Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mysmartin

mysmartin

Medlem
  • Namn Martin
  • Plats Norrköping
  • Sysselsättning Ljudinspelning
  • Registrerad 2004-12-12
  • Senast aktiv 2017-03-23
  • Antal inlägg 65

Foruminlägg

De senaste inläggen mysmartin har skrivit i forumet.

Testade Aperture 1.0 för ett tag sen, och det kändes rätt segt på en 2*1.8 GHz G5 2GB ram. Jag har en likadan maskin hemma, med lite mer minne visserligen, men är det stor skillnad i "rappheten" med 1.5 (även på PowerPC-maskiner..)?

Med studentpriset på Aperture är det ju inte så farligt dyrt inköp, och de nya funktionerna i 1.5 gör det ju rätt intressant. Om det känns lika segt som 1.0 är det däremot inte lika roligt...

Webbplatsen ordnar jag med själv, så det är bara domännamnet.

Jag antar att jag får ringa deras support om det här, men jag lär väl åka på att betala domännamnet igen om jag byter till loopia?

Jag har haft en domän hos nunames ett tag, vilket har funkat rätt bra, förutom att det har varit lite i överkant prismässigt. Ett till problem är att jag har min dns'server på samma dator som jag ibland startar om till windows o spelar diverse spel på. Dns-namnet går då ner sig, inte bra.

Nu har jag sett att Loopia erbjuder domännamnet lite billigare, och dessutom har en dns-tjänst med webbaserat interface. Verkar iaf lovande.

Skall jag hoppa på Loopia-tåget, eller borde jag avstå? Det var enligt deras hemsida ganska enkelt att överföra domänen från nunames. Har någon erfarenheter av loopia eller nunames?

/martin

Ursprungligen av akerstrom:

Från och med 1 januari 2007 ändras pul vilket gör det tillåtet att lägga upp bilder så länge de inte är kränkande. I dagsläget kan man skaffa sig utgivningsbevis på www.rtvv.se vilket ger dig möjlighet att lägga upp i stort sett vilka bilder du vill, t.ex. bilder på en folkmassa, enstaka personer osv. osv.

Så efter 1 jan 2007 blir ett utgivningsbevis onödigt? Säg t.ex. att vi vill lägga upp bilder på galleriavdelningen Kårhusets hemsida. I nuläget behövs väl i princip tillstånd från personerna på bilderna, men behövs det efter 1 jan?

En person som syns flitigt med sin kamera på Kårhuset här uppe har en hemsida där han publicerar massa foton (av ibland tveksam natur..), och följande finns där att läsa:

Citat:

www.spy.nu har numera ett utgivningsbevis. Detta var möjligt efter en lagändring som trädde i kraft den 1:a Januari 2003. Det innebär att databasen har grundlagsskydd enligt yttrandefrihetsgrundlagen och därigenom omfattas den inte av personuppgiftslagen. En ansökan kostar 2000 kr och görs till Radio och tv-verket, www.rtvv.se.

Enligt honom behöver han nu inte be folk om tillstånd innan han publicerar bilder på sidan, och det är kanske ett sånt Aftonbladet, Expressen m.fl. har skaffat åtminstone ett par var

Lyckades låna en 20D idag, o nu vill jag ju ha den... vääldigt mycket.

Ligger skönt i handen, sjysst batteritid, bra bilder (hrm, nåja, snart iaf). Får hoppas det ramlar in pengar snarast. Nu är jag såld på fotografering

Ursprungligen av Tobbe Hj:

JDet som främst skiljer dem åt är storleken tycker jag, 350D är lite för liten. Sedan kan du göra mer med 20D när du blir en mer avancerad fotograf. För mig vore valet enkelt - 20D.

Vad mer kan jag göra med en 20D ä med en 350D?

Jag kommer från den digitala falangen av kompaktkameravärlden, o har alltså inga objektiv sedan tidigare.

Vad skiljer då 20D o 350D åt? Har butiker dem hemma nuförtiden?

Ja, det är frågan. Nu kanske det har diskuterats till leda, men jag kunde inte hitta nån sån tråd när jag ökte runt. Det var mest Canon 350 vs Nikon 70.

Det här blir min första digitala systemkamera, o det är väl lika bra att ta i med en gång, så slipper man växa ur den på ett tag. Jag har mer eller mindre siktat in mig på en 350D, men problemet är att 20D har begagnade sjunkit såpass i pris, så de nästan ligger på nypriset av en 350D (7,5k vs ~8-9k). En kompis har en 20D, och verkar vara nöjd med den (jag fick knappt låna den...).

Frågorna i rask takt:
Vilka av kamerorna bör jag inrikta mig på att skaffa? Vad har 20D att erbjuda som 350D inte kan? (förutom att den känns mer som en "riktig" kamera Vilket begagnatpris borde jag förvänta mig på en 20D? Vågar jag mig på en begagnad digital systemkamera överhuvudtaget?

Efter det jag läst på forumet hittills, har jag stora förhoppningar om roliga o bra svar

det ver kar faktiskt helt okej. jag sneglar på 3.x o ska se om de 15 dagarna man har på sig sräcker för att övertyga mig.

Snabbt, smidigt med sökfunktioner.

Lösenordsskyddat och krypterat bör det även vara

Ursprungligen av newbee:

Sen om du använder Logic, Cubase eller Protools är en smaksak för det är alla bra program.

Stämmer bra, men däremot är ju hårdvaran en rätt programvarubunden sak, iaf i fallet ProTools. Vill man undvika PT LE blir interfacen hyffsat dyra, och då har man inte ens mickpreamps. Nöjer man sig med LE (max 32 "röster", eller hur?), så kommer man undan med ett Digi002 rack. Väljer man desktopvarianten av 002, så får man en kontrollyta på köpet.

Brukar sky Behringer som pesten. Visst, det är billigt, men det lever inte riktigt upp till vad (ofta) dyrare grejer presterar. I frågan om monitorer, skulle jag nog köra på ett par Event 20/20. Billiga, o framförallt bra. Ytterst är det dock en fråga om vad man är van vid.

/me springer o gömmer sig för alla mothugg

man kan ju inte annat än försöka

sådär ja, då var det gjort

martin olsson heter jag, 22 bast, pluggar f.n. på Luleå Tekniska Universitet till fil. kand. inom ljudteknik, och får förhoppningsvis en examen till sommarn.

efter det tänker jag söka till ljudingenjörslinjen (heter det så nuförtiden?) på musikhögskolan i Piteå, och eftersom jag redan läst hälften av dessa kurser inom mitt program så kompletterar jag nog med en massa designkurser. annars är det musik, teknik, datorer o design/layout/film som ligger mig varmt om hjärtat.

datorn som stod o tuffade under skrivborder började kännas seg, och att nya datorn blev en mac var ett rätt självklart val. på musikhögskolan i piteå där jag spenderar den mesta av min tid, används uteslutande mac för musikskapandet (dessutom hägrade FCP och Logic7).

så kom den, G5'an. gick en hel sommar o väntade på att lönen från sommarjobbet skulle komma. när den väl gjorde det var det inte så mycket som jag hoppats på, utan det var bara att vänta ett år till. nu sitter man med en 2*1,8 G5, 1,5 GB ram, och är allmänt nöjd siktet är just nu inställt på en platt 19", man kan ju inte sitta o förstöra ögonen på en Hansol heller förutom datorn har jag ett par Mackie HR824, som inhandlades överraskande billigt, och överraskande bra. ett klart plus när man har polarna på besök.