Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Arschfink

Arschfink

Medlem
  • Registrerad 2006-09-19
  • Senast aktiv 2011-12-07
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Arschfink har skrivit i forumet.

Hej.
Jag har ett stort problem som jag hoppas att någon kan hjälpa mig att lösa.
Har en vit macbook med senaste leopard installerat. Till denna har jag en extern skärm/tv, en LG m228wdp 22. Har den inkopplad med en mini-dvi - Dvi-addapter som sedan är kopplad till en DVI-HDMI-kabel som går in i skärmen.
Sedan jag köpte skärmen för några månader sen har allt funkat jättebra, bilden har varit knivskarp. För två dagar sen gjorde jag en standardmässig programuppdatering på datorn. Såg inte efter så noga vilka program jag uppdaterade utan valde att uppdatera alla de förkryssade programmen. Efter att datorn startat om osv upptäckte jag bilden på den externa skärmen inte var vad den var tidigare. Bilden har liksom blivit "grynigare" och färgerna känns konstiga. Detta trotts att jag inte ändrat några inställningar alls för skärmen. Har verkligen försökt med allt jag kan hitta i inställningsrutan för den externa bildskärmen, men bilden ser lika konstig ut i alla upplösningar, olika hertz-tal osv...
Någon som varit med om samma sak? Någon som tror sig vet hur jag lösa det?
Kan en lösning vara att tömma datorn och installera om hela systemet?
(har testat skärmen med en annan dator och med ett xbox så jag vet att det är i datorn, inte i kabeln eller skärmen, som problemet ligger)

Tack på förhand!!

För att slippa läsa en tråd till:

http://www5e.biglobe.ne.jp/~arcana/software.en.html

startupsound.prefpane funkar skitfint för mig. Skall dock nu prova i leopard.
OBS! Kolla installationsinstruktioner först.

Ska prova igen imorgon, men jag provade verkligen. Kan de vara paj?

Jag köpte idag 2st:

"Kingston DDR2 SO-DIMM 2048MB CL5 Non-ECC, 1.8V, 256Mx64 PC2-6400 (800mhz)"

Efter fysisk installation av de bägge minnena i min Macbook blev allt stendött. Sleeplampan lyser med fast sken, men inget händer alls. Jag fick ta ut dem och stoppa in de gamla igen. Då funkade allt som vanligt. Är jag bortgjord?

"Detta gæller dokument skapade i 2004 och oavsett om jag sparar om dem i docx format eller ej. "

samma här, mest problem med kommenteringsapparaturen. Jag har märkt att om man stänger av stavningskontrollen så slipper man det, det har nu funkat i 10 min, men lite svårt att koppla av ändå dock. Sparar ideligen.

Senast redigerat 2008-03-30 20:09

Jag har samma problem med både den första och den uppdaterade versionen. I synnerhet är det kommenteringsapparaten som inte fungerar. Den är otroligt instabil. Till en början fungerar det bra, men plötsligt efter ett antal, eller en halv, minuter så börjar programmet "page outa", badbollen snurrar och fläktarna börjar bränna på max i min macbook. Programmet återhämtar sig aldrig och man får stänga av och starta upp igen, men efter ett par, eller en halv, minuter kör den samma grej igen.

Jag har märkt att om man stänger av stavningskontrollen så slipper man det, det har nu funkat i 10 min, men lite svårt att koppla av ändå dock. Sparar ideligen.

Senast redigerat 2008-03-30 20:10

Ja det är ju det man får känslan av, men jag ansluter den till B2-private-bla, dvs modemet (tror jag). Egentligen behöver den inte gå via airporten alls (även om det naturligtvis hade varit bra att kunna använda fjärrhögtalare även där, men då är väl bara expressen en mottagare eller?).

Jag är ledsen att behöva posta en sådan här fråga som har stötts och blötts åtskilliga gånger, men inget svar har tyvärr kunnat bringa ljus över min nätverkssituation.

Vi är åtskilliga datorer i nätverket som utgår från en bredbandsbolaget-trådlös-router.
En G4 MDD är inkopplad via ethernet, en pc via trådlöst och en macbook via trådlöst.
Vidare har vi en airport express som dock används bara för att streama musik (tror jag...)

Nu vill vi koppla in ännu en macbook via trådlöst, men där blir det problem. Macbook 2 får en egentilldelad ip-adress, som börjar på 169... och vill inte få något annat. "Nätverksinställningsassistenten för nätverk" tipsar om att kolla på airport expressen, men den dyker inte upp i macbook 2s adminverktyg. (Men i macbook 1)

Men via ethernet går det som smort. Modemet har också startats om en uppsjö av gånger. Nu vet jag varken ut eller in. Vad skall jag göra?

Jag har 2 GB 667 MHz DD2 SDRAM i min och det verkar gå.

Ja, att lajna in, är helt enkelt tekniskt dumsnack för att koppla in med sladd, typ. Vad jag är ute efter är att koppla in en med sladd och en annan med radiovågor eller vad det nu kan tänkas vara.

Kan man koppla in flera fjärrhögtalare på en airport express?

Men högtalarna:
http://www.fireant.se/ FA-003
Kan man koppla in denna med trådlöst samtidigt som man "linear" in en annan stereo med 3,5 mm-pluggen?

Hej min MacBook har efter ungefär 9 månader börjat bete sig konstigt.
Den började för tre dagar sedan att glömma bort inställningar. När man startar macOs har det av min modifierade dockinnehållet försvunnit och ersatts av standardprogrammen. Itunes måste läsa in biblioteket igen. Första gången det hände ville inte program, som t.ex. word, starta utan avslutades innan det gick igång. Då rensade jag lite hårddisksutrymme och allt verkade frid och fröjd. Nu glömde den bort grejerna igen och vid senaste uppstarten startade den i fel skärmläge (vad gäller storlek alltså)

Vad är fel?

Jag har satt in en större hårddisk och två gig ram.

För de som läst tråden men inte själva kännt till svaret:

På macworld-forumet fick jag rådet att alltid exportera i samma format som timelinen. Dvs. i mitt fal DV 4:3.

För de som läst tråden, men inte själva känt till lösningen:

Efter experimenterande har det visat sig att den röda färgen inte alls fungerade och jag fick helt enkelt köra med vit. Det var lösningen. Vidare märkte jag även att när texten hamnade en pixel fel fick den en dubbelskugga. Flyttade man den en pixel bara ordnade sig allt.

Min film är i DV format, renderad och klar. Nu vill jag bränna den på en DVD i absolut bästa möjliga format. Vilka inställningar ska jag välja? Jag har provat en massa olika och det blir inte riktigt bra. Det måste ju finnas ett standardtillvägagångssätt som ger önskat resultat. Jag önskar göra det ur Final Cut Pro eftersom min Compressor har lagt av. Min sekvens är inte progressiv.

Hur går man till väga för bästa resultat?

Har tragglat med detta problem nu, tillsammans med textproblem, så länge att jag inser att jag behöver hjälp. Vore väldigt tacksam om någon pallade ta sig tid, med en novis.
///Arschfink