Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mysmartin

mysmartin

Medlem
  • Namn Martin
  • Plats Norrköping
  • Sysselsättning Ljudinspelning
  • Registrerad 2004-12-12
  • Senast aktiv 2017-03-23
  • Antal inlägg 65

Foruminlägg

De senaste inläggen mysmartin har skrivit i forumet.

På en Mac Mini server (med Mountain Lion och OSX Server 2.2.1) jag administrerar upptäckte jag vid en säkerhetskopiering att filen WebConfig.log just nu är strax över 7gb och ökar med runt 80 mb per dag.

Varannan sekund loggas detta:

Citat:

I, [2014-04-02T13:36:34.860254 #37079] INFO -- : Processing /Library/Server/Web/Config/apache2/httpd_server_app.conf
I, [2014-04-02T13:36:34.871866 #37079] INFO -- : Processing /Library/Server/Web/Config/apache2/sites/0000_any_443_.conf
I, [2014-04-02T13:36:34.874414 #37079] INFO -- : Processing /Library/Server/Web/Config/apache2/sites/0000_any_80_.conf
I, [2014-04-02T13:36:34.876358 #37079] INFO -- : Processing /Library/Server/Web/Config/apache2/sites_disabled/0000_default_default.conf
I, [2014-04-02T13:36:34.911001 #37079] INFO -- : Outgoing settings, unarchived: {"dataLocation"=>"/Library/Server/Web/Data", "mainHost"=>{"maxClients"=>"50%", ...

och efter det en 25000 tecken lång array med inställningar.

Är det här tecken på att något är fel på OSet, eller bara någon logg-inställning? Är WebConfg.log en fil jag kan tömma lite då och då utan att OSX klagar?

Sådär, äntligen.

Jag hittade det vinnande konceptet på http://stackoverflow.com/a/13613340 (gällande Xcode, men det fungerar även på Serverapplikationen)

Citat:

To make the AppStore forget the old credentials with which the app was downloaded, you must remove the _MASReceipt directory in the app itself.

To do this:

Open Finder and navigate to Applications,
Ctrl+Click XCode and choose "Show Package Contents",
Expand the Contents directory and click _MASReceipt to select it,
Type Command+Delete to delete the directory permanently---you will be prompted for your credentials since this is a protected file.
Quit and restart AppStore, then find XCode. The button should now say "Free" or "Install" instead of "Update". Clicking it will update your XCode to the latest version as the currently logged-in Apple user.

Jag slutade klockan fyra, därav "helgjobb"

några klick, nja.

Citat:

Associate an Apple ID with your account:
http://support.apple.com/kb/PH4561

Gav ingen märkbar skillnad.

Citat:

Radera Serverappen och installera från App Store med nytt ID.

Gav inte heller det önskat resultat. App-store tyckte fortfarande att Server.app var installerad, och när jag hämtade tillbaka från en backup installerades Serverappen igen, fast med sparade inställningar sen sist.

Det här var krångligare än jag trodde. Och betydligt krångligare än vad det behöver vara känner jag.

okej, då blir det ett helgarbete. backup till trots; håll tummarna, haha

Hur blir det då med mina inställningar/användardata osv?

Vi har en Mac mini Server snurrande på jobbet, med Server installerat.

Problemet är nu att det är en tidigare anställd som installerat serverapplikationen med sitt eget Apple-id. När jag nu skall uppdatera appen säger App store att jag skall logga in som den personen för att kunna uppdatera. Vi har bytt Appleid på burken, och köpt Serverapplikationen via en annan mac, och återigen försökt klicka på knappen "Update", men App store fortsätter insistera att: "You have updates available for other accounts".

Går det att "byta ägare" på serverapplikationen så att vi kan använda vårt nuvarande apple-id för uppdateringar, måste vi installera om servern eller finns det något annat sätt att göra det på?

Ja, titeln säger ju en del

Jag har en partition på min mediaserver monterad via smb via hamachi (enda sättet för min dator, en g5 1,8x2, att hitta själva utdelningen). När jag ser på filmer i vlc får jag dropouts i både bild och ljud. Jag har testat mot en annan dator som bara går med smb, och det är likadant där. Mediaservern är en 2ghz-ish dator med win xp, och den andra testdatorn en 1,2 ghz linuxburk.

Nätverket som alla datorer ligger på är campusnätverket här på LTU, på 10mbit upp- och nerströms.

Är det någon inställning (på antingen mac'en eller pc'n) som skall göras så att bild/ljud får prioritet? Nåt annat som kan tänkas vara fel?

Götta bilder Jag kör med en omnibounce som det är nu, men ska absolut testa pappergrejen.

Många såg jättebra ut, jag har själv fastnat knädjupt i 'kort-skärpedjup-träsket". Däremot kan det bli lite problem om det är fler personer i bilden, som den längst ner, om man har så kort som 1,6. Om personerna inte är i absolut samma plan djupledes kommer åtminstone en av dem bli suddig. Ögonen på tjejen till höger ser lite suddiga ut (Om det beror på kort skärpedjup eller för många drinkar låter jag vara osagt, klockan är ju trots allt 1 på nyårsafton

Ursprungligen av Adzam 1:

Så jag tar bara och kopplar in en extern disk och kopierar hela "Macintosh HD" till den externa?

Jag föreslår Super Duper. Väldigt smidgt program, som räddat mig ett par gånger på sistone.

just den här är oljebaserad. kollegorna på jobbet (där jag lånar maskinen) sa att en cracker är dålig, iom att den hackar sönder rövätskan (fråga mig inte hur ;), medan en hazer förbränner den, som en "riktig rökmaskin" gör. lite fettigt blir det ju ändå, så jag hoppas tapeterna klarar sig jag återkommer med bilder om det blev nåt värt att spara.

Har en idé till en fotosession ikväll som involverar en rökmaskin (hazer). Hur mår kameror och optik av sånt? Det är en Canon 5D (och möjligen 20D) med 85/1,2 och 70-200/2,8 IS som blir utsatta.

Gissar på att det här är rätt forum för tråden.

Jag söker ett enkelt bildgalleri. Det ska va lika snyggt och enkelt gränssnitt och enkel administration som http://www.photofolio.us/ fast utan Flash så att så många som möjligt kan se.

http://gallery.menalto.com/ tycker jag mest är jobbigt stort och för avancerat för användningsområdet. Snabbt, enkelt och framförallt snyggt. Finns det någonstans därute?

Ursprungligen av Ian Curtis:

Kortfattat, vad är jättebra med Facebook?

Lite snabba länkar:
http://www.idg.se/2.1085/1.117009
http://en.wikipedia.org/wiki/Facebook

Glöm inte att det finns för Aperture också
http://seanfarley.org/aperture/

Jag irriteras något enormt på att Firefox insisterar på att visa texten "Draq och släpp denna ikon här för att skapa..." när man vill dra en sida till bokmärkesraden. Går det att stänga av denna tooltip?