Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Andreas testar Oneplus 5T

Uppdateringen av vårens flaggskepp tillför faktiskt mer än bara en trendriktig skärm. Oneplus 5T imponerar mest i Android-lägret just nu.

Helt flaggskepp till halvt pris

Sammanfattningsvis är jag mycket imponerad av vad Oneplus har åstadkommit med 5T. Den reviderade hårdvaran är en försiktig finputsning av vad som erbjöds med Oneplus 5 men resultaten är en snygg och välbyggd telefon som inte behöver skämmas för sig hösten 2017. Prestanda är lika god som den var tidigare, det vill säga i den absoluta toppen, och kameran har finputsas till att ta ännu bättre bilder än tidigare.

Om Oneplus 5T ska jämföras med marknadens giganter som Iphone 8 Plus, Iphone X och Samsung Galaxy 8/Note 8 klarar den sig faktiskt riktigt bra. Den kan fotografera nästan lika bra, den presterar bättre än Samsungs diton och har en fingeravtrycksläsare som inte är urbota dumt placerad. Dess ansiktsavläsning fungerar dessutom riktigt bra, och är inte lika lättlurad som Samsungs version.

Klår den då marknadens giganter på fingrarna på samtliga punkter? Nej, men den kommer tillräckligt nära för att du inte ska behöva kompromissa på något sätt om du väljer en Oneplus 5T. Att den dessutom kostar nästan hälften så mycket som en Galaxy Note 8 eller Iphone 8 Plus gör den bara än mer tilltalande. Att den saknar vatten- och dammtålighet och trådlös laddning är tråkigt, men om det är nog för att avskräcka från köp är upp till dina personliga preferenser. Det som erbjuds med Oneplus 5T är riktigt bra.

Till syvende och sist är det egentligen bara ett enda större orosmoln som skulle gäcka mig vid ett köp av Oneplus 5T – mjukvarans kvalitet över tid. När vi testade Oneplus 5 gnällde vi på att mjukvaran var buggig vid lansering, och deras historik med problematiska systemuppdateringar är skäl nog för viss tveksamhet. Men, Oneplus ska inte få kritik för brister de faktiskt inte uppvisar och Oxygen 4.7.1 som används här fungerar föredömligt väl. Och då ska vi även tillägga att även telefoner från stora drakar som Samsung blir sämre med tiden när mjukvaruingenjörer flyttas över till de nya flaggskeppen.

Om Android 8 Oreo-uppdateringen som kommer i början av nästa år fortsätter på samma goda spår utan allt för många buggar finns det få argument mot ett köp av denna telefon för dig som söker en relativt ren Android-telefon. Hade jag köpt en Android-telefon i slutet av 2017 hade det utan tvekan blivit en Oneplus 5T.

Sammanfattat omdöme: Oneplus 5T

Fördelar:
+ God prestanda och respons i systemet
+ Vettiga tillskott i mjukvaran
+ Kamera som kan konkurrera med eliten
+ Oväntat smidig ansiktsavläsning
+ Hälften så dyr som största konkurrenterna

Nackdelar:
− Ej certifierad för vatten och dammtålighet
− Saknar trådlös laddning
− Inga stereohögtalare

Kommentarer
29 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.