vart de är. Borde inte vara först med denna tanke?

Behöver därmed något widgetlikt som är filtrerat till vissa användare.

Någon som har referens eller kanske till och med fixat detta själv?

Hej,

Jag sitter och se över en möjlighet att skapa en webbmiljö i PHP och XML. XML håller i data (innehåll) som sedan ska presenteras snyggt via XSL/CSS. Jag förespråkar det sistnämnda.

Är det någon av er som har erfarenhet av likanade projekt. Jag tänker mig något likt Aston Villa FC - Results, fixtures, squad, statistics, photos, videos and news - Soccerway bortsett från dess innehåll.

Mvh