Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anders_b

anders_b

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-06-21
  • Senast aktiv 2012-05-12
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen anders_b har skrivit i forumet.

okay. jag får kolla lite imorgon då.. jag är ju i sthlm nu. vi får se, men då verkar det inte vara lika kört som 2008 då, då det var helt galet slut länge.

okay, i sthlm eller någon annan härlig stad?

när tror ni det lugnat ner sig lite så att det finns några iphones att köpa i butik igen? vad jag förstått så är de väl mer eller mindre slut i butik just nu.. någar dagar? veckor?

fantastiskt.. nu funkar det som det skall. Lite kostigt att den inte tar de inställningar man har i datum/tid som default tycker jag. men ja, tack iaf

Hej hopp i sommarvärmen!
jag är sedan igår lycklig ägare till ett stycke MBP... den billigaste dock, men den är ju så fin iaf..

men nu till saken.. Kan man inte installera Tiger på den maskinen? Jag Djar med Traktor Scratch och vill ha en så stabil botten som det bara går och tiger har varit lösningen på det, tills min kära Macbook dual core 2ghz dog totalt för en vecka sen typ.

när jag försöker installera säger den att jag inte kan installera på denna maskinen.. men det borde väl gå?

givmild >> Vissa gamla macar klarar bara av att hantera upp till 128gig HD.. det är en begränsning i hårdvaran som sätter p för det.

vad hade du för dator sa du?

speed tools har dock en HI-Cap-driver som gör så att man kan läsa större diskar i alla fall.. på något egendomligt sätt.. men då måste man först formatera den som 128gig och sedan installera system och den där drivern.. sedan kan man utnyttja den där sista delen som en andra partition.

här har jag "rippat" dockan från 9A466 versionen.. och jag har testat att det verkligen går att lägga stack:ar av program även på den vänstra sidan.. dock inte mappar verkar det som.

men markerar man ett gäng program och drar dessa till dockan blir de en stack iaf.
så är det någon som vill hjälpa till och grotta lite i det så är det bara att dyka in.

http://rapidshare.com/files/67717342/9A466_Dock.zip.html

Jag provade på min dual 450 med 2gig ram och det går alldeles utmärkt.. fick dock installera det på en extern HD med min macbook och sedan klona över det till g4:an. Också stängde jag av datorn när den där konfigurationsguiden kom upp, så jag körde kunde köra den sedan, när jag hade klonat över den till g4:an istället.

Klart o Betalt! (som Paaaatrik Larsson skulle ha sagt )

ja just ja, jag fick ju inte HI-Cap-Drivern till de diskrna som var över 128gig vilket suger rätt hårt.. man måste väl köpa sig ett alldeles för dyrt I/O-kort då istället kan man tro. eller finnes det något annat man kan göra?

haha. jag skulle JUST fråga den frågan. Som jag minns det gick det i 9A466 versionen av Leopard. man kanske kunde kolla skillnaden mellan dockfilerna på den och Final-verren. Fast då måste man ju veta VAR man ska kolla och var man confar sådana prylar.

kollade lite i /system/bibliotek/coreservices/dock alldeles nyss, men det är ju lite som att treva i mörker när man inte riktigt vet vilken fil som rör den funktionen.
klart värt att kolla vidare på iaf..
jag får väl göra en installation av 9A466 och sno dockan därifrån då.. så kanske vi/jag blir lite klokare.

Hej igen.. fick det att funka med dessa drivers. http://www.communica.se/huawei/filarkiv/index.htm
Det står att de inte skall funka med bland annat Tele2, som jag har då.. men ja, de gjorde det i alla fall så det är väl inte så mycket att orda om. (näe jag vet, det var jag som började )
tack iaf för moraliskt stöd osv. kanske kan hjälpa någon annan vilsen stackare där/här ute.

jag får fan inte mitt att funka... men asså, var ställer jag in APN:en då? finns ju ingenstans att göra det.. vad jag kan se..
jag har skrivit *99# som telnr. valt det modemet i "modem" under advancerat.
sen så finns det inte så mycket mer att pilla med.

Hej godvänner!
Jag har lite problem att dunka igång mitt usb-3g-modem i Leopard.
en del säger att det ska gå lätt utav bara f*n att installera det, min erfarenhet
är dock inte densamma. Dock hittar den modemet iaf., men man kan tydligen inte skriva in APN någonstans, och det fula programmet som hänger med driverspaketet, funkar inte i leopard.

Någon som har några tips?

ja just ja.. problemet är att den försöker koppla upp sig men misslyckas efter en stunds "tuggande".

Ursprungligen av FrrH:

Fast är inte skillnaden att "downloads" är var det hamnar system-wide i 10.5, medan man måste ställa in program för program i dagsläget?

Det har jag utgått ifrån, annars är det ju en rätt meningslös förändring. Jag kan ha fel, rätta mig gärna.

jag vet inte riktigt vad du menar med system wide. men katalogen ligger i användarmappen och är default download-mapp i safari iaf.. typ som den i vista.. ja just ja.. sen finns den ju länkad i dockan som sån flådig stackspryl också..

ang downloadkatalogen..

det är ju bara att ändra mappen i preferences.. så får man de där man vill, utan leopard. fast jag håller med om att den som var/är i leopard var lite "coolare".

jag har också kört lite leopard och tycker väl att det verkar riktigt lovande, dock så är det ju beta och den beter väl sig ungefär så också.. krashar och har grafikfel och sånt. men bortser man från sånt som förmodligen inte är riktigt färdigt, så är det en bra uppgrade från tiger. Det väl värt de månader som är kvar tills leoparden är frisläppt, tycker jag.