Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mysmartin

mysmartin

Medlem
  • Namn Martin
  • Plats Norrköping
  • Sysselsättning Ljudinspelning
  • Registrerad 2004-12-12
  • Senast aktiv 2017-03-23
  • Antal inlägg 65

Foruminlägg

De senaste inläggen mysmartin har skrivit i forumet.

Ursprungligen av RockyMontana:

http://www.apple.com/pr/
Står ju ingenting om det varken där eller här: http://www.apple.com/pr/events

Vad var det som antydde om att det ens skulle vara event idag förresten?

en bit över genomsnittet för uppdatering av mac mini (+30%)
http://buyersguide.macrumors.com/

sinande lager av bl.a. mac mini
http://www.macrumors.com/2007/03/07/ipod-nano-mini-announcements-this-month/

släppet av CS3
http://www.adobe.com/

jag har missat en massa, men det där är det jag satt hoppet till iaf

Jag får inte till det i phpinstallationen, del två. Det står:

Citat:

...
checking for ImageMagick / MagickWand 6.2.4 or greater with /usr/local/graphicslibs/bin/Wand-config... 6.2.8
checking for MagickSetImageTicksPerSecond in -lWand... no
configure: error: There is something wrong. Please check config.log for more information.

Vad är fel?

Har läst om lite nya objektiv jag vill köpa (Sigma 18-50 2,8 EX resp 50-150 2,8 EX, hojta till om ni tycker det är dåliga köp och då har jag kommit över lite begrepp som backfokus, frontfokus (?) och liknande fel. Med beskrivningarna har jag börjat känna igen lite symptom hos mitt canon 50/1,8.

Finns det någonstans standardiserade tester man kan skriva ut för att kolla om objektivet är okej, och är kompis med kameran (Canon 20D)?

Vågar man köpa en sak för 10 papp inkl moms, när det kan vara pixelfel på den?! Köper jag nåt så dyrt vill jag ju att det ska fungera felfritt...

Lyckades få 3000, en stark insats i sammanhanget. Nu kom helt plötsligt en Apple Cinema Display 23" mycket närmre

Ursprungligen av moose:

Apples pixelgaranti är ingen höjdare men du har alltid 14 dagar på dig att returnera skärmen om du köper den via nätet.

Gäller det även om man handlar genom ett företag, eller bara om man köper som privatperson? Med den så kan man ju strunta i pixelgarantin, är det fel på skärmen så returnerar man den innan 14 dar & köper en ny?

/Martin

Jag är i skärminköpstagen, och vill ha en widescreen med mer än 1080 pixlar på höjden. Valet blir då 23" och uppåt. Jag har givetvis sneglat på Apples 23", men den kostar ju massor massor.

Då är frågan, är det värt det? Är den så bra, eller finns det andra som är lika bra/bättre för lika mycket/mindre pengar? Hur är det med Apples pixelgaranti?

/Martin

men allvarligt, kan man få ut mer än 3500, eller ska man vara glad om man får ut ens det? har för mig jag köpte den för 5500, haha.

100 kronor bjudet

När vi ändå är inne på värdering av skärmar, passar jag på att låna tråden lite. Jag har en Lacie Photonvision 19", som på grund av den låga upplösningen (1280x1024) mest bara står där, avstängd och bortglömd. Köptes för två år sen, väldigt sparsamt använd senaste året. Vad kan man få ut för en sån vid försäljning?

Nu hör det här inte riktigt ihop med mac, men jag tänkte ändå fråga om ni visste någon lösning.

När telefonen tar emot ett sms, så visas början på SMS'et på den lilla displayen på framsidan av telefonen, vilket kan var nog så irriterande och integritetskränkande

Går det att ändra så att det bara står "1 nytt meddelande mottaget", eller liknande? Jag vill alltså inte att meddelandet visas på frontdisplayen (eller huvuddisplayen heller givetvis). Huvuddisplayens beteende vid inkommande sms går att styra, så att det bara står avsändare, men frontdisplayen har jag alltså inte hittat något om.

/Martin

Ssom Niklas säger, det är skönt att ha kontroll på kanalerna. Jag har flera gånger haf ten rätt tråkig färgbild, som jag tog bort allt utom den blå kanalen på (som då utgjorde grunden för en svartvit bild). Ansiktet fick en helt annan känsla, med fler fräknar, och ögonen en underbar intensitet. Måste lära mig fota också bara, då kanske det blir ännu bättre

Ursprungligen av lufra:

Se där, massa fakta på ett bräde. King!
JonesH: Dither (eng.) översätts ofta till jitter (sv.). Väl.

Äger man en 16Mpx-kamera behöver man aldrig mer vara rädd för att upplösningen inte skulle räcka till, har jag en dröm om.

söken, och du skola finna:

Ursprungligen av wikipedia:

Dither is a form of noise, or 'erroneous' signal or data which is deliberately added to sample data for the purpose of minimizing quantization error. Dither is routinely used in processing of both digital audio and digital video data. Jitter is not synonymous with dither.

Enkelt uttrckt är jitter alltså oönskat oväsen som gör att något låter sämre, medan dither är oväsen man lägger till för att få något (vid nedsampling) att låta bättre.

Ett av dammkornen är rätt stora, och jag tror det kommer påverka bilderna i vissa situationer. Hur kan jag utsätta linsen för en sådan situation för att kolla? (eller: "I vilka situationer ser man lättast påverkan av främmande föremål inne i objektivet?).

Jag har fått ett par dammkorn inuti min canon 50/1,8. Hur får jag enklast bort det? Det sitter två skruvhuvuden ungefär vid kontaktytorna som ska sitta mot kameran. Är det svårt? Det är ju synd om man öppnar ngn pandoras box, eller en garderob som nån slängt in massa prylar i och sedan stängt dörren fort.